Artister leder allsangen

Rikskonsertene prøver å skape en allsangbølge. Første helga i november slår den innover Arendal, for å etterlate seg "Millimeter" og "Kokken Tor" på alles lepper.


"Hele Norge synger" heter prosjektet, der Rikskonsertene sender kjente norske artister ut på turné for å synge med publikum og lokale kor satt sammen for anledningen.
Til Arendal kulturhus kommer altså Anne Grete Preus og Lars Lillo-Stenberg, foruten Per Oddvar Hildre, som skal lede workshopen før konserten.

"Kan ikke synge"
-Antakelig bruker artistene noe av sitt eget låtmateriale, i tillegg til kjente, kjære sanger, opplyser Linda Sætra i Aust-Agder musikkråd.
De samarbeider med Arendal kommune, Frivillighetsdagen og Arendal kulturhus om det lokale arrangementet, som foregår den første helga i oktober.
Aust-Agder musikkråd arrangerer også jevnlig "Kan ikke synge"-kurs, og deltakerne på høstens kurs i Tvedestrand får også delta på korworkshopen 3. og 4. november.
-Det kreves ingen forkunnskaper til workshopen med Hildre, sier Sætra.

Engasjerer publikum
Per Oddvar Hildres elever denne helga får ikke noter eller noe annet som forberedelse før selve kurset. Men i løpet av 12 timer fra fredag til søndag skal de øve inn et repertoar som de skal fremføre på kulturhusscenen søndag kveld.
Under konserten får Hildre oppgaven å engasjere publikum, slik at de også synger med.
-Målet er å nå flere enn dem som allerede synger, alt fra nyfødte til eldre som kan mange sanger men sjelden får anledning til å synge, via ungdom som ser mye på Idol.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART