Leiv Solberg ny kulturhusleder

Klokken 13 i dag offentliggjorde Arendal Kulturhus at Leiv Solberg blir Mette Langfeldt Arnstads etterfølger. - Bare positive tilbakemeldinger, sa Kulturhusets styreformann Einar Halvorsen om reaksjonene på Solberg som ny kulturhusleder.- Bare positive tilbakemeldinger, sa Kulturhusets styreformann Einar Halvorsen om reaksjonene på Solberg som ny kulturhusleder.

Ordføreren gratulerte
Like etter kulturhusets styre og de ansattes avskjedsmarkering for Mette Langfeldt Arnstad, presenterte Halvorsen Arendals nye kulturhusleder, på samme dag som de ansatte fikk nyheten. Men før Solberg slapp til, takket styreformannen Langfeldt Arnstad for hennes innsats:
- Du har vært et meget hyggelig bekjentskap for huset!
Det gjorde også ordfører Torill Rolstad Larsen, som tok en snartur innom pressekonferansen etter å ha hørt om den nyansatte kulturhuslederen:
- Jeg måtte jo se på han! Du har masse å glede deg til, sa hun til Solberg og fortsatte:
- Samtidig må jeg takke Mette for det arbeidet du har gjort.

Styret tok kontakt
Om jakten på den nye kulturhuslederen kunne Halvorsen kunne fortelle at det var styret som kontaktet Solberg like før påske, for å høre om den erfarne journalisten og musikeren kunne tenke seg stillingen som kulturhusleder. Solberg var den eneste som ble kontaktet av styret, de andre kandidatene leverte søknad. Etter noe tankevirksomhet på gården Haugsjå i Froland, takket Solberg ja til jobben.
- Jeg trives utrolig godt i jobben jeg har, i 19 år har jeg vært i NRK. Men det kan kanskje være bra både for meg å lytterne med en forandring. Jeg måtte likevel tenke etter om jeg synes hatten var for stor, forteller Solberg om prosessen som ledet fram til at han takket ja til jobben.
- Men når jeg først tok avgjørelsen, så gleder jeg meg enormt til arbeidet. Når man jobber med noe som er så inspirerende, så får man jo også mer energi, fastslår han.
Solberg mener også at bredden på Kulturhusets musikktilbud er positivt for byen:
- Bredden er knall, det at du her kan ha rock den ene dagen og symfoni den andre. Det går faktisk an! Samtidig tror jeg at det er veldig viktig å ta vare på den lokale kulturen, å la den slippe til, ikke bare vise de som turnerer landet rundt og er "omreisende verdensstjerner", smiler den nye kulturhuslederen.

Støtte fra styret
Kulturlivet i Arendal mener han også er i vekst, og drar fram både Canal Street og Kulturhuset som eksempel på løft for kulturen.
- Dette styret har valgt å legge lista på det nivået, og det er jeg glad for, det sikrer kunstnerisk kvalitet og det blir et varemerke, svarer Mette Langfeldt Arnstad på spørsmål om hva det betyr at en kulturhusleder selv har utøvende erfaring, -uten at det er noe galt med kulturhus som har andre typer ledere, smiler hun.
Halvorsen peker også på styrets kompetanse og understreker at kulturhuslederen har dyktige folk rundt seg.
- De er ressurser på flere felt og kan spørres til råd, sier han.
- Brikkene har lagt seg på plass på en veldig fin måte, slår styreformannen fast.
Ettersom Mette Langfeldt Arnstad slutter i dag, skal Halvorsen være arbeidende styreformann fram til Solberg starter, i midten av august.

Fakta Leiv Solberg
Et kort og sterkt redigert resyme av Solbergs aktiviteter:
- Født i 1955, bor i dag på Haugsjå Gård i Froland
- Kjent for et bredt publikum gjennom radioprogrammene "Folkemusikktimen" og "Halvbror til reven" på NRK P2
- 19 år i NRK. Produsert både radio- og tvprogram
- Drivkraft bak NRKs digitale 24timers folkemusikkanal
- Hovedfag i musikk
- Selv utøvende musiker, spilt sammen med blant annet Sondre Bratland, Henning Sommerro, Odd Nordstoga, Tone Hulbækmo, Tiriltunga og mange flere, både live og på plate
- Turnert med Rikskonsertene, spilt på Vossajazz, festspillene i Bergen og Telemarksfestivalen
Annet: Styremedlem i Agder Folkemusikkarkiv, medlem av Rådet for folkemusikk og folkedans i to perioder, medforfatter av læreverk i musikk, vitenskaplig assistent, lærer, førstelektor i studiet for tradisjonskunst ved Høgskolen i Telemark.

Arendals Tidende

Arendals Tidende


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART