Rikskonsertenes arrangørpris til Arendal!

Rikskonsertenes arrangørpris 2006 ble utdelt under Rikskonsertenes arrangørkonferanse i Ibsenhuset i Skien onsdag kveld. Prisen gikk i fellesskap til tre sentrale og markante arrangører i Arendal: Arendal kulturhus, Arendal jazzklubb og Musikkens Venner Arendal. Rikskonsertenes direktør og juryleder, Åse Kleveland, overrakte prisen.


Tre sentrale og markante arrangører i Arendal deler prisen: Arendal kulturhus, Arendal jazzklubb og Musikkens Venner Arendal.

I en pressemelding sier Rikskonsertene blant annet:
"Arendal har gjennom en bevisst satsing på kultur de senere år blitt kjent for et rikt og mangfoldig konserttilbud," heter det i juryens begrunnelse. "I en lang periode var tilbudene fra Rikskonsertene begrenset til klassiske produksjoner med Musikkens Venner i Arendal som en trofast samarbeidspartner. Etableringen av Arendal jazzklubb og det nye kulturhuset har gitt Arendal helt nye muligheter. Byen fremstår i dag med et profesjonelt kultur- og konserttilbud som få byer i landet kan vise maken til. Det blir lagt ned en imponerende innsats i å presentere og markedsføre Rikskonsertens turneer, og de oppnår imponerende besøkstall. "

I tillegg har juryen fokusert på styrken som ligger i å samarbeide: "Rikskonsertene vil vektlegge at arrangørene har vist at samarbeid lokalt gir gode resultater til glede for publikum."

Frank Kvarstein i Arendal jazzklubb, David Steel fra Musikkens Venner Arendal og Mette Langfeldt Arnstad fra Arendal Kulturhus tok i mot prisen, som i tillegg til et diplom er 25 000 kroner. "Denne utmerkelsen setter vi stor pris på," sa kulturhusleder Mette Langfeldt Arnstad. Frank Kvarstein og David Steel stemte i: "Dette er en oppmerksomhet som er både inspirerende og motiverende."

Inger H. Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART