Scofield til Canal Street

John Scofield og John Medeski spiller duokonsert mandag 23. juli på Canal Street - den eneste i Norge denne sommeren.


De to, som er fra jazzens internasjonale superstjernelag, kjenner hverandre godt fra flere års samarbeid.
At de kommer ens ærend til konsert på Canal Street betegner en milepæl for den ambisiøse festivalen, skriver de i en pressemelding.
John Scofield (1952) regnes som en av verdens ledende gitarister innen moderne jazz. Han spilte tidlig med Charles Mingus og med Gary Burton Quartet. Han har også flere år bak seg i bandet til Miles Davis på 80-tallet, og spilte her en viktig rolle også som komponist.
Scofield er kjent som en svært allsidig og søkende musiker og komponist, med et funky og groovy sound. Han kan i høyeste grad sin bebop, men er kanskje aller best i det funky og blå landskapet der soul, jazz og rock møtes.
Hans albumhyllest til Ray Charles "Thats What I Say. Plays The Music Of Ray Charles" fra 2005 med et stjernelag av dimensjoner viser til fulle hans funky og rocka sider. Fra de siste årene er ellers hans egen Trio Beyond med trommeslager Jack de Jonette og bassist Larry Goldings sterke saker, der røttene går direkte tilbake til det sene 60-tallet og Miles Davis' ulike band.
I september 2006 ble albumet Out Louder sluppet, det andre samarbeidsalbumet med gruppen Medeski, Martin & Wood. Albumet har mottatt sterke kritikker fra verdenspressen.
John Medeski (1965) er en betydelig amerikansk keyboardist og komponist, særlig kjent fra det elektroniske jazz - funk bandet Medeski, Martin & Wood. Han trakterer og utforsker et vidt spekter av akustiske og elektroniske tangentinstrumenter, skriver de i pressemeldingen.

Agderposten

Agderposten


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART