Storkonserter på Holmen

Seilforeningen satser friskt. Midt i juni neste år skal Holmen bli konsertarena for pop og rock.Risør Seilforening nøyer seg ikke lenger med bare å arrangere regattaer og skape et sosialt miljø for båtfolk på Finnøya, deres meget godt vedlikeholdte og svært ettertraktede "base" i Finnøysundet.

Stortromma

Nå slår foreningen lå stortromma. Fredag 14. og lørdag 15. juni inviteres det nemlig til konserter og dansegalla på Holmen, nærmere bestemt i verkstedhallen.

Denne hallen ble som kjent også tatt i bruk i forbindelse med 100% Risør, og det viste seg at den godt kunne brukes til noe helt annet enn det den opprinnelig ble reist for. Nå skal hallen fungere som, dersom seilforeningen får det slik de ønsker, scene, konsertlokale og dansegulv for banda Ole Ivars, som stiller fredag kveld og CC Cowboys, som skal innta lokalitetene lørdag kveld.

Årsklasser

-Det er meningen vi skal skape interesse i to forskjellige årsklasser, sier Christian Axelsen i Risør Seilforening. Han medgir at han gleder seg veldig til denne nye satsingen i seilforeningens regi.

-Vi har jo allerede hatt konserter med The Rollers på Finnøya. Nå tar vi den helt ut og inviterer til skikkelig musikkarrangement, sier han.

Nestleder i seilforeningen, Cato Amundsen, sier han håper arrangementet kan komme til å bli noe også det lokale næringslivet setter pris på.

-Hvorfor ikke kjøpe billettpakker til medarbeiderne og gjøre noe spesielt ut av dette, spør han.

Nestlederen kan også fortelle at konserten med Ole Ivars er booket. Fortsatt er det noe usikkert om det blir CC Cowboys som stiller på lørdagskvelden. Det garanteres imidlertid for at denne konserten blir noe for de yngre aldersgruppene.

Øl og vin

Det er for øvrig ikke bare musikk og dans som det fristes med. Axelsen og Amundsen skriver i deres søknad til Risør kommune at det forventes over 1000 betalende til hver av konsertene og derfor trengs parkeringsplass, fortrinnsvis på Tjenna. Dessuten skal det tilbys servering. Følgelig søkes det om øl og vinbevilling for begge dagene samt serveringsbevilling for grillmat som skal serveres fra store utendørs griller på området.

I tillegg: Tillatelse til oppstilling av mobile toalettbåser.

Utbedring

-Eventuelt overskudd fra disse aktivitetene skal komme Risørfolk og tilreisende til gode gjennom det at vi blant annet skal finansiere utbedringer på Finnøya på denne måten, opplyses det i søknaden til kommunen.

Det heter også i søknaden at det skal være vakthold. På lørdagskvelden, da CC Cowboys skal innta scenen i den tidligere industrihallen, vil imidlertid skjenking av alkohol foregå på et lukket "restaurantområde" da denne konserten også er tenkt å være et tilbud til dem under 18 år.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART