Valgets kval

Lars Andreas Aspesæter har et noe uvanlig luksusproblem. Køben eller Oslo?


Køben eller Oslo?

- Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg vil gå ennå. Men jeg er nødt til å bestemme meg i løpet av påsken, for svarfristen i Oslo går ut 13. april og i København 17. april. Nå driver jeg og veier fordeler og ulemper opp mot hverandre. Jeg vil dessuten bruke tiden til å ta en prat med folk jeg kjenner som har gått disse stedene, og høre hva de synes vil passe best for meg. Egentlig er det helt ufattelig og litt av et luksusproblem, forteller han.

Opptaksprøver

Både i København og i Oslo måtte Lars Andreas gjennom omfattende opptaksprøver.

-Jeg reiste til København i begynnelsen av januar, hvor jeg fikk beskjed om at jeg måtte forberede en ti minutters spilleprøve med band. Jeg måtte også gjennom andre spilleprøver med gla-spilling og så videre. Jeg fikk imidlertid ikke vite hvordan det var gått, så jeg måtte bare reise hjem og se om det kom et brev i posten, sier han.

Brevet kom, og det viste seg at Lars Andreas kom videre til neste runde - og dermed dro han til København igjen der prøver i gehør, teori og sang sto for tur.

En av seks jazzstudenter

I Oslo var det om lag 800 søkere, men bare plass til om lag 80-90 av dem. Og på jazzlinja som Aspesæter har kommet inn på, tok de bare inn seks studenter.

-I Oslo skjedde alt i løpet av en uke, og startet med en 10 minutters spilleprøve på mandagen, teori på tirsdagen og en 25 minutters spilleprøve på onsdagen. Det som var morsomt var at de likte det jeg driver og spiller til vanlig. Så nå håper jeg at jeg kan få utvikle det videre, sier Lars Andreas Aspesæter.

Aust-Agder Blad

Aust-Agder Blad


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART