Hallo unge jazzmusikere på Sørlandet!

Østnorsk og Sørnorsk jazzsenter stiller også i 2009 to profesjonelle scener til disposisjon for unge jazzmusikere fra Østlandet og Sørlandet. Tirsdag 21. og onsdag 22. april inviterer vi til konserter med duggfrisk jazz på henholdsvis Nasjonal jazzscene i Oslo og i Arendal kulturhus. Frist for påmelding og innsending av demo: 15. jan. 2009.

Les mer...

Grasrotandelen og frivillighetsregisteret

Fra 1. mars 2009 innføres grasrotandelen med tilbakevirkende beregning av grasrotandeler fra 1. januar 2009. Alle som spiller på Norsk Tippings spill kan velge seg sitt favorittlag eller en forening, og gi 5 prosent av det de spiller for til lokallaget, forutsatt at laget står i Frivillighetsregisteret. Her følger en artikkel fra Norges Musikkkorps Forbunds medlemsblad Ambis som gir gode svar på alt du måtte lure på om Grasrotandelen og frivillighetsregisteret.

Les mer...

Swingin’ Christmas

Lørdag 13.des. kl 18:00 byr Arendal Big Band på swingende julemusikk i Trefoldighetskirken i Arendal. Her blir det populære amerikanske julesanger og norske tradisjonelle julesanger i god swingtradisjon. Arendal Big Band lover underholdning for hele familien, ikke minst  allsang, Arendal Big Band er i julestemning! Her får du høre Silent Night, White Christmas, Let it Snow, Deilig er Jorden, Jeg synger Julekvad, Christmas Song, Have Yourself a Merry Little Christmas, Sleigh Ride og Julekveldsvise for å nevne noe. Kom da vel!

Les mer...

Musikkminner fra Tvedestrand

I løpet av 2006 lagde Pakusch Project en utstilling for Tvedestrand Museum kalt "Skeive Skiver - Grammofonens historie". Arbeidet med denne utstillingen brakte for dagen en rekke kulturskatter i form av plater og lydopptak av musikere med tilknyttning til byen. Det er disse opptakene man nå stolt kan presentere i form av en CD utgitt på PP records. Plata er laget med den hensikt å ta vare på kulturarven i Tvedestrand. Plata slippes 1. desember, så det kan bli en aktuell julegave! Pakusch Project 2008 - Atle Pakusch Gundersen


Erlend Skomsvoll Prosjekt - Rikskonsertenes bestillingsverk

Dette er det ikke en vanlig konsert, men musikk med tekst og levende animasjon på scenen! Unn deg selv å være med på urfremførelsen, det blir garantert en spesiell konsert!
Skoms: Min verden - musikk, tekst og levende animasjon
Sted  : Lille Torungen, Arendal kulturhus
Tid    : Tirsdag 28 oktober kl. 20.30

Arendal korfestival: På tide å melde seg på!

Korfestivalen har programmet tilnærmet klart til festival 2009. Hele 9 kor har allerede meldt seg på, så her blir det kamp om plassene. Fra programmet kan vi røpe at den svenske barbershopkvartetten ABSOLUT kommer til konsert i Arendal kulturhus 6. juni. Kor som ønsker å delta må melde seg på snarest her .


Ikke legg ned klassisk linje ved UiA!

Aust-Agder musikkråd ser med bekymring på Studieportføljeutvalgets forslag om nedleggelse av klassisk linje ved institutt for musikk ved Universitetet i Agder. Dersom forslaget iverksettes vil det bety et stort tap for bredden i musikklivet på Sørlandet!

Les mer...


Fra NRK Kringkastingsorkesteret til daglig leder i Norsk musikkråd

Holger Gulbrandsen er ansatt som ny daglig leder i Norsk musikkråd. - Holger er den rette nettverksbygger for årene fremover, og vi ser svært glad for å ha han med på laget, sier styreleder Terje Adde.

Les mer...

Musikalsk godtepose med Gimse, Grieg og Gershwin

Arendal kulturhus 23. sept. kl 19:00. Kristiansand symfoniorkester og pianisten Håvard Gimse feirer Arendals flotte Steinway-flygel med to av verdens mest kjente klaverkonserter, nemlig Griegs A-mollkonsert og Gershwins Rhapsody in Blue - alt dette på samme kveld! Dirigent er orkesterets sjefdirigent, Rolf Gupta. Dette blir garantert en festkveld - løp og kjøp billetter!

Les mer...

Kristiansand symfoniorkester med knallprogram og kjempetilbud til ungdom!

Landsdelens eget symfoniorkester har for sesongen 2008-2009 planlagt en serie med fantastiske konserter i Arendal kulturhus! Nytt av året er en abonnementsordning som gjør at publikum kan kjøpe en serie med konserter til nær 40 % rabatt. I tillegg har de et spesialtilbud som gjør at barn og ungdom under 25 år kan kjøpe billett fra 1 time før konserten begynner for kun kr. 20,-! Dette er en gylden anledning for ungdom å høre et stort og profesjonelt orkester live, - så løp og kjøp!

Les mer...

Meld deg på prøvespill til Agder ungdomsstorband nå!

Er du mellom 16 og 22 år - og har lyst til å spille i storband - ligger muligheten åpen. Helgen 13. og 14. september planlegges det prøvespill i henholdsvis Arendal og Kristiansand. Prøvespillet gjelder for deltagelse skoleåret 2008/2009. Agder Ungdomsstorband ledes av storbandlederen og trompetisten Tore Bråthen som til daglig underviser på Rytmisk linje på Institutt for musikk, Universitetet i Agder.

Les mer...

Sommerferien over hos musikkrådet

Vi er nå tilbake etter en herlig sommerferie, og tar fatt på VO-rapporter, planlegging av høstens kurs og andre oppgaver etter hvert. Aust-Agder musikkråd og Sørnorsk Jazzsenter har noe endret bemanning på kontoret for tiden. Du vil fortsatt møte daglig leder Inger Haugan Aasland,- men ettersom vår konsulent Linda Sætra nå har et års barselpermisjon har vi inngått avtale med Frank Kvarstein som går inn i ett års engasjement hos oss. Han får hovedansvar for jazzsenteret men vil også bistå med enkelte saker i musikkrådet. Vi ser fram til en spennende musikkhøst!

Festivalsommer i sør

Sol, sommer og festivaler er det som gjelder på Sørlandet i ukene framover. Lillesandsdaene, Hovefestivalen og Risør kammermusiikkfest er i full gang og til helgen er det Internasjonalt Marked i Arendal. Deretter går det slag i slag med countryfestival, bluegrassfestival, jazz- og bluesfestival, rockfestival og mye mer. I 2008 arrangeres det imponerende 105 små og store festivaler på Sørlandet! Du finner en oversikt over alle sammen på festivals.no. GOD FESTIVALSOMMER!


Lykkefredag den trettende

Norsk musikkråd er svært glad for at Stortingets familie- og kulturkomité støtter opp om Stortingsmeldingen om rytmisk musikk. - Førstkommende fredag legger alle partier på Stortinget grunnlaget for en økt kvalitet i det offentliges forhold til hele musikklivet, sier Terje Adde. Kilde: musikk.no

Les mer...

Korsangen inntar Arendal 6.- 8. juni 2008

I Norge er minst 5 % av befolkingen aktive korsangere, det vil si i overkant av 200 000 mennesker! Direkte og indirekte involverer korvirksomhet en stor del av det norske folk, og korsang må kunne sies å være en massebevegelse. Når 14 kor fra hele Sør-Norge og Danmark kommer til Arendal for å delta på Arendal korfestival kommer det til å merkes! I tillegg har festivalen kapret Norges råeste vokalgruppe Apes&Babes som skal fyre av sitt vokale sceneshow i kulturhuset lørdag ettermiddag 7. juni kl 15:30!

Les mer...

PIANO MARATON 29. MAI!

Bygland, Evje og Hornnes kulturskole arrangerer PIANO MARATON torsdag 29. mai kl. 15 - 21 i FURULY på Evje! Vi skal prøve å holde det gående med pianospill uavbrutt i 6 timer!! I Furuly har vi fått et flott gammelt flygel som er så bra å spille på!!! Dette gjør det mye gøyere å opptre.

Les mer...

Nytt musikktilbud for ungdom fra 17 år!

Fra høsten kan Risøy folkehøgskole tilby musikklinje, noe som kan bety masse positivt for musikklivet i regioen. Risøy Folkehøyskole ligger på Risøya ved Lyngørfjorden i Tvedestrand kommune. Musikkinteressert ungdom fra 17 år og oppover er velkomne til å søke. Konserter og fremføringer med eleven er sentralt, det samme med musikal-arbeid. I løpet av året er det planlagt en konsertreise/studietur til en utenlandsk by. Det vil også bli lagt til rette for individuell opplæring på instrument/sang og kursing til opptaksprøver i høyskolene.

Les mer...

Vellykket årsmøte i Aust-Agder musikkråd

29. april ble Aust-Agder musikkråds årsmøte gjennomført med god oppslutning fra et stort antall musikkorganisajoner og lag. Møtet fokuserte på handlingsprogrammet for kommende to år. I tillegg var det stort engasjement og interesse for Kulturkort for ungdom som fylkesbiblioteksjefen informerte om. Deltakerne fikk også høre 3 meget talentfulle ungdom fra Lørdagsskolen som kulturskolene i fylket samarbeider om. Musikkrådet fikk to nye medlemmer på møtet; bandORG som er en landsomfattende organisasjon for band, og Risøy folkehøgskole, Gjeving ved Tvedestrand.

Les mer...

Et løft for all musikkaktivitet

Stortingsmeldingen om rytmisk musikk løfter et helt felt og gir store positive ringvirkninger for hele musikklivet, mener Norsk musikkråd. (Kilde: musikk.no)

Les mer...

Risør kammermusikkfest 2008 - spenstig og ung profil!

Programmet for årets kammermusikkfest i Risør er klart og nå er det bare et par uker til billettsalget starter. Nytt av året er studentpass. For kr. 1.000 kan studenter få festivalpass som gjelder samtlige 22 konserter, noe som må sies å være et røverkjøp! Og så er det programmet da; her finner du alt fra kjent og kjær kammermusikk av de store wienerklassikerne til spennende og utfordrende musikk av samtidskomponister. Fra programmet må vi trekke fram en helt spesiell framførelse av Igor Stravinskijs "Vårofferet". Denne gangen er symfoniorkesteret byttet ut med pianisten Leif Ove Andsnes og den fantastiske fransk-canadiske pianisten Marc-André Hamelin! En slik framførelse er uhyre sjelden, så sørg for å få den med deg! Les mer på www.kammermusikkfest.no .

Les mer...

Et stort tap for musikklivet!

Så er det avgjort; Griegfestivalen legges ned etter 16 år der vinterfrosne sørlendinger har fått varme seg på klassiske konserter på høyt kunsterisk nivå! Det er et stort tap for kulturlivet i regionen og mange vil savne de mange små og store konsertene, møteplassene og miljøet som festivalen skapte. For unge musikkelever og studenter har festivalen betydd inspirasjon, muligheter, deltakelse og spennende møter som det er viktig å ta vare på i en eller annen form. Arendal Griegfestival vil gå inn i historien som en viktig milepæl i Arendals kulturhistorie. Vi håper at det lokale kulturliv og ikke minst Arendal kulturhus tar utfordringen i å videreføre arbeidet for å presentere klassisk musikk på høyt nivå.

Les mer...

Ble trekkspillvinner

Philip Myhre fra Lillesand ble i helgen kåret til distriktsmester i trekkspill, klasse 12-14 år. Mesterskapet ble holdt i Arendal i samband med årsmøtet i Agder krets av Norske Trekkspilleres Landsforbund og var godt besøkt. Philip Myhre fikk høyest poengsum av deltakerne, og ble kretsmester i klassen solister 12-14 år. Kilde: Agderposten.no

Les mer...

Årsmøte i Aust-Agder musikkråd 29.april

Tirsdag 29. april har Aust-Agder musikkråd sitt årsmøte i Arendal kultur- og rådhus. Innkalling sendes ut til medlemsorganisasjonene i disse dager. Frist for påmelding, forslag på nye styremedlemmer og innmelding av saker er 29. mars. Vi håper på god oppslutning og kan love et møte med gode saker, levende musikk og noe godt å spise! Les mer her


505.000 til bandcontainer

Agderposten 11.02.08: Herrekoret Compagnie Trass har så langt samlet inn 505.000 kroner til en bandcontainer til ungdommen i Grimstad. -Men fortsatt tikker det penger inn. Det sier PR-ansvarlig Bjørn Olav Hansen i Compagnie Trass dagen derpå, mandag formiddag. -Det har vært en fantastisk helg. Tre fulle hus, mellom 900 og 1.000 solgte billetter og stormende jubel fra publikum. Entusiasmen fra publikum har smittet over på oss i herrekoret, og vi har hatt det helt utrolig gøy. Dette har vært en fornøyelse fra ende til annen, sier Hansen. -Og tilbakemeldingene har vært av en slik art at jeg blir helt rørt, legger han til. Les mer på agderposten.no

Meld deg på rytmisk sommerskole og sommerskole for korps på Sørlandet!

Har du lyst til å være med på et kjempekult og lærerikt sommerkurs på Agder folkehøgskole sammen med korpsmusikanter og ungdom som synger og spiller i band? Sjekk ut kurstilbudene, kanskje er det midt i blinken for deg!

Les mer...

Rekordtilskudd til Aust-Agder

Norsk musikkråd har nå offentliggjort årets tildeling fra Musikkverkstedordningen. Det er fordelt 14 millioner kroner til aktiviteter innenfor rock, jazz, folkemusikk og verdensmusikk. Av disse gikk nesten en fjerdedel til bygging av øvelokaler! Aust-Agder har fått rekordtildeling i år med nesten 700 000 kroner til 14 søkere. Mannskoret Compagniet Trass i Grimstad har fått mest, kr 300 000 til innkjøp av Musikkbinge der rockebandene i Grimstad kan øve! For øvrig er spelemannslag, storband, jazzklubb, Grand scene, bandfellesskap m.m. blant de heldige som fikk tilskudd fra MVO 2008.

Les mer...

Ung profil på årets Griegfestival

5. til 10. februar kan oppleve etablerte og fremadstormende unge musikere under Arendal Griegfestival. Det er et imponernede program festivalen kan tilby og her skulle de fleste finne noe de liker å høre på. Fjorårets jubileumsfestival la opp til en ny profil hvor norske unge lovende musikere på forskjellig måte satte sitt preg på programmet og festivalen. I år rendyrkes denne unge profilen ytterligere. På hele 17 av totalt 20 konserter medvirker unge utøvere som holder et høyt nasjonalt nivå. Griegfestivalen er dermed et betydelig visningsvindu for unge norske musikere innen klassisk og folkemusikk med spennende utviklingsmuligheter både for byen og for festivalen. Løp og kjøp billetter, -her bør det bli mange fulle hus! Les mer på www.griegfestivalen.no .

 

Les mer...

Suksessfull barnekonsert

Agderposten.no 27.01.2008: Alle billettene var utsolgt og noen måtte avvises i døra da den første "Bare Barn"-konserten gikk av stabelen i Arendal kulturhus i dag.

 

 

 

Les mer...

Hundrevis i kulturskolekø

Agderposten 8.jan.-08: Over hele Aust-Agder står barn og unge i kø for å komme inn på kulturskolen. I Arendal risikerer du å måtte vente et helt år dersom du vil spille gitar. Da var 14 år gamle Simen Espeland fra Arendal litt smartere. I jula bestemte han seg for at han ville lære å spille trekkspill, og fredag hadde han sin første time hos lærer og rektor for kulturskolen i Arendal, Ole-Bjørn Gullbring. -Jeg har hatt lyst til å spille trekkspill kanskje siden jeg var elleve år. Nå ville jeg ta sjansen og prøve meg litt, sier Espeland, som har spilt blokkfløyte og gitar på skolen, men aldri trekkspill. -Jeg tror det blir gøyalt og spennende, sier 14-åringen, som er glad Gullbring hadde plass til ham.


 

Les mer...

GODT NYTT MUSIKKÅR!

2008 byr på mange spennende opplevelser! Nyttårskonsertene står formelig i kø de kommende dager. Allerede til helgen trår Happiness Choir Project til med nyttårskonsert og blir etterfulgt av flotte nyttårskonserter i flere kommuner i fylket. Mangfoldsåret 2008 vil by på fargerike kulturarrangementer i hele landet, og jazz-/rock-/viseklubber, musikkens venner m.fl. kommer i disse dager ut med sine flotte konserttilbud. Om noen få uker kan man oppleve unge og etablerte musikere under Arendal Griegfestival, - en av de få vinterfestivalene i Norge. Og ikke minst; kor, korps, band, orkestre og andre musikkgrupper starter øvelsene mot en flott konsertvår! Vi er heldige som kan velge og vrake i et så bredspektret kulturtilbud. Opplev den levende musikken og kulturen - sammen med andre! Godt nytt musikkår!


 

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART