Fra NRK Kringkastingsorkesteret til daglig leder i Norsk musikkråd

Holger Gulbrandsen er ansatt som ny daglig leder i Norsk musikkråd. - Holger er den rette nettverksbygger for årene fremover, og vi ser svært glad for å ha han med på laget, sier styreleder Terje Adde.


Gulbrandsen (58) kommer fra stillingen som programprodusent for NRK Kringkastingsorkestret (KORK) og har en allsidig bakgrunn som dirigent, bl.a. for Forsvarets Distriktsmusikkorps Vestlandet, en rekke elitekorps over hele landet og som timelærer ved Bergen musikkonservatorium og Musikkonservatoriet i Oslo

Fra 1987 har Gulbrandsen vært ved NRK og har hatt ulike oppgaver, både som programmedarbeider og redaksjonssjef. Han var en profilert fagforeningsleder i Kringkastingsforeningen i 1993-98 og har i det siste halve året jobbet med det nye digitale musikkarkivet.

Både kulturlivet og seere rundt i Norge ble kjent med Holger i forbindelse med hans arbeid som orkestersjef for KORK i 2000-2005. Her sto han i spissen for et team som greide å sikre orkestrets fremtidige eksistens ved å ta klare grep i forhold til markedsføring, ressursbruk, valg av nye arenaer og samarbeidspartnere. Han har lang ledererfaring og har vært med å lede større prosjekter i store deler av sin karriere.

Holger Gulbrandsen vil tiltre 1. januar 2009.


Bakgrunn
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon for 33 landsomfattende musikkorganisasjoner. Musikkrådet er en unik møteplass for alle som driver med musikk i Norge. Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner har rundt 140 000 medlemmer, og Musikkrådet har i tillegg 18 fylkeskontorer og over 100 lokale musikkråd.

Stillingen som daglig leder ble lyst ut i august, etter at nåværende daglig leder Morten Hagevik sa opp for å tiltre som kulturhusleder i Larviks nye kulturhus Bølgen. Styret har benyttet rekrutteringsfirmaet Hodejegerne as i prosessen og de har vurdert nærmere 25 kandidater. Stillingen som daglig leder i Norsk musikkråd er en åremålsstilling på 6 år med mulighet til forlengelse.Mer informasjon og kommentarer:

styreleder Terje Adde, mobil 959 88 134
Holger Gulbrandsen, mobil 913 33 809

01.10.2008 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART