Korsangen inntar Arendal 6.- 8. juni 2008

Apes&Babes - Norges råeste vokalgruppe!
I Norge er minst 5 % av befolkingen aktive korsangere, det vil si i overkant av 200 000 mennesker! Direkte og indirekte involverer korvirksomhet en stor del av det norske folk, og korsang må kunne sies å være en massebevegelse. Når 14 kor fra hele Sør-Norge og Danmark kommer til Arendal for å delta på Arendal korfestival kommer det til å merkes! I tillegg har festivalen kapret Norges råeste vokalgruppe Apes&Babes som skal fyre av sitt vokale sceneshow i kulturhuset lørdag ettermiddag 7. juni kl 15:30!


Populær festival
I løpet av de 10 foregående år har værgudene skjenket korfestivalen med nydelig vær, og arrangørene av festivalen håper selvsagt at 2008 ikke er noe unntak. Arendal korfestival har utviklet seg til å bli en erfaren og populær festival på Sørlandet, og til nå har mer enn 100 forskjellige kor deltatt på festivalen med rundt 4500 korsangere.

Konsert på Kanalplassen og rundt i sentrum
I år kommer mer enn 400 sangglade korister til Arendal. De kommer blant annet til å holde konserter på Kanalplassen lørdag 6. juni fra 11:00-14:00 og seansen her avsluttes med et fellesnummer med alle korsangerne! Dessuten vil folk i byen oppleve at korene farger bybildet med spontankonserter i løpet av oppholdet. Søndagen inviteres de som måtte ønske til en uformell utekonsert i Hove Leir ved Flimra.

"Instrumenter er for pyser" - sier Norges råeste vokalgruppe Apes&Babes!
Arendal korfestival og Aust-Agder musikkråd er stolte av å kunne presentere en av landets råeste a cappella grupper på stor lørdagsmatinéen under Arendal korfestival 2008!
Den kritikerroste vokalgruppa Apes&Babes er et helt orkester i seg selv, og hevder at instrumenter er for pyser!
"En opplevelse av samspill, sceneutstråling og scenebeherskelse" er noen av anmeldelsene. Over alt hvor de holder konsert er folk elleville av begeistring. Sjangeren er a cappella, men uttrykket heller mer mot fullt band enn kor, med et trøkk og scenetekke som man skal lete lenge etter for å finne maken til. Musikalsk holder gruppa seg for tiden mest til worldmusic, folk, rock og pop, med inspirasjon fra alle verdenshjørner. Alt er selvfølgelig pakket inn i Apes & Babes særegne og råe klangbilde. Ikke rart at de gikk av med seieren i konkurransen for vokalgrupper som ble avviklet under Aarhus Vocal Festival i 2006.
Disse åtte entertainerne kan virkelig synge og underholde!
Apes&Babes kommer ut med ny plate i år. Produsent på plata er Bjørn Ole Rasch - vel kjent her på Sørlandet bl.a. som Norges første professor i rytmisk musikk ved Institutt for musikk ved Universitetet i Agder.

Korfestivalen har tradisjon for å booke noe av det ypperste av vokalgrupper til festivalens hovedkonsert, og billettene i fjor ble revet bort. Det samme bør skje i år for Apes&Babes er absolutt verd å oppleve live!

26.05.2008 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART