Suksessfull barnekonsert

Barn Barn konsert med Ila Auto

Agderposten.no 27.01.2008: Alle billettene var utsolgt og noen måtte avvises i døra da den første "Bare Barn"-konserten gikk av stabelen i Arendal kulturhus i dag."Bob bob deri deri bob bob sue", synges det i foajeen i kulturhuset. På scenen står Ila Auto, helt inntil scenen står og sitter det ivrige barn som synger med for full hals.
Det er første gangen selskapet Bare Barn arrangerer konsert for de små i Aust-Agder. Alle 200 billettene ble solgt, og enkelte måtte avvises i døren.
-Det gikk over all forventning. Vi er i lykkerus og kjempefornøyde med oppmøte, sier arrangør Ann Camilla Schulze-Krogh.

Kulturtilbud
Barna fikk høre sanger om både grevlinger, hatter, fisker og ikke minst godteri. Det lokale bluesgrasbandet Ila Auto, bestående av Matias Hilmar Iversen, Kristoffer Iversen, Stein Are Fevang, Kay Henrik Ryen og Kay Arne Sulutvedt, lagde liv i foajeen. De spilte både kjente og ukjente barnesanger i morsomme og annerledes versjoner, mens barna både danset og sang med.
Bare Barn startet da venninnene Ann Camilla Schulze-Krogh og Tone Lunde Brekka flyttet fra Oslo til Arendal.
-I Oslo er det et godt kulturtilbud for barn, med både konserter og teater. Vi tenkte at det måtte være mulig å få til her i Aust-Agder også, sier Schulze-Krogh.
Begge damene var i mammapermisjon og hadde litt tid til overs. I høst begynte de å booke band, i tillegg til at de fikk en god avtale med kulturhuset.

Kvalitet
Schulze-Krogh forteller at de mener det er viktig å ha et godt kulturtilbud til barna. Målet deres er å heve barnekulturtilbudet i fylket, samt å skape en sosial møteplass for både barn og voksne.
-Jeg mener det er like viktig å gi kvalitetstilbud på kultur til barn som til voksne. Jeg tror de setter like stor pris på kvaliteten, sier Schulze-Krogh.
Neste gang er det Cecilie Jørstad & Øivind Tollefsen som synger og spiller Astrid Lindgren-melodier på scenen i kulturhuset. Etter dette er det planlagt to konserter til.
-Kommer dere til å fortsette etter de tre neste planlagte konsertene?
-Vi håper jo på å kunne gjøre det. Det avhenger av budsjettet og om vi får noen samarbeidspartnere, sier en svært fornøyd Schulze-Krogh, som anbefaler folk å kjøpe billetter i god tid i forveien før den neste konserten.

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART