Ny støtteordning for opplæring innen rytmisk musikk: KOMP

KOMP er en ny støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. Ordningen har søknadsfrist 15. januar.

Les mer...

Swingin' Christmas med Arendal Big Band

12. og 13. desember spiller Arendal Big Band swingende julemusikk i henholdsvis Trefoldighetskirken i Arendal og Åmli Kirke. Her blir det populære amerikanske julesanger og norske tradisjonelle julesanger i god swingtradisjon. Arendal Big Band er i julestemning! Kjente og kjære sanger som Silent Night, Let it Snow, No More Blue Christmases, Sleigh Ride, Kimer I Klokker og Julekveldsvise står på programmet. Møt et storband i storform og julestemning!

Les mer...

Jubileumskonsert med 2 urframførelser!

Aust-Agder musikkråd feirer 30 års jubileum med stor festkonsert lør. 21. nov. kl 19:30 i Arendal kulturhus. Mer enn 100 aktører står på scenen i løpet av kvelden, og to av ensemblene får æren av å urframføre to bestillingsverk som er bestilt for anledningen. Konserten vil vise noe av bredden i musikklivet med musikkorps, kor, strykeorkester, kammertrio, spelemannslag, storband m.m. Dette blir en festkonsert med noe for en hver smak, så løp og kjøp billett!

Les mer...

Magnar Bergo til Norsk musikkråd

Tidligere stortingsrepresentant Magnar Bergo er ansatt som ny daglig leder i Norsk musikkråd. - Magnar var en av hovedarkitektene bak Kulturløftet og det er få som kjenner kulturlivet bedre, sier styreleder Halvard Kausland fornøyd. Han har den erfaringen Norsk musikkråd trenger både fra lokalt og nasjonalt kulturliv og vi er veldig glade for at han vil bruke den hos oss. Kilde: musikk.no

Les mer...

UNG KLASSISK 2010: Musikkonkurranse for unge talenter

27.nov. er det audition for deltakelse på UNG KLASSISK 2010! Søknadsfristen er 16. november og unge musikktalenter i alderen 11 - 25 år oppfordres til å melde seg på. Finalen avvikles 6.februar under Klassisk talentfestival på Sørlandet. Påmelding og konkurranseregler finner du her.  

APPASSIONATA! - helaften med stort flygel og ung pianist

Torsdag 29.oktober kl 19:00 i Store Torungen, Arendal kulturhus. Arendalspianisten Erik Haugan Aasland presenterer i sin solokonsert i Arendal Kulturhus et variert program som inkluderer verker av Nicolai Medtner og Sergei Rachmaninoff. Konsertens hovedverk er Beethovens velkjente og monumentale "Appassionata". Publikum kan vente seg en konsert med spennende, vakker og energisk klavermusikk, - noe kjent og noe ukjent. Mer info her.


Økt driftsstøtte til Norsk musikkråd

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2010 som ble lagt fram i dag, foreslås Norsk musikkråds driftsstøtte økt med ca 700 000 kroner. Tilskuddsordningen for landsomfattende musikkorganisasjoner som Norsk musikkråd administrerer, foreslås økt med 1 million. Opplæringsmidlene som i år har ligget under MUO foreslås nå flyttet inn i Tilskuddsordningen og får en ramme på i overkant av to millioner kroner. Kilde: musikk.no

Les mer...

Arendal korfestival 4. - 6. juni 2010

Programmet for Arendal korfestival 2010 er nå klart og påmeldingene strømmer inn. Vi har ennå plass til noen flere kor, så det er bare å melde seg på! I 2010 kan vi bl.a. by på en kjempeflott konsert i Arendal kulturhus med den kritikerroste vokalsekstetten PUST, som er Norges svar på The Real Group! Ellers blir det masse kosang, workshops og moro hele helgen fra 4. til 6.juni. Du finner program og info om Arendal korfestival her.


Norsk musikkråd søker daglig leder

Norsk musikkråd søker ny daglig leder som er levende engasjert i å styrke musikkens og kulturens vilkår i samfunnet gjennom en sentral og stor frivillig organisasjon. Daglig leder skal arbeide for at Norsk musikkråd når de mål og ambisjoner Musikktinget (landsmøtet) har lagt for kulturpolitisk innflytelse, faglig aktivitet og økonomi.

Les mer...

Kartlegging av øvings- og konsertlokaler i Arendal - svarfrist 11.sept.

Arendal kommune har i samarbeid med musikkrådet satt ned et arbeidsgruppe som skal se på forholdene for musikklivet mht. øvings-og konsertlokaler. Vi har laget en spørreundersøkelse der kor, korps, band, orkestre - alt fra små og store ensembler/grupper kan fortelle hva som er bra, og hva som mangler med dagens lokaler. BRUK ANLEDNINGEN TIL Å SVARE! Kunnskap om forholdene er beste måte å foreslå forbedringer! Spørreskjema fylles ut elektronisk - så det tar bare noen minutter.

Les mer...

Søknadsportalen til Musikkutstyrsordningen er nå åpen

Musikkutstyrsordningens (MUO) første søknadsfrist er 1. september og søknadsportalen er nå åpen. MUO er opprettet for å ivareta gode tekniske vilkår for spillesteder, konsertarrangører og øvingsfellesskap over hele landet. MUO skal også gi tilskudd til bygging og utbedring av øvingslokaler og scener. Søknader som gjelder Musikkbinger behandles fortløpende.

Les mer...

Ungdom 16 - 20 år! Søk opptak i Sørnorsk Ungdomsstorband innen 8. sept.!

Sørnorsk ungdomsstorband er et tilbud for musikkungdom i Agder og Telemark. Sørnorsk Ungdomsstorband (SNUS) er et regionalt ensemble som drives av Sørnorsk Jazzsenter. Bandet har eksistert i ca 10 år under navnet Agder Ungdomsstorband, men har som følge av at jazzsenteret utvider regionen til også å omfatte Telemark, omdøpt bandet til Sørnorsk ungdomsstorband. Fra i høst vil det for første gang bli prøvespilling i Telemark (Skien) i tillegg til Arendal og Kristiansand. Dette MÅ du bare ikke gå glipp av! MELD deg på snarest og innen 8.sept. Mer info finner her .


Rytmekurs-Perkusjon-Samspill for voksne med Tom Rudi Torjussen

Torsdag 3. sept. kl 1800-1930 blir det samspill- og rytmekurs for voksne på Munkehaugen Kultursenter, Munkegaten 4 i Arendal sentrum (også kjent som Gamlebyen Skole). Det skjer i et stort, luftig og nyoppusset lokale i 1. etg. Hver torsdag i 8 uker fyller Tom Rudi lokalet opp med rytmeinstrumenter fra Afrika, Brasil, Cuba, India, Pakistan, Japan, Tyrkia, USA og Norge. Kurset har hovedvekt på samspill i grupper.

Les mer...

Kulturlivet takker Kristin og Trond

Finansminister Kristin Halvorsen og Kultur- og kirkeminister Trond Giske kunngjorde i dag at det ikke vil bli moms på konsertbilletter. - Vi er glad for at vi er blitt hørt og forstått av ministrene. Dette er en gledens dag for publikum og for kunst-Norge, sier Elin Aaamodt. Kilde: musikk.no

Les mer...

Ny TONO-avtale for det frivillig musikklivet

TONO og musikkorganisasjonene har i fellesskap kommet frem til en ny samlet TONO-avtale for hele det frivillige musikkliv. Den nye avtalen ivaretar både mylderet av små konserter over hele landet, samt de få «store konsertene» med billettinntekter som frivillige musikklag arrangerer.

Les mer...

Resolusjon fra Musikktinget

På bakgrunn av Kulturløftet og Kulturdepartementets arbeid med Kulturløftet II vedtok Musikktinget i helgen en resolusjon. Resolusjonen ønsker velkommen Kulturløftet II og ber om oppfølging av kulturloven lokalt.

Les mer...

Norsk musikkråd åpnet nytt nettsted

Norsk musikkråds nye nettsted musikklokaler.no ble under helgens Musikkting høytidelig åpnet av Ordfører i Drammen kommune Tore Opdal Hansen. Kilde. musikk.no

Les mer...

Nytt styre i Norsk musikkråd

Kilde: musikk.no. Norsk musikkråds landsmøte, Musikktinget, valgte i helgen nytt styre for kommende to års periode. Halvard Kausland (Norsk jazzforum) er ny styreleder og Tore Tunold (Norsk sangerforum) ble valgt til nestleder.

Les mer...

Fylte byen med sang

Kilde: Agderposten.no: De har sunget på alle tenkelige steder og til alle døgnets tider. 350 korister fra til sammen 14 kor gjorde i helgen om Arendal sentrum til arena for den årlige Korfestivalen. Den svenske kvartetten «Absolut» imponerte med sin spesielle amerikanske stilart under konserten i Kulturhuset lørdag. Les om korfestivalen i Arendal i mandagsutgaven av Agderposten og se bildene på agderposten.no!

ARENDAL BIG BAND MED GJESTEARTIST ODD RENÉ ANDERSEN

Arendal Big Band har fått med seg Norges ukronede soulkonge; Odd Renè Andersen til konsert i Arndal kulturhus, Store Torungen lørdag 23. mai kl 20:00. Hvem er Odd René? Jo, du har nok sett - og ikke minst hørt han - bl.a. på ”Beat for Beat”, ”Memo” og andre underholdningsprogrammer på TV . ”Norges beste stemme”, har mange uttalt om Odd René, og det er ikke langt unna sannheten. Han er dessuten en morsom sceneartist med utstråling i bøtter og spann. Storbandet er dessuten i våryr spilleform så her er det duket for en festkveld! Billetter får du på kulturhusets web eller på billettkontoret. Mer info her


Musikksommerskoler i 2009

Flere fylkesmusikkråd inviterer til Musikksommerskoler i år. Spiller du i musikkorps, storband, rockeband eller noe sånt, kan du finne kjempefine sommerkurs her på Sørlandet og på Skarnes! Sjekk ut tilbudene - og meld deg på! 

Les mer...

Mot sommer med brass og sang!

Sørlandske Korverksted og Kristiansand Brass Band forener krefter og drar på Agderturne med konsertprogrammet "Mot sommer med brass og sang" i mai og juni. Første stopp er Risør rådhus 9. mai, og så følger Kulturkjerka i Arendal 13. juni og Christianholm festning i Kristiansand 14.juni. Kom og få musikalsk påfyll!


Økte tilskuddsatser i voksenopplæringen

Musikkens studieforbund vedtok nylig å øke satsene for voksenopplæringstilskudd for 2009. Timesatsene er nå inntil 95 kr/time for timer med lærer og inntil 25 kr/time for timer uten lærer. Det er en økning på ca 12 %, noe som vil være kjærkomment for de lokale arrangørene.

Les mer...

Samlet Norsk musikkbransje bak hørselskampanjen plugin-turnon.com

Under musikkbransjetreffet by:Larm lanserer 16 musikkorganisasjoner en felles holdningskampanje for å hindre hørselsskader som følge av for høy musikk. www.plugin-turnon.com henvender seg til publikum, artister og arrangører med nyttige tips til hvordan du kan unngå skader på hørselen som en følge av langvarig eksponering for musikk og støy.

Les mer...

Ungdommens kulturmønstring 2009 i gang!

Ungdommens kulturmønstring er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store festivaler (kulturmønstringer) har du en enestående mulighet til å vise frem det du driver med og til å treffe likesinnede. Glemt å melde deg på? Sjekk www.ukm.no så finner du frister og påmeldingsskjema!

Les mer...

UNG KLASSISK Arendal - musikkfestdager for unge musikere

UNG KLASSISK Arendal er et samarbeidsprosjekt mellom ulike kulturaktører i fylket som ønsker å skape arenaer/møteplasser som gir barn og unge muligheter til å utøve og utvikle sine musikalske ferdigheter innen klassisk musikk og folkemusikk. I perioden 13. - 15. februar vil Arendal kulturhus fylles opp med alt fra etablerte unge musikere fra bl.a. Rikskonsertenes Intro Klassisk program, orkestermusikere og solister fra Norges musikkhøgskole og andre musikkutdanningsinstitusjoner - til unge musikkelever fra kulturskolene, musikklinjene etc. Kom og hør framtidas musikere!

Les mer...

Nyåpning av Lille Torungen - byens "nye" klubbscene!

23.januar kl. 20:00 byr byens klubbscene på jazz, blues og rock!
Denne kvelden er det duket for levende musikk fra både jazz, blues og rockmiljøene i byen. Tre lokale arrangørklubber har i samarbeid med Arendal kulturhus, gjort en slags ansiktsløfting i kulturhusets biscene for å gjøre den mer attraktiv som klubbscene for såkalt rytmisk musikk.

Les mer...

Giske åpner frikanalen 8. januar

Frikanalen startet sine prøvesendinger i oktober i fjor og denne uka åpnes kanalen offisielt av kulturminister Trond Giske. Kilde: musikk.no

Les mer...

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART