Jubileumskonsert med 2 urframførelser!

Aust-Agder musikkråd feirer 30 års jubileum med stor festkonsert lør. 21. nov. kl 19:30 i Arendal kulturhus. Mer enn 100 aktører står på scenen i løpet av kvelden, og to av ensemblene får æren av å urframføre to bestillingsverk som er bestilt for anledningen. Konserten vil vise noe av bredden i musikklivet med musikkorps, kor, strykeorkester, kammertrio, spelemannslag, storband m.m. Dette blir en festkonsert med noe for en hver smak, så løp og kjøp billett!


Billetter fås kjøpt her

30 ÅR I MUSIKKENS TJENESTE

Aust-Agder musikkråd feirer 30 års jubileum med festkonsert og to bestillingsverk!Lørdag 21. november er det duket for en storstilt festkonsert med over 100 utøvere på scenen i Arendal kulturhus. Aust-Agder musikkråd feirer 30 år som musikklivets paraply- og interesseorganisasjon med en stor konsert der publikum bl.a. får oppleve uroppførelse av 2 flunkende nye bestillingsverk av lokale komponister! Konserten vil vise bredden i fylkets musikkliv med musikkorps, kor, strykeorkester, spelemannslag, storband og kammermusikk. Konserten vil med andre ord tilfredsstille de fleste musikkinteresser!Over 100 aktører på scenen
På denne konserten vil man få høre musikk for nesten en hver smak. De som skal opptre er Arendal guttemusikkorps, Agder vokalensemble, Sørnorsk ungdomsstorband, Sinfonietta, Sørlandets Spelemannslag, kammermusikktrio og Erik Haugan Aasland. Her blir feststemt korpsmusikk, vakker korsang, svingende storbandlåter, festlig folkemusikk, spennende kammermusikksamspill med mer. Det hele bindes sammen av Bente Marcussen som er konferansier under forestillingen.


Uroppføring av to bestillingsverk
Uroppførelser er en svært sjelden begivenhet i Aust-Agder, men på denne konserten får vi hele to bestillingsverk som får sin førstegangsoppførelse. Musikkrådet har bestilt to korte musikkstykker av to komponister som er bosatt i Arendal; nemlig Anna Jastrzebska som har skrevet "Et klokskapsråd" - et verk for blandet kor, og Vidar Kristensen som har skrevet "Impressions of the East" - et verk for kammertrio. Det er Agder vokalensemble som får æren av å framføre korverket og en trio bestående av Ingrid Alice Miller - fiolin, Thomas Anderssohn - fløyte og Hui-Hsuan Wang - klaver som skal framføre kammermusikkverket.


Aust-Agder musikkråd feirer 30 års innsats for fylkets musikkliv

I 1979 tok representanter for en rekke musikkorganisasjoner i fylket i samarbeid med daværende leder for kulturavdelingen i Aust-Agder fylkeskommune, Kirsten Vinje Gunnerud, initiativ til å samle musikklivet i en paraplyorganisasjon. Hensikten var å samordne musikklivet på en måte som forenklet kommunikasjonen mellom offentlige myndigheter og musikklivet, og for å samordne behov og ønsker fra musikklivet til myndighetene.

Aust-Agder musikkråd er del av et landsomfattende nettverk som springer ut fra Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund. Pr. i dag er mer enn 30 landsomfattende musikkorganisasjoner medlemmer i Norsk musikkråd hvorav de fleste av disse har regionalt medlemskap i Aust-Agder musikkråd. Blant medlemmene finner man både yrkes- og fritidsmusikere, utøvere, ensembler og band innen alle musikksjangre fra klassisk til rock, konsertarrangører, musikkpedagoger og musikere - ja stort sett alt man finner av aktiviteter i musikklivet.

Aust-Agder musikkråd har jobbet på de fleste områder innen musikklivet. Listen over engasjementer, tiltak og saker er lang. Men det er 3 sentrale saksområder musikkrådet hele tiden har hatt særlig fokus på, nemlig: Musikkopplæring/musikkutdanning, profesjonelt musikkliv/profesjonelle musikere og musikklokaler/lokaler til konserter og øving.
Gjennom utallige tiltak, kulturpolitisk arbeid, målrettet bruk av tilskudd, engasjement og involvering har Aust-Agder musikkråd vært en viktig bidragsyter til at musikklivet i fylket har vokst og utviklet seg gjennom de siste 30 år. Aust-Agder musikkråd er også sekretariat for Sørnorsk jazzsenter og Arendal korfestival, noe som har styrket og utvidet musikkrådets virkeområde og kompetanse.
30 år etter etableringen kan man trygt hevde at Aust-Agder musikkråd er en livskraftig og verdifull medspiller og koordinator for fylkets musikkliv.

01.03.2010 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART