Magnar Bergo til Norsk musikkråd

Tidligere stortingsrepresentant Magnar Bergo er ansatt som ny daglig leder i Norsk musikkråd. - Magnar var en av hovedarkitektene bak Kulturløftet og det er få som kjenner kulturlivet bedre, sier styreleder Halvard Kausland fornøyd. Han har den erfaringen Norsk musikkråd trenger både fra lokalt og nasjonalt kulturliv og vi er veldig glade for at han vil bruke den hos oss. Kilde: musikk.no


Bergo kommer rett fra Stortinget hvor han har sittet i to perioder, først i kulturkomiteen og de siste fire åra i Finanskomiteen. Han har i begge periodene arbeidet med kulturpolitikk og vært talsmann for SV på området. Bergo har i tillegg tjue års erfaring som daglig leder i Drammen Lyd AS, et firma som leverer lydutstyr til turneer, festivaler og kulturhus over hele landet.

Vår mann på Tinget
Bergo var en av pådriverne bak Kulturløftet sammen med Trond Giske (Ap) og Eli Sollied Øveraas (Sp) i 2004. Kulturløftet har senere blitt betegnet som en forutsetning for det rødgrønne regjeringssamarbeidet og har fungert som regjeringens styringsverktøy i kulturpolitikken. Kulturløftet ble lansert året før Stortingsvalget 2005 og ble mye brukt i valgkampen.

- Magnar er en idealistisk, pragmatisk og folkelig politiker! Det kommer særlig til uttrykk i hans kulturengasjement. (…). For han er det ingen motsetning mellom den brede og folkelige kulturen, og kunst og kultur med smalere publikum. Han har respekt for begge deler. Dette sier statsråd Kristin Halvorsen om Magnar Bergo til dt.no.

I høst presenterte daværende kulturminister Trond Giske versjon II av Kulturløftet, dette vil bli arbeidsverktøyet til Giskes etterfølger Anniken Huitfeldt.

- En viktig del av jobben blir å sørge for at Anniken følger opp Kulturløftet II, sier en entusiastisk Magnar Bergo. Jeg har merket meg at hun vil satse på frivillighet og kulturskolene og det er jo helt i tråd med Norsk musikkråds prinsipprogram. Så fort jeg er på plass skal kulturministeren få invitasjon til morgenkaffe på kulturbryggeriet Schous! Der kan hun få møte store deler av det frivillige kulturlivet på samme sted, avslutter påtroppende daglig leder.
Magnar Bergo vil tiltre 1. januar 2010.

Bakgrunn
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon for 33 landsomfattende organisasjoner i norsk musikkliv. Medlemsorganisasjonene, som spenner fra Norsk Jazzforum via Korpsnett Norge og Norske trekkspilleres landsforbund til Norsk Rockforbund, har rundt 140 000 medlemmer. Musikkrådet har i tillegg 18 fylkeskontorer og over 100 lokale musikkråd.

Norsk musikkråd arbeider for bedre rammevilkår for musikkorganisasjoner og arrangører i alle sjangre, spesielt i frivillig sektor. Norsk musikkråd forvalter støtteordningen Frifond Musikk og andre støtteordninger i tillegg til å initiere og koordinere interessepolitisk arbeid både for medlemmene i nettverket og utad.
Norsk musikkråds fylkesledd arbeider blant mye annet med Ungdommens kulturmønstring, "Jeg kan ikke synge"-kurs og arrangerer konserter under den kulturelle spaserstokken.

Stillingen som daglig leder ble lyst ut denne måneden, etter at nåværende daglig leder Holger Gulbrandsen sa opp for å tiltre som generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund. Styret har benyttet egne kanaler i rekrutteringsprosessen og har vurdert nærmere 35 kandidater. Stillingen som daglig leder i Norsk musikkråd er en åremålsstilling på fire år med mulighet til forlengelse.

Mer informasjon og kommentarer:
styreleder Halvard Kausland, mobil 907 91 503
Magnar Bergo, mobil 906 79 067

03.11.2009 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART