Nytt styre i Norsk musikkråd

Kilde: musikk.no. Norsk musikkråds landsmøte, Musikktinget, valgte i helgen nytt styre for kommende to års periode. Halvard Kausland (Norsk jazzforum) er ny styreleder og Tore Tunold (Norsk sangerforum) ble valgt til nestleder.


Det nye styret


Det nye styret består av følgende personer:

Halvard Kausland (Norsk jazzforum) -leder NY


Tore Tunold (Norsk sangerforum) -nestleder

Hilde Killingdalen (Norsk Rockforbund)

Lene Haus (De Unges Orkesterforbund) NY


Roy Botten (bandORG) NY


Birgitte Rørvik Bruun (Landslaget for Spelemenn) -1. vara NY


Aksel G. Roksti (Korpsnett Norge) -2. varaNy leder

Terje Adde takker for seg etter seks år som leder i Norsk musikkråd. Adde vil fortsatt representere Norsk musikkråd som styremedlem i Frivillighet Norge.

Halvard Kausland er jazzgitarist og tidligere byråkrat: han har vært fylkeskultursjef og rådmann i Vestfold fylkeskommune. På nrk.no kan du lese anmeldelse av han siste plate.


Tore Tunold som har sittet som styremedlem i forrige periode, ble valgt som nestleder. Tunold har i tillegg til sin sangervirksomhet, stor internasjonal erfaring og bred ledererfaring. Han er leder av Agder Vokalensemble og var i mange år leder for Arendal kommunes Nordiske informasjonskontor.

Hilde Killingdalen er gjenvalgt etter en periode i Norsk musikkråds styre. Killingdalen er tidligere styremedlem i Norsk Rockforbund og sitter i styret i Norsk Bluesunion. Killingdalen har lang fartstid som arrangør av blueskonserter og festivaler og arbeider med promotering av norske artister i Promoavdelingen AS.

Lene Haus er tidligere nestleder i LNU og har blant annet vært leder i Arbeidsgruppa for Frivillighetspolitikk her. Hun har dessuten bakgrunn som styreleder i Norsk Ungdomssymfoniorkester og i De Unges Orkesterforbund.

Roy Botten er ansvarlig for bandkontoret i Akershus musikkråd, styremedlem i Musikkutstyrsordningen og i bandORG. Botten er i tillegg sjef for sitt eget plateselskap og er selv utøvende rockemusiker.

Birgitte Rørvik Bruun er lærer i folkedans og vara til Folkedansrådet i Noregs Ungdomslag. Hun har også sittet som styremedlem i Noregs Ungdomslag, Folkedanslaget BUL i Nidaros og folkemusikk og folkedanslaget Sinnsykt Bra Alternativ.

Aksel G. Roksti går inn i sin andre periode i styret. Roksti er korpsmann og er en av initiativtakerne til Korpsnett Norge hvor han også er styreleder. Han har også vært styreleder i Ski musikkråd og styremedlem i Akershus musikkråd.


Ny valgkomité


Musikktinget valgte også ny valgkomité som består av:

Anne Ma Hagen (Nord-Trøndelag musikkråd/NASOL) -leder


Jon Sandvik (Sør-Trøndelag musikkråd/Norsk Viseforum)

Ragnar Olsen (Norsk Viseforum)


Merete R. Solli (AKKS Norge) -vara

10.06.2009 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART