Ungdommens kulturmønstring 2009 i gang!

Ungdommens kulturmønstring er et kulturtiltak for barn og unge i hele Norge. Gjennom små og store festivaler (kulturmønstringer) har du en enestående mulighet til å vise frem det du driver med og til å treffe likesinnede. Glemt å melde deg på? Sjekk www.ukm.no så finner du frister og påmeldingsskjema!


Aust-Agder bibliotek- og kulturformidling skriver på sine nettsider:

HVA er UKM?
Ungdommens kulturmønstring gir deg sjansen til å vise andre hva DU driver med. Blir du med på mønstringen har du mulighet til å bli tatt ut til fylkesmønstring og deretter til landsmønstringen i Trondheim. Er du riktig heldig kan du bli tatt ut til å representere UKM i andre sammenhenger.

HVEM kan delta i UKM?
UKM er for alle ungdommer under 20 år.
På landsmønstring og Aust-Agders fylkesmønstring er nedre aldersgrense 13 år, mens på enkelte lokalmønstringer har de 10-årsgrense. Sjekk med din kommune hva som gjelder der. Både grupper og enkeltpersoner kan delta, og om du er nybegynner eller viderekommen spiller ingen rolle.

Samarbeid gjerne med noen som driver med andre ting enn du selv gjør - kanskje finner dere opp en helt ny sjanger sammen?!

HVA kan vi delta med i UKM?
På UKM kan du delta med design, musikk, teater, dans, billedkunst, litteratur, video, foto, kunsthåndverk, stand up, husflid...eller noe helt annet innafor det kulturaktive feltet - gjerne også skjæringspunktet mellom flere sjangre. I noen kommuner kan du også delta som scenetekniker, webdesigner eller være med i teamet som filmer og gjør opptak av mønstringa. Det er også noen kommuner som satser på matkultur. Ta direkte kontakt med din kommune for å vite hva som er mulig der du bor.

NÅR er UKM?
I Aust-Agder arrangeres lokalmønstringer i februar og mars. Fylkesmønstringa ligger i april. Informasjon om tidspunkter og steder for mønstringene finner du på www.ukm.no.

HVORDAN melder vi oss på UKM?
Meld deg på via UKMs nettsider www.ukm.no og klikk på "påmelding". Gå videre til den kommunen/bydelen hvor du ønsker å delta. Følg anvisningene på nettsidene og fyll ut all informasjon så nøyaktig som mulig. Du blir bedt om å fylle ut navn på deltakere og innslag, kontaktinformasjon og tekniske opplysninger. Når alt er utfylt sender du inn skjemaet elektronisk og får en kvittering som du skriver ut.

VI sees på UKM!

17.02.2009 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART