Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris og kulturstipender 2010

Keramiker Sidsel Hanum ble i går kveld tildelt Aust-Agder fylkeskommunes kulturpris for 2010. Erik Haugan Aasland og Sissel M. Fiære ble tildelt fylkeskommunens kulturstipend på kr 40.000 hver. Erik fikk stipend til musikkstudier i London og Sissel fikk stipend til produksjon av barnebok. Vi gratulerer de tre pris- og stipendmottkerne! Les mer på fylkeskommunens nettsider og i Agderpostens nettavis.

Søknadsfrist 15. desember

Sangløftet har søknadsfrist 15. desember. Les mer her


SWINGIN` CHRISTMAS med Arendal Big Band

8., 11. og 12. desember spiller Arendal Big band swingende julemusikk i henholdsvis Lillesand Kirke, Trefoldighetskirken i Arendal og Åmli kirke. Her blir det populære amerikanske julesanger og norske tradisjonelle julesanger i god swingtradisjon. Arendal Big Band er i julestemning!

Lille Silke Jul på Risøya 10. og 11.des. kl 19:00

Risøy folkehøgskole skal ha en forestilling på Risøya fredag 10. des og lørdag 11. des klokka 19. Det er et musikkspill - juleforestilling som er skrevet av Ellen Mordal og heter Lilla Silke Jul. Elevene på Musikk Dans Drama setter det opp sammen med barn og ungdom fra Gjeving. Inntekt går til barnehjem i Tallinn som skolen støtter.


Finalister til talentkonkurransen i UNG KLASSISK 2011

Audition i musikkonkurransen UNG KLASSISK ble en spennende lørdag der kremen av unge musikere fra Sørlandet kjempet om å bli tatt ut til finalen som går i Arendal kulturhus 5. februar 2011. Det har blitt et stadig høyere nivå på ungdom fra Sørlandet som utøver klassisk musikk, noe som vi blant annet kan takke satsningen på Lørdagsskolen i Aust-Agder, klassisk studieretning og TUP-programmet ved UiA og et godt samarbeid med Kristiansand symfoniorkester for. For oss som arrangerer den lille festivalen Ung klassisk, er det flott å kunne høste fruktene av langsiktig og tålmodig samarbeid for å få i stand en arena der unge klassiske utøvere kan få presentert seg. Etter en lang auditionlørdag klarte juryen å samle seg om hele 10 flotte finalister som vi skal få høre på finalekonserten i februar.

Sjelden konsertbegivenhet i Arendal gamle rådhus!

Det er ytterst sjelden man på en og samme konsert får presentert musikk av og med utøvere og komponister fra Arendal og omegn, og i tillegg får høre hele 3 urframførelser. Søndag 14. november kan man oppleve dette i Arendal gamle rådhus der konserten blir en musikalsk reise i klassisk og samtidsmusikk fra Aust-Agder krydret med lokal folkemusikk. Konserten arrangeres av Aust-Agder musikkråd, Arendal kulturskole og Arendal musikkråd som i fellesskap ønsker å vise fram noe av det musikklivet i fylket kan skilte med av både utøvende og skapende kunstnere.


Hallo unge musikere mellom 11 og 25 år!

Vi tar fortsatt i mot påmeldinger til audition i UNG KLASSISK sin talentkonkurranse, så meld deg på! Klikk deg inn på lenken her og meld deg på snarest. Vi stenger for påmelding fredag 5. november, så vær kjapp!

Arendal korfestival 3. - 5. juni 2011 - meld dere på nå!

Fre. 3. til søn. 5. juni 2011 er det igjen klart for Arendal Korfestival. Programmet for festivalen er på det nærmeste klart og vi lover en helg med mye korsang, moro og hyggelig samvær i naturskjønne omgivelser på Tromøya ved Arendal - og i et sommerlig Arendal sentrum. Spennende "gjester" denne gang er Christianssand String Swing Ensemble som presenterer et forrykende musikalsk show under matinekonserten i Arendal kulturhus lørdag 4. juni, og bandet vil også sørge for at festivaldeltakerne får brukt stemmen på denne konserten. Mer info og påmeldingskjema finner du her.


Musikkonkurranse for unge talenter - UNG KLASSISK

AUDITION LØR. 13. NOV. 2010 - PÅMELDING INNEN 29. OKT.
UNG KLASSISK, som arrangeres 2. - 5. februar 2011 i Arendal, inviterer til talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 11-25 år. Konkurransen er åpen for de som bor på Sørlandet, studerer på UiA, eller er fra Sørlandet, men studerer andre steder. Audition arrangeres lør. 13. nov. på Dahlske vg. skole i Grimstad. Mer info finner du her

Hvordan søke penger til kulturformål i Aust-Agder?

Onsdag 29. sept kl 14:00 holder Aust-Agder bibliotek og kulturformidling seminar om hvordan søke penger til kulturformål i Aust-Agder. Målgruppa er tidligere søkere om tilskudd i Aust-Agder, frivillige organisasjoner, barne- og ungdomsorganisasjoner, kulturinstitusjoner og andre kulturaktører. Kan dette være aktuelt for deg/dere? Mer info under Les mer

Les mer...

Vil du være med på gospelseminar og konsert m/ Ytre Suløens jassensemble?

Kor og sangere i Aust-Agder  inviteres til gospelseminar med TC Hawkins fra New Orléans, fredag 5. – søndag 7. november 2010. Seminaret skal avholdes i Barbu kirke fredag 5. okt  kl 18.00-21.00, og Barbu Menighetshus 6. og 7.11. kl 13.00-17.00. Påfølgende helg har vi konsert med Ytre Suløens med Tricia B og TC som solister, lørdag i Barbu kirke, og søndag i Lillesand kirke kl 17.00 begge dager. Gå ikke glipp av denne muligheten for å synge med fantastisk dirigent, solister og ikke minst Ytre Suløen! Se mer info HER

Mye nyttig info på Facebook

Vi vil bare tipse om at du kan finne mye nyttig info på Facebook også. Ta en titt på facebooksidene til Aust-Agder musikkråd, Sørnorsk jazzsenter, Arendal korfestival og Sørnorsk ungdomsstorband. Du finner dessuten en haug med lokale band, arrangørklubber mm. på FB, bare søk så finner du! Fordelen med FB er at du kan gi oss kjapp tilbakemelding på saker og ting, så skriv gjerne til oss der.


Husk å søke Musikkutstyrsordningen NÅ - innen 1. sept.

Nå er søknadsportalen hos Musikkustyrsordningen åpen fram til 1. september. Øvingsfellesskap, spillesteder og konsertarrangører kan søke støtte til øvings- og framføringsutstyr, akustikktiltak eller musikkbinge til øving. Kontakt musikkutstyrsordningen for nærmere veiledning.

Les mer...

Invitasjon til prøvespill for opptak i Sørnorsk Ungdomsstorband (SNUS)

Sørnorsk ungdomsstorband er et tilbud for musikkungdom i Agder og Telemark. Sørnorsk Ungdomsstorband (SNUS) er et regionalt ensemble som drives av Sørnorsk Jazzsenter i samarbeid med Aust-Agder musikkråd. Bandet har eksistert i ca 10 år under navnet Agder Ungdomsstorband, men endret navn til Sørnorsk ungdomsstorband da jazzsenteret fikk utvidet regionen til også å omfatte Telemark. I september blir det prøvespilling i Telemark (Skien), Aust-Agder (Arendal) og Vest-Agder (Kristiansand). Ungdom i alderen 16 til ca 20 år bosatt i Telemark og Agder oppfordres til å søke opptak! Tilbudet er GRATIS.  MELD deg på snarest og innen 3.sept. Mer info finner du her.


Rock i Brokke

Vi minner om at årets Rock i Brokke, et rusfritt ungdomsarrangement, går av stabelen 28 og 29 august i Brokke. Det blir stort ungdomstreff lørdag 28 august i teltet ved Brokke Alpinsenter.Konsertene starter kl 19.00 og varer til 24.00. Inngang/entrè er satt til 50 kr pr pers og aldersgrensen er 13 til 19 år. Arrangementet er 100% rusfritt. Honningbarna, ASK og Echo of Silence spiller under lørdagens konsert og på søndag er det åpen konsert med band som har deltatt på bandseminaret samme helg! Legg helgen til teltet i Brokke!

Les mer...

Sommeren er på hell - penger å hente

Da nærmer vel sommerferien seg slutten for de fleste og kongeriket karrer seg opp på beina og tilbake på jobb igjen. Som vanlig kommer høsten med en rekke søknadsfrister og mulighet til å skaffe penger og utstyr til prosjekter, konsertserier og scener. Først ut er Fond for utøvende kunstnere som har søknadsfrist allerede 9. august. 1. september har en rekke av Norsk kulturråds støtteordninger frist, det samme gjelder Fond for lyd og bilde, Musikkutstyrsordningen og UDs reisestøtteordning. Lykke til! Kilde: musikk.no

Les mer...

Arendal Big Band feirer 30 år med storfint besøk

Arendal Big Band har i 30 år gledet byens befolkning med sin glade musikk, og sine ambisiøse prosjekter. I anledning 30 års-jubileet satser de igjen ambisiøst, med internasjonale stjerner fra inn- og utland. Konserten 14.aug. kl 20:00 i Arendal kulturhus byr på bestillingsverk og foruten storbandet medvirker Kirsten Bråten Berg, Inger Marie Gundersen, Fred Sturm (USA), Michael Villmow (Tyskland), Ike Sturm (USA) og selvsagt bandets fabelaktige maestro Audun Dertz. Kom da vel!

Les mer...

1.juli: søke og rapportere for tilskudd!

Aust-Agder musikkråd minner alle kor, korps, orkestre, spelemannslag, storband, rockeband, orkestre etc om at frist for å levere søknad for høsten 2010 og rapport for tilskudd vår 2010 er 1.juli. Ta kontakt dersom ditt lag ikke har mottatt søknads-/rapportpapirene som ble sendt ut for 2 uker siden. Sjekk også info under menypkt. Voksenopplæring.


Risør kammermusikkfest med fantastisk program og stjernemusikere

Om få dager starter årets kammermusikkfest i Risør, og som vanlig byr de på et variert, spennende og flott program. Musikerne som er booket er på internasjonalt nivå, og sammen med den intime stemningen i Risør er det duket for nære, intense og uforglemmelige musikalske møter mellom publikum og utøvere. Det er fortsatt billetter igjen, så løp og kjøp!

Les mer...

Arendal korfestival 4. - 6 juni

Norge er en stor kornasjon og man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i overkant av 200 000 mennesker! Kor er med andre ord en massebevegelse. Første helg i juni kommer hele 16 kor fra 8 fylker til å fylle Arendal og Tromøya med korsang tre dager til ende. I tillegg har festivalen kapret en av Norges ledende vokalgrupper, sekstetten ”PUST”, som entrer scenen med sitt vokale sceneshow i kulturhuset lørdag ettermiddag 5. juni.

Les mer...

Fond for utøvende kunstnere: 2 stipender til Sørlandet

Til styremøtet 11. mai var det innkommet 366 søknader om reise- og videreutdanningsstipend. Styret bevilget 61 stipend, hvert på kr 20.000,-. Blant de heldige mottakerne er pianisten Erik Haugan Aasland, Arendal og fagottisten Jon Halvor Lund, Kristiansand. Stipendet gis etter følgende kriterier: Søker må ha en profesjonell karriere som utøver å vise til, og stipendet skal benyttes til videreutdanning innen det utøvende yrket. De søkere som har det beste faglige opplegget for videreutdanningen vil bli foretrukket blant ellers like kvalifiserte søkere.

Les mer...

Grenser for lyd bryter samarbeid med Helsedirektoratet

Helsedirektoratet utarbeider i disse dager en veileder for vurdering av lydnivå ved bruk av musikkanlegg. Grenser for lyd, musikkbransjens samarbeidsorgan for forebygging av hørselsskader, mener forslaget er i strid med intensjonene i kulturloven og kan komme til å kneble norsk musikkliv. Grenser for lyd har derfor trukket seg fra det videre arbeidet om veilederen. Kilde: musikk.no

Les mer...

Fire nye millioner til Sangløftet!

To år etter at Sangløftet ble satt i gang for å glede hele Norge med store og små sangarrangementer, har Sparebankstiftelsen DnB NOR besluttet å videreføre prosjektet i to nye år. Frem til sommeren 2012 skal fire nye millioner brukes på sangprosjekter over hele landet gjennom organisasjonene Musikk og Ungdom og Norsk musikkråd. Kilde: musikk.no

Les mer...

13,4 mill. kroner fordelt til øvingslokaler og konsertscener

Musikkutstyrsordningen (MUO) administrerer offentlige tilskudd til utstyr for spillesteder, konsertarrangører, øvingsfellesskap, samt til utvikling, tilrettelegging og bygging av gode øvingslokaler og spillesteder innenfor det rytmisk musikkområdet. MUO har nå gjort ferdig alle fordelinger for første halvår 2010. En oppfordring til musikklivet i Aust-Agder; husk å søke MUO neste runde, - det var unormalt få søkere fra vårt fylke! 1.sept- er neste søknadsfrist både for utstyr, akustiske tiltak og musikkbinger. Sett av tid i august til å jobbe fram gode søknader!

Les mer...

Aust-Agder musikkråd: Nytt styre og nytt handlingsprogram

Tirsdag 20. april var musikklivet samlet til årsmøte i Aust-Agder musikkråd. Det ble et konstruktivt møte der det kom mange gode innspill på handlingsprogrammet. I tillegg fikk musikkrådet informert om nye tilskuddsordninger, nye forskrifter til Lov om voksenopplæring og mye mer. Årsmøtet valgte også nytt styre for de kommende to år. Hovedtema under handlingsprogrammet ble lokaler til musikkformål og nye musikktiltak for mennesker med behov for tilrettelagte tilbud.

Les mer...

Fagseminar og årsmøte flyttet til tirsdag 20. april kl 19:00!

Aust-Agder musikkråds fagseminar og årsmøte er flyttet til tirsdag 20. april kl 19:00. Alle medlemmer bes melde seg på på nytt innen 16. april. Bruk påmeldingsskjema som ligger nederst under fanen årsmøte2010. Årsmøtesaker er lagt ut på årsmøtesiden.


Unge talenter spiller Mozart i Risør og Arendal

Beatrice Seyzeriat og Erik Haugan Aasland er solister med Aust-Agder kammerorkester ons. 28/4 kl 19:30 i Risør rådhus og tors. 29/4 kl 19:00 i Arendal kulturhus. Begge to er 25 år gamle, har vokst opp i hhv. Grimstad og Arendal, og er helt i starten av sine musikerkarrierer. Konserten blir en helaften med to av Mozarts flotteste verker, nemlig hans vakre klarinettkonsert - en av verdens mest spilte, og pianokonsert i c moll som er den mest symfoniske av alle konsertene, og benytter det største orkesteret. Her er både klarinetter, trompeter, horn og pauker!

Les mer...

Søk VO-midler!

Nå er reglene endret for hvem som kan søke VO-midler, så nå kan nesten alle band og kammerensembler søke VO-midler! De viktigste kravene som stilles til grupper som vil søke VO-midler er: Minst 3 deltakere må ha vært tilstede minst 3/4 av timene i løpet av en søknadsperiode. Deltakerene må være fylt 14 år i løpet av kalenderåret. Maks antall timer det gis støtte for i løpet av et semester er 100 timer. Bruk linken til høyre på siden for å søke!


Arendal kulturhus feirer 5 år!

Kulturhuset fyller 5 år og inviterer til bursdagsfeiring i en hel uke, fra 8.-14. mars! Masse konserter og teaterforestillinger for store og små. Sjekk programmet på kulturhusets hjemmeside: www.arendalkulturhus.no

Aust-Agder musikkråd kaller på musikklivet!

Alle våre medlemsorg./lag/institusjoner får nå innkalling til en innholdsrik lørdag med fagseminar, årsmøte og konsert lør. 17. april fra kl 10:00 - ca kl 14:30 i Arendal kultur - og rådhus! Øvings- og konsertlokaler er tema for fagsamlingen, så her er det mye viktig info å hente. Så blir det årsmøte og til slutt inviterer vi hele årsmøtet på en fantastisk konsert kl 13:00 med "Unge norske stjerner" dvs. Ida Bryhn (bratsj), Mariann Fjeld Olsen (sopran) og Christian Ihle Hadland (klaver). Du finner mer info under menypunktet "Årsmøte 2010" til venstre.


Tilskudd til jazzklubber og storband

Norsk kulturråd fordelte nylig arrangørstøtte til flere rytmiske arrangører på Sørlandet, og det ventes ytterligere tildelinger senere på vårparten. Bl.a kan nevnes at Arendal jazzklubb fikk kr 150 000 til konserter i 2010. I tillegg fordelte Norsk musikkråd de aller første KOMP-midlene (ny ordning fra i år) som går til seminarer/opplæring innen rytmisk musikk. Her fikk Sørnorsk ungdomsstorband kr 15 000 og Arendal Big Band kr 7 500 til seminarer. Se tildelingslistene på neste side.

Les mer...

FANTASTISK FINALE I UNG KLASSISK

Lørdag kveld fikk publikum oppleve 9 fantastiske finalister i finalekonserten for musikkonkurransen i UNG KLASSISK i Arendal kulturhus. Aldri har nivået vært så høyt så juryen hadde en nesten umulig oppgave. Denne gangen fikk publikum også være med å stemme med sms på sin favoritt. Det ble delt ut 3 pengepriser og 4 solistpriser, og samtlige finalister får tur til Festspillene i Bergen i juni.

Les mer...

Nye akustikknormer for musikklokaler

De færreste lokaler som brukes til musikk er akustisk tilpasset og tilrettelagt for dette. Det ønsker Norsk musikkråd å gjøre noe med. I disse dager lanseres "Norsk musikkråds normer og anbefalinger" for akustikk i lokaler som brukes til musikkformål. Normer og anbefalinger er utarbeidet sammen med ledende akustikere i Norge og utlandet, og er banebrytende i internasjonal sammenheng.

Les mer...

UNG KLASSISK 4. - 6. februar: Talentfestival for unge musikere på Sørlandet

UNG KLASSISK er en talentfestival for ungdom på Sørlandet som spiller klassisk musikk. Festivalen har flere konserter med unge musikere og arrangerer bl.a. musikkonkurransen ”Unge Talenter på Sørlandet” med finalekonsert lørdag 6. februar i Arendal kulturhus. Nytt av året er åpningskonserten 4/2 der 5 tidligere vinnere er solister med selveste Kristiansand symfoniorkester. Kom og hør framtidas musikere i Arendal kulturhus!

Les mer...

Spilte seg til prestisje-utdanning

Erik Haugan Aasland, bachelorkandidat med klaver som hovedinstrument fra UiAs Institutt for musikk våren 2009, har spilt seg inn på prestisjetunge Royal Academy of Music i London. Kilde: Universitetet i Agder

Les mer...

Vinterjazz 2010: Et snøskred av jazzkonserter over hele landet

Fra 29. januar og ti dager framover vil publikum over hele landet oppleve et bredt tilbud av jazzkonserter. Sørnorsk jazzsenter arrangerer Vinterjazzturne med Frøy Aagre som har 8 konserter på jazzklubber i Agder og Telemark.

Les mer...

Musikkutstyrsordningen: Søknadsportalen er nå åpen!

Søknadsportalen er nå åpen, og vil være det fram til neste søknadsfrist som er 1. februar. Dette gjelder alle søknader til Fremføringsutstyr, Øvingsutstyr og Akustiske tiltak (musikkbinger har ingen fastsatt søknadsfrist, og har eget søknadsskjema). Ta kontakt med Musikkutstyrsordningen på tlf. 21 37 88 10 dersom du har spørsmål knyttet til din søknad.

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART