Arendal Big Band feirer 30 år med storfint besøk

Arendal Big Band har i 30 år gledet byens befolkning med sin glade musikk, og sine ambisiøse prosjekter. I anledning 30 års-jubileet satser de igjen ambisiøst, med internasjonale stjerner fra inn- og utland. Konserten 14.aug. kl 20:00 i Arendal kulturhus byr på bestillingsverk og foruten storbandet medvirker Kirsten Bråten Berg, Inger Marie Gundersen, Fred Sturm (USA), Michael Villmow (Tyskland), Ike Sturm (USA) og selvsagt bandets fabelaktige maestro Audun Dertz. Kom da vel!Når det skal feires i Arendal Big Band, skal det gjøres på en ordentlig måte! I løpet av våre 30 år i virksomhet har vi skaffet oss et bredt nettverk av kontakter i inn- og utland. Flere av disse kommer for å feire med oss.
- Vi har jobbet med mange store solister og storbandledere i årenes løp, og de som kommer til jubileumskonserten er blant de største, sier mannen med nettverket, kunstnerisk leder Audun Dertz. Til jubileet kommer nemlig Fred Sturm fra USA, Michael Villmow fra Tyskland, Kirsten Bråten Berg og Inger Marie Gundersen.


En lokal institusjon
Arendal Big Band har i mange år vært blant de store innen Aust Agders kulturliv. Med årlig store oppsetninger og konserter med nasjonale musikere er nok de fleste godt kjent med dette bandet. Bare i løpet av det siste året har bandet hatt konsert med både Odd René Andersen og Jan Eggum. I tillegg til å spille mye i Arendal har vi også fokus på å komme oss ut av byen med vår musikk. Blant annet har vi i en årrekke besøkt Sandvika Storbandfestival, og julekonserten vår i 2009 spilte vi i Åmli i tillegg til Arendal.

En av de største fra USA
Fred Sturm er en av de største innen komponering og arrangering for storband i USA. Han har jobbet i over 30 år for å dele sin kjærlighet til jazz med nye musikkspirer. For dette arbeidet mottok han i år "Jazz Education Achievement Award", en av de mest anerkjente prisene som deles ut innen amerikansk jazz. Han jobber månedlig med proffe storband i USA og Europa.
- Vi har jobbet med Fred i flere år, og har satt stor pris på dette, sier Audun.
Fred har tidligere arrangert og komponert musikk basert på folkemusikk for Bobby McFerrin, og til jubileumskonserten har han laget et stort stykke basert på musikk fra Setesdalen. Dette vil han presentere for publikum sammen med ABB og Setesdalen/Arendals egen Kirsten Bråten Berg.

Fra Tyskland
Norgesvennen Michael Villmow fra Tyskland er den andre storbandlederen som skal lede bandet i konserten. Han er saxofonist, arrangør, komponist og storbandleder, og har jobbet sammen med ABB ved flere anledninger tidligere, blant annet med bestillingsverket "Chronophonia" i forbindelse med tusenårsskiftet. Han hadde mye av sin barndom i Norge, og har stor kjærlighet til Norge og norsk musikk. Michael har jobbet sammen med stjerner som Ray Charles, Sammy Davis Junior, Jennifer Rush, Paquito D'Rivera, Bendik Hofseth og Chad Wackerman, og har ledet mange storband verden over.

Lokale stjerner
Som solister i jubileumskonserten har vi med de lokale, men internasjonale damene Inger Marie Gundersen og Kirsten Bråten Berg.

Inger Marie var tidligere vokalist i ABB, men i 2004 satset hun fullt på sin solokarriere, og gav ut sitt første album. Dette ble en suksess, og i tillegg til Norge turnérer Inger Marie mye i Asia. Hun har en vakker jazz-stemme, og har samarbeidet med mange store musikere de siste årene.

Kirsten Bråten Berg har mottatt en rekke priser for sitt arbeid med folkemusikk, og musikk forøvrig. Blant annet har hun vunnet tre spelemannspriser. I tillegg er hun utnevnt til "Ridder av Første Klasse" av Den Kongelige St Olavs Orden. Kirsten har gitt ut en rekke CDer, og har jobbet sammen med eliten av internasjonale jazzmusikere .

Alt dette tatt i betraktning, ligger det til rette for en fabelaktig konsert 13. August. Vi håper på stor lokal oppslutning på dette arrangementet, som blir en storsatsning fra det hardtarbeidende bandet med gjester.

Litt om ABB:
Arendal Big Band har i tillegg til å være et spennende og allsidig band til dans og underholdning, som mål å være utradisjonelle, nyskapende og jobbe med musikalske prosjekter som utfordrer og utvikler bandet. Av tidligere konserter kan nevnes "Chronophonia", "Beatles 1+", "Soul Sister - Blues Brother", "Big Band Experience", "Tribute Aretha Franklin - Ray Charles" og ""All You Need is Love". Arendal Big Band har spilt med artister som Odd Rene Andersen, Heine Totland og Jan Eggum. Arendal Big Band har vanlig storbandbesetning pluss vokalister. Musikalsk leder for Arendal Big Band er Audun Dertz.

For mer info - ta kontakt med:

Audun Dertz, tlf. 970 33930 a.dertz@online.no

24.02.2013 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART