Arendal korfestival 4. - 6 juni

Vokalsekstetten Pust

Norge er en stor kornasjon og man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i overkant av 200 000 mennesker! Kor er med andre ord en massebevegelse. Første helg i juni kommer hele 16 kor fra 8 fylker til å fylle Arendal og Tromøya med korsang tre dager til ende. I tillegg har festivalen kapret en av Norges ledende vokalgrupper, sekstetten "PUST", som entrer scenen med sitt vokale sceneshow i kulturhuset lørdag ettermiddag 5. juni.Korsangere fra 8 fylker inntar Arendal 4.- 6. juni 2010


Norge er som kjent en stor kornasjon. Man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i overkant av 200 000 mennesker! Direkte og indirekte involverer korvirksomhet en stor del av det norske folk og må kunne betegnes som en massebevegelse. 16 kor fra hele 8 fylker kommer til å fylle Arendal og Tromøya med korsang tre dager til ende. I tillegg har festivalen kapret en av Norges ledende vokalgrupper, sekstetten "PUST", som entrer scenen med sitt vokale sceneshow i kulturhuset lørdag ettermiddag 5. juni.

Populær festival med korsangere fra hele Sør-Norge
Arendal korfestival har utviklet seg til å bli en veletablert og populær festival på Sørlandet, og til nå har 111 forskjellige kor deltatt på festivalen med nærmere 5000 korsangere. Flere kor kommer igjen med jevne mellomrom, men det er alltid plass til nye kor. I år kommer det kor fra fylkene Østfold, Akershus, Oppland, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark og Rogaland, og man finner blanda kor, mannskor, damekor og små vokalensembler blant deltakerne.
Konsert på Kanalplassen og rundt i sentrum- For uten korsangen som utøves i Hove leir vil korene holde konserter på Kanalplassen lørdag 5. juni fra 11:00-14:30 der korstafetten avsluttes med et fellesnummer med alle sangerne i et kjempekor. Dessuten vil folk i byen oppleve at korene farger bybildet med spontankonserter i løpet av oppholdet. Søndag kl 11:30 inviteres de som er på søndagstur på Hove til en uformell utekonsert i Hove Leir ved Flimra.


PUST - norsk vokalgruppe av internasjonalt format
Arendal korfestival og Aust-Agder musikkråd er stolte av å kunne presentere den norske vokalgruppa PUST på lørdagsmatiné under Arendal korfestival 2010. Pust er en vokalsekstett i medvind som presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med et høyt musikalsk nivå. De har fått strålende kritikker for sitt siste album, som de slapp høsten 2009, og har vunnet flere internasjonale priser de siste årene. Senest i år var de nominert i 4 kategorier i den prestisjetunge internasjonale konkurransen Contemporary A Capalla Recording Awards, der de fikk en flott andre pris i kategorien for beste Folk album.
Repertoaret ligger i hovedsak i et spenn mellom folk-, jazz- og etniske genre. PUST satser på originale låtvalg, og alle komposisjoner og arrangementer er skrevet av eller for PUST. Gruppa er kjent for å skape stor stemning i konsertsalen, med kreativitet, humør og fremragende formidlingsevne. Korfestivalen har som tradisjon og tilby noe av det ypperste som finnes av vokalgrupper, og dette er en konsert der billettene bør bli revet bort!

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART