Finalister til talentkonkurransen i UNG KLASSISK 2011

Audition i musikkonkurransen UNG KLASSISK ble en spennende lørdag der kremen av unge musikere fra Sørlandet kjempet om å bli tatt ut til finalen som går i Arendal kulturhus 5. februar 2011. Det har blitt et stadig høyere nivå på ungdom fra Sørlandet som utøver klassisk musikk, noe som vi blant annet kan takke satsningen på Lørdagsskolen i Aust-Agder, klassisk studieretning og TUP-programmet ved UiA og et godt samarbeid med Kristiansand symfoniorkester for. For oss som arrangerer den lille festivalen Ung klassisk, er det flott å kunne høste fruktene av langsiktig og tålmodig samarbeid for å få i stand en arena der unge klassiske utøvere kan få presentert seg. Etter en lang auditionlørdag klarte juryen å samle seg om hele 10 flotte finalister som vi skal få høre på finalekonserten i februar.Ti finalister fra hele Sørlandet

Juryen hadde en utfordrende jobb med å plukke ut finalistene blant alle de dyktige kandidatene. Det var god spredning i alder, instrument og geografisk bakgrunn blant kandidatene. Det var strykere, blåsere, sangere, pianister og gitarist og aldersspredningen var fordelt fra 10 til 25 år.

Disse gikk til finalen:

  • Phelan Nyvoll Walker, 10 år fra Kristiansand. Han har spilt fiolin i fire år og er med i talentutviklings-programmet på Universitetet i Agder.
  • Åse-Maria Bygland Larsen, 13 år fra Hisøy i Arendal. Hun har spilt cello i 6 år og er også med i talentutviklingsprogrammet på Universitetet i Agder.
  • Martin Bråten, 18 år fra Vegårshei. Han går på musikklinja ved Dahlske vgs i Grimstad tredje året. Har tidligere vært i finalen men da med trompet, men har altså byttet til piano.
  • Kjersti Synnøve Johansen, 22 år fra Kristiansand. Hun spiller klassisk fløyte og studerer til faglærer ved konservatoriet (UiA) i Kristiansand.
  • Maren Tveten, 16 år fra Tvedestrand. Hun har spilt obo i 5 år og er nå elev på andre året ved Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo sitt talentprogram.
  • Marit Birkedal Aas, 19 år fra Kristiansand. Hun spiller piano og har i flere år vært med i UIA sitt talentutviklingsprogram for Unge Musikere og er nå klaverstudent på konservatoriet ved UiA.
  • Erik Sandø, 16 år fra Kristiansand. Han har spilt piano i 8 år. og er også med i talentutviklingsprogrammet på Universitetet i Agder.
  • Bo Vegar Steinlein, 23 år fra Kristiansand. Han spiller klassisk gitar og studerer ved konservatoriet ved UiA. Han har tidligere spilt el.gitar og har spilt en del jazz, men konsentrerer seg nå om klassisk.
  • Rut Marie Bang, 21 år fra Vennesla (for tiden bosatt i Oslo). Hun spiller piano og går fjerde året på Norges Musikkhøgskole, utøvende linje. Høsten 2010 ble hun invitert inn i Jiri Hlinkas klaverklasse ved Barratt Dues Musikkinstitutt, og tar også timer der.
  • Stevan Sretenovic, 22 år fra Serbia, nå bosatt i Kristiansand. Han spiller fiolin og tar nå utøvende master ved konservatoriet på UiA. Han har vunnet en rekke priser og stipender for sitt spill.

Sakkyndig jury

Finaleuttaket ble foretatt av en godt kvalifisert jury som besto av Alex Taylor (pianist og programansvarlig i KSO), Andrea Hansen (fiolinist KSO) og Marianne Sødal Misje (dirigent og musikalsk leder av Kristiansand solistensemble). Det er samme jury på audition og i finale.

Publikum får også være jury på finalen

På finalekonserten i Arendal kulturhus lørdag 5. februar får også publikum være med å bestemme. De vil få stemme på publikumsprisen som ble innført første gang i 2010, noe som skapte stort engasjement i salen.
Prisene som deles ut er: Fagjuryens pris på kr 10 000, Solistprisen/KSO-prisen som er solistoppdrag med selveste Kristiansand symfoniorkester og Publikumsprisen på kr 5 000. Alle finalistene vinner dessuten Ung klassisk-prisen som er et personlig festivalpass som gir adgang til samtlige konserter under Risør kammermusikkfest 2011.

Hvem står bak Ung klassisk?

Arrangører og samarbeidspartnere for Ung klassisk og musikkonkurransen er Norsk kulturskoleråd, Aust-Agder, Norsk kulturskoleråd, Vest-Agder, Kristiansand Symfoniorkester, Aust-Agder musikkråd, Arendal musikkråd, Arendal kommune og Universitetet i Agder

24.02.2013 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART