Sjelden konsertbegivenhet i Arendal gamle rådhus!

Det er ytterst sjelden man på en og samme konsert får presentert musikk av og med utøvere og komponister fra Arendal og omegn, og i tillegg får høre hele 3 urframførelser. Søndag 14. november kan man oppleve dette i Arendal gamle rådhus der konserten blir en musikalsk reise i klassisk og samtidsmusikk fra Aust-Agder krydret med lokal folkemusikk. Konserten arrangeres av Aust-Agder musikkråd, Arendal kulturskole og Arendal musikkråd som i fellesskap ønsker å vise fram noe av det musikklivet i fylket kan skilte med av både utøvende og skapende kunstnere.Konserten arrangeres av Aust-Agder musikkråd, Arendal kulturskole og Arendal musikkråd som i fellesskap ønsker å vise fram noe av det musikklivet i fylket kan skilte med av både utøvende og skapende kunstnere. Aust-Agder kan være stolt av at det i vår region finnes et knippe med profesjonelle musikere og komponister. Arrangørene håper at konserten kan skape større oppmerksomhet om de til dels skjulte musikkskattene vi har i fylket, og at konserten kan bli starten på tilsvarende konserter i årene framover. Det er viktig å formidle nytt repertoar og arrangørene lover en vakker, spennende og variert konsert.

Musikk av lokale komponister og 3 urframføringer:

Konserten byr på hele 3 urfremføringer av nye verk; ett verk av Anna Jastrzebska og to av Vidar Kristensen. For øvrig blir det framført musikk av Sophie Dedekam (1820-1894), Eilert M. Hægeland (1951-2004) og lokal tradisjonsmusikk/folkemusikk.

Lokale musikere/utøvere:

De som spiller/synger på konserten er alle lokale utøvere som dels er lærere/pedagoger i kulturskolene og/eller musikklinjen i Grimstad, dirigenter/orkesterledere i kor, korps og orkestre, og så har vi med tre dyktige spelemenn. De som skal spille er Thomas Anderssohn (fløyte), Nina Byttingsmyr (flatfele), Tor Magne W. Braathen (sang), Sondre Fredriksson (fele/hardingfele), Ingrid Miller (fiolin), Ragnhild Paulsen (klarinett), Øystein Rød (fele/hardingfele), Hui-Hsuan Wang (klaver) og i tillegg skal de to komponistene Anna Jastrzebska og Vidar Kristensen også spille klaver på konserten.

Skattekiste med lokal musikk og utøvere

Aust-Agder er et fylke med flere dyktige utøvere og komponister innen sjangeren klassisk musikk/samtidsmusikk, men dette er lite kjent blant publikum. Dette ønsker musikkrådet og kulturskolen å gjøre noe med. Ideen til kommende konsert oppsto etter at Aust-Agder musikkråd hadde sin store jubileumskonsert i 2009, der man utelukkende presenterte lokale utøvere og dessuten hadde to urframføringer med lokal musikk. Mange som deltok på konserten var overrasket over skattekisten av gode musikere og komponister vi har lokalt, og da var ideen om kommende konsert unnfanget. I tillegg til å rette fokus på lokale utøvere og presentere musikk av komponister bosatt i fylket, vil vi trekke fram noe eldre musikk av komponister fra Aust-Agder, samt en del lokal folkemusikk.

Konserten er for alle - og gratis

Vi ønsker at flest mulig skal få del i konserten, og håper at også ungdom som f.eks. musikkelever og studenter, får med seg konserten. Vi har valgt å ikke ta inngangspenger fordi vi ønsker at flest mulig skal få oppleve denne lokale musikkskatten. Det er viktig for oss å formidle de kvaliteter som finnes i Aust-Agder innen sjangre som dessverre ikke får den største oppmerksomheten i media. Utøverne representerer både fritidsmusikere, profesjonelle musikere og musikkstudenter, og de viser den store bredden av det som rører seg innen klassisk musikk og samtidsmusikk i fylket.

PROGRAM

Konferansier: Inger Haugan Aasland


Vidar Kristensen

Allegro ma non troppo for klaver (2009) - Urfremføring

Vidar Kristensen - klaver

Sophie Dedekam

3 Romanser:

Den sildige Rose

Svundne Dage

Aftensang

Tor Magne W. Braathen, tenor og Hui-Hsuan Wang, klaver

Folkemusikk fra Aust-Agder

Hyldningsmarsj etter Arne Fjeldstad

Emma i Berghagane etter Arne Fjeldstad

Trulseguten etter Øystein Rød

Skjerkholtrilen etter Øystein Rød

Nina Byttingsmyr, Sondre Fredriksson og Øystein Rød, flatfele og hardingfele

Anna Jastrzebska

Planetary Trip (1992) - utdrag

Jorden - Merkur - Venus - Mars - Neptun - Uranus - Pluto og Solen

Anna Jastrzebska, klaver

Pause

Vidar Kristensen

Sonate for fløyte og klaver (2004) - Urfremføring

I Allegro moderato

II Adagio

III Allegro energico

Thomas Anderssohn, fløyte og Hui-Hsuan Wang, klaver

Eilert Magnus Hægeland

Utsyn for fiolin og klaver (1970)

Ingrid Miller, fiolin og Vidar Kristensen, klaver

Anna Jastrzebska

Mobile Structures (2009/2010) - Urfremføring

Ragnhild Paulsen, klarinett

Eilert Magnus Hægeland

Solomotetten "Be" for tenor og klaver

Tor Magne W. Braathen, tenor og Vidar Kristensen, klaver

Vidar Kristensen

Impressions of the East (2009)

I Ancient Dance

II New Year Festival

Skrevet på bestilling til Aust-Agder musikkråds 30-årsjublieum høsten 2009

Thomas Anderssohn, altfløyte/fløyte, Ingrid Miller, fiolin og Hui-Hsuan Wang, klaver

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART