Spilte seg til prestisje-utdanning

Erik Haugan Aasland, bachelorkandidat med klaver som hovedinstrument fra UiAs Institutt for musikk våren 2009, har spilt seg inn på prestisjetunge Royal Academy of Music i London. Kilde: Universitetet i AgderArendalitten, som er elev av førsteamanuensis Trygve Trædal ved Institutt for musikk, klassisk studieretning, var i London før jul og prøvespilte.

Som en av få ble Erik Haugan Aasland innkalt til intervju etter prøvespillingen, noe som åpenbart gikk bra siden han slapp gjennom nåløyet og kan starte på sin Master of Arts-utdanning ved Royal Academy of Music.

- Det er en av de mest prestisjetunge musikkutdanningsinstitusjonene i Europa, forteller Trygve Trædal fornøyd.

Hør ham live i Arendal

Den åpenbart talentfulle pianisten er også aktiv på konsertfronten, og nå i vår er det mulig å høre ham ved to anledninger i Arendal:

6. februar spiller Erik Haugan Aasland finalespill i talentkonkurransen "Ung klassisk", som går av stabelen i Arendal Kulturhus. Her spiller han verker av Rachmaninoff.

29. april skal han være klaversolist med Aust-Agder Kammerorkester, under ledelse av den nederlandske dirigenten Hans van der Meijden, i Mozarts klaverkonsert i c-moll, KV 491.

19.01.2010 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART