Unge talenter spiller Mozart i Risør og Arendal

Unge solister: Beatrice Seyzeriat, klarinett og Erik Haugan Aasland, klaver

Beatrice Seyzeriat og Erik Haugan Aasland er solister med Aust-Agder kammerorkester ons. 28/4 kl 19:30 i Risør rådhus og tors. 29/4 kl 19:00 i Arendal kulturhus. Begge to er 25 år gamle, har vokst opp i hhv. Grimstad og Arendal, og er helt i starten av sine musikerkarrierer. Konserten blir en helaften med to av Mozarts flotteste verker, nemlig hans vakre klarinettkonsert - en av verdens mest spilte, og pianokonsert i c moll som er den mest symfoniske av alle konsertene, og benytter det største orkesteret. Her er både klarinetter, trompeter, horn og pauker!Beatrice Seyzeriat spiller klarinett, er 25 år, og kommer fra Fevik. Hun studerer musikk i Gøteborg der hun tok Bachelor eksamen i utøvende musikk våren 2009. Fra 2004 til 2007 studertete hun ved Griegakademiet ved Universitetet i Bergen. Hun gikk ut på musikklinja på Dahlske videregående skole i 2004. Hun har undervist ved kulturskoler i Arendal, Grimstad og Bergen, og har hatt elever i mange musikkorps, fra Fjære til Tromøy.

Erik Haugan Aasland spiller piano, er 25 år, og kommer fra Arendal. Han hadde sin første klaverundervisning i Arendal Kulturskole. Våren 2009 tok han Bachelor eksamen på utøvende linje ved Universitetet i Agder. I 2008 ble han tildelt "Innovasjonsprisen" som gis til kunstnere og/eller kulturarbeidere fra Aust-Agder, for sitt arbeid med å formidle ukjent musikk. I februar 2010 var han finalist i Ung klassisk og vant en av solistprisene som gir solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Til høsten begynner han på 2 årig utøvende masterutdanning ved Royal Academy of Music i London, etter prøvespill sammen med 2000 andre søkere fra hele verden.

Aust-Agder kammerorkester består på denne konserten av 12 blåsere, og omlag 20 strykere. Orkesteret har medlemmer fra Lillesand til Gjerstad. Konsertmester er Andrea Hansen, som er fiolinist i Kristiansand Symfoniorkester.

Mozart komponerte klarinettkonserten i A-dur (KV. 622) bare noen uker før sin død i 1791, samtidig som har fullførte Tryllefløyten. Han skrev den spesielt for sin frimurer venn Anton Stadler. Den er i dag en av Mozarts aller mest spilte konserter.

Etter å ha hørt Mozarts pianokonsert i c moll (KV. 491) skal Beethoven ha sagt: "I denne kunstart er han den store mesteren." Denne konserten har da også mye "Beethovensk" over seg. Den er den mest symfoniske av alle konsertene, og benytter det største orkesteret. Her er både klarinetter, trompeter, horn og pauker.

Billetter bestilles/kjøpes på Arendal kulturhus 37 00 60 60 eller http://www.arendalkulturhus.no/EventInfo.aspx

27.09.2010 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART