14,5 mill.kroner fordelt til musikklivet før jul!

Puh..da var 14,5 mill.kroner fordelt til øvingsrom, utstyr, framføringsutstyr, akustiske tiltak m.m. - og i Aust-Agder (som hadde alt for få søknader) fikk Lillesand kommune kr 200.000 til musikkbinge og Arendal Big Band kr 11.250 til øvingsutstyr :-). Grattis til dere! Austegdene bør være frampå og søke på neste runde dvs innen 1.mars!Les mer på MUOs sider

Norsk Standard for musikkrom kan bli en realitet

Bransjen ved Norsk musikkråd har tatt initiativ til å starte arbeid med standardisering av kriterier for musikklokaler og øvingsrom. Nå kan en norsk standard for musikkrom bli en realitet. Dette melder Standard Norge på standard.no

UNGDOM TOK GULL I KORKONKURRANSE

Korkonkurransen sist lørdag ble en imponerende oppvisning fra korsangere i alle aldre og besetninger. Her konkurrerte ungdomskor, blanda kor, mannskor og vokalensembler i to klasser, - og denne gangen var det de unge som tok førsteprisene! I åpen klasse 1 som blant annet hadde et pliktnummer, gikk Bærum vokalensemble helt til topps. I åpen klasse 2 var det Skedsmo Voices som vant første prisen.

Access All Areas - nok et kurs 17.oktober

I samarbeid med Sørnorsk kompetansenettverk for rytmisk musikk har vi nå satt opp nok et kurs; mandag 17.oktober kl 17:00 - 21:00 på Kroa i Bø (Telemark). Mer info finner du her.

Access All Areas - Alt du må vite om musikkbransjen

Gratis kurskveld som er skreddersydd for band og artister i alle sjangere med vekt på den kreative prosessen så vel som den praktiske og økonomiske biten av å spille i band. Kurset er utviklet og blir holdt av Anders Odden (Doctor Midnight & The Mercy Cult) og Bård Torstensen (Clawfinger). Dette kurset hadde stor deltakelse da vi hadde det i Arendal i mai, og vi har nå satt opp to kurs til: et i Telemark og et i Vest-Agder. Dette for å nå flere grupper i Sør-Norge. Men det er selvsagt fritt fram for Austegder å melde seg på også. Mer info om kurset, og tid/sted finner du her

Festivalsommer i sør

Festivalsommeren er i gang, og man kan nyte festivalkonserter og arrangmenter i fleng til langt ut på sensommeren. Du vil garantert finne en i nærheten av der du tilbringer sommeren! Bare nå i juni kan vi nevne følgende: Internasjonalt Marked i Arendal 24-25.juni 2011, Risør kammermusikkfest 28.juni til 3.juli, Hovefestivalen 28.juni til 1.juli, LillesandsDa'ene 24.juni til 3.juli, American Festival, Lista 23. - 26.juni, Kjæmpestaden Arendal 17. - 18.juni, Smaabyfestivalen i Flekkefjord 17. - 25.juni, Kortfilmfestivalen i Grimstad 15. - 20.juni - og enda er det flere! 

Husk søknadsfrister 1.juni!

Norsk kulturråd forvalter en rekke statlige tilskuddsordninger som angår musikklivet, og neste søknadsfrist er 1.juni! Blant annet er det innført søknadsfrister for den viktige arrangørstøtten, så vi håper alle konsertarrangører husker på å sende søknader innen fristen. Du finner retningslinjer, søknadsskjemaer og oversikt over alle tilskuddsordningene HER. Lykke til!

KULTURNORGE MOBILISERER – BEVAR KULTURLØFTET!

Idrettspolitikere i Arbeiderpartiet foreslår å flytte penger fra kultur til idrett, gjennom å endre tippenøkkelen.  Dette vil medføre 630 millioner mindre til kulturlivet. Til landsmøtet i Arbeiderpartiet foreligger det forslag fra partilagene i Rogaland og Hordaland, om å styrke idrettens andel av tippemidlene fra dagens 45,5 % til 64 %. Det signaliseres også at andre fylkeslag støtter dette. Kulturens andel skal reduseres fra 36, 5 % til 18 %. Dette er svært dramatisk for norsk kulturliv, og innebærer at det vil være umulig å nå kulturløftets mål om å nå målet om at 1 % av statsbudsjettet skal gå til kultur.

Frafall fra musikkorps

Korpsene i Norge har store utfordringer - rekrutteringen er god, men det er ikke like lett å holde på ungdommene som starter. Telemarksforskning har på oppdrag fra Norges musikkorps forbund gått nøye inn på problemstillingen, og det har endt opp i en rapport; "Når hornet er lagt på hylla".

1. mars: Søknadsfrist

Aust-Agder musikkråd minner om at flere musikktilskuddsordninger fra Norsk kulturråd har søknadsfrist 1. mars! Gå inn på kulturrådets hjemmesider - der finner du info om tilskuddsordningene, søknadsveiledninger og søknadsskjema.

jazzinorge.no - din nye jazzportal!

Nå er det åpnet en splitter ny og flott nettportal som gir tilgang til de viktigste jazzsidene i Norge. Her finner du Norsk jazzforum, Jazznytt, de 5 regionale jazzsentrene, Nasjonal jazzscene, jazzkalender m.m. Nettportalen finner du her. Sørnorsk jazzsenter har tatt i bruk den nye nettportalen og du finner jazzsenterets side her. Ta en titt da vel, du finner massevis av nyttig info!

Nye tildelinger fra Norsk kulturråd

Norsk kulturråd har nylig fordelt siste runde i 2011 med tilskudd til bl.a. arrangører, musikere m.m.

KONFERANSE OM LOKALER TIL MUSIKKFORMÅL

Torsdag 9.februar 2012 inviteres politikere, ansatte i kulturavdelingene i kommuner og fylkeskommuner, lokale musikkråd, ansatte/tillitsvalgte i musikkorganisasjoner og andre musikkinteresserte til en dagskonferanse der fokus legges på hvordan vi sammen kan utvikle gode lokaler for musikklivet. Konferansen er lagt til Kristiansand og vi har fått tre dyktige foredragsholdere som vil fokusere på alt fra planlegging, utvikling, tilskuddsordninger etc som knytter seg til det å utvikle og/eller utbedre lokaler som brukes til musikkaktivitet. Påmeldingsfrist 22.jan. 2012. Les mer her

KORKONKURRANSE I ARENDAL

Lør. 29. okt. er det duket for vennskapelig sanglig tvekamp i Arendal Kulturhus! Tvekampen består ikke i å synge høyest og fortest, men å presentere korsang og formidling på et høyest mulig nivå for publikum og jury! Her er alle typer kor med; blanda kor, mannskor, ungdomskor, damekor og mindre ensembler. Forestillingen er åpen for publikum og det er fri entré.

Frivillighet på trygg grunn?

Kommunenes sentralforbund (KS) og Frivillighet Norge la i januar fram en plattform for Samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor. Denne plattformen gir muligheter for bedre samarbeid, støtte og tilrettelegging - og fokuserer på økonomisk forutsigbarhet og gode relasjoner i avtalte former. Ikke minst er det positivt å lese hvordan arbeidet i frivillig sektor anerkjennes i dokumentet. Nylig har Frivillighet Norge laget en ressurs-side for kommunene, der det også er flere gode eksempler på samarbeid som virker! http://www.frivillighetnorge.no/www.frivillighetnorge.no/samarbeid

Flott musikktilbud for ungdom mellom 16 og 20 år!

Invitasjon til prøvespill for opptak i Sørnorsk Ungdomsstorband (SNUS).
Sørnorsk ungdomsstorband er et tilbud for musikkungdom i Agder og Telemark. Bandet ledes av profesjonelle instruktører som på 4 til 5 helgesamlinger pr år gir deg god og morsom samspilltrening i storbandformat. Konsertturne med bandet hører også med, så her får du også konserttrening! Bandet drives av Sørnorsk Jazzsenter i samarbeid med Aust-Agder musikkråd. I september blir det prøvespilling i Telemark (Skien), Aust-Agder (Arendal) og Vest-Agder (Kristiansand). Ungdom i alderen 16 til ca 20 år bosatt i Telemark og Agder oppfordres til å søke opptak! Tilbudet er GRATIS. MELD deg på snarest og innen 5.sept. Mer info her

Arendal korfestival 2011: Strålende vær og glade sangere!

Arendal korfetival ble avviklet 3. - 5. juni med 14 kor fra hele 9 fylker. I herlig sommersol stilte korene opp med konserter 3 dager til ende, til stor glede for både turgåere på Tromøya og alle som var i Arendal sentrum lørdagen. Agderposten har tatt noen flotte bilder fra konsertstafetten på Kanalplassen som du finner her. For øvrig ga Christianssand String Swing Ensemble en forrykende jubelkonsert i kulturhuset der alle sangerne deltok på et par av nummerne. Arendal korfestival kan røpe at festivalen for 2012 blir helgen 1. til 3. juni - så hold av datoene!

Kulturlivet har ikke misforstått

Kilde: ballade.no
Gårsdagens møte hos Kulturministeren ble brukt til å informere om Aps tippenøkkel-vedtak. Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) innkalte tirsdag til et møte for å forklare endringene i tippenøkkelen til mange av organisasjonene som har protestert på dem.  Les mer på ballade.no

Norsk kulturråd har fordelt tilskudd til konsertarrangører

Arrangørordningen er en tilskuddsordning som er rettet mot konsertarrangører, klubber, scener og regionale kulturhus med et konserttilbud innen alle musikksjangre. Kulturrådet har nylig fordelt støtte til 102 arrangører, både mindre arrangører og mer etablerte klubber og scener over hele landet.Det er blant annet bevilget støtte til jazzklubbene i Risør og Arendal, Musikkens Venner i Grimstad og Arendal, Folkemusikkprosjekt i Setesdal, Ung klassisk, Arendal kommunes bakgårdskonserter og mange flere.

Sommersymfonien i Kristiansand 2011 - festival og kurs

Fra 2. - 5 august arrangeres Kristiansand Sommersymfoni for første gang i Fakultet for Kunstfags nye lokaler. Vi håper at riktig mange unge musikere ønsker å delta på dette sommerkurset. Kurset er i samarbeid med Valdres Sommersymfoni, hvor også påmelding sendes.
Info om kurset på: http://www.sommersymfoni.no/

Frivillighet på trygg grunn?

Kommunenes sentralforbund (KS) og Frivillighet Norge har nylig lagt fram en plattform for Samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor. Denne plattformen gir muligheter for bedre samarbeid, støtte og tilrettelegging - og fokuserer på økonomisk forutsigbarhet og gode relasjoner i avtalte former. Ikke minst er det positivt å lese hvordan arbeidet i frivillig sektor anerkjennes i dokumentet.(Kilde:www.musikk.no/ho)

Musikkutstyrsordningen: Søknadsfrist 1. februar!

Musikkutstyrsordningen (MUO) administrerer offentlige tilskudd til utstyr for spillesteder, konsertarrangører, øvingsfellesskap, samt til utvikling, tilrettelegging og bygging av gode øvingslokaler og spillesteder innenfor det rytmisk musikkområdet. I 2010 fordelte MUO nær 30 mill. kroner til nevnte formål, men Aust-Agder glimrer med sitt fravær! Dette tross at vi vet at det er stor mangel på egnede spille- og øvingssteder og utstyr i vår region. En oppfordring til musikklivet i Aust-Agder; husk å søke MUO neste runde, - kanskje DERE får tildeling denne gangen!1. februar er fristen så løp og søk!

Musikkonkurranse for unge talenter - UNG KLASSISK

AUDITION LØR. 11. FEBR. 2012 - PÅMELDING INNEN 27. JAN.
UNG KLASSISK, som arrangeres 22. - 26. mai 2012 i Arendal, inviterer til talentkonkurranse for musikkutøvende ungdom i alderen 11-25 år. Konkurransen er åpen for de som bor på Sørlandet, studerer på UiA, eller er fra Sørlandet, men studerer andre steder. Audition arrangeres lør. 11. febr. på Arendal gamle rådhus. Mer info finner du her

Mitt øvelokale: vinnerne er...

Norsk musikkråds konkurranse "Mitt Øvelokale" har fått stor respons. Mer enn 100 korps, storband og orkestre har sendt inn mål og bilder av øvingslokalet de holder til i. Tre vinnere ble trukket ut 1. november: Alvdal skolekorps (Alvdal), Heggedal og Blakstad skolekorps (Asker) og Langmyra skolekorps (Molde). De får en gratis måling av romakustikken og lydnivået i sine øvingslokaler. Vi gratulerer!

Kulturbudsjettet øker, men mindre enn i fjor

Statsbudsjettet ble lagt fram klokka ti i går (6/10), men allerede i går morges var det klart at kulturbudsjettet får en økning på 536,6 millioner kroner. Dette er 200 millioner mindre enn økningen i fjor. -Vi er glade for den lille økningen sier daglig leder i Norsk musikkråd Magnar Bergo, og vi håper det er nok til å holde planen om at 1 % av statsbudsjettet skal gå til kultur innen 2014. Ifølge Aftenposten ligger kulturbudsjettet nå på 0,92 %, det vil si at regjeringen ikke er helt i rute.

Arendal korfestival 1. - 3. juni 2012

Programmet for Arendal korfestival 2012 begynner å ta form, og vi har lagt ut program og påmeldingsinfo her. Vi får besøk av den svenske barbershopkvartetten "aBSOLUT" til hovedkonserten i 2012, og de skal holde miniworkshop for deltakerne. Gruppa gjorde stor suksess med sin konsert og workshop i 2009, og vi gleder oss til å høre dem igjen!. Ellers blir det korsang og festivalmoro hele helgen som dere vil se av programmet. 7 kor har allerede meldt seg på, men vi har plass til mellom 15 og 20 kor i alt. Alle typer voksenkor (damekor, mannskor, blanda kor, vokalensembler) er velkommen til å melde seg på vår 15. korfestival!

Søk tilskudd fra Musikkutstyrsordningen innen 1.sept.!

Musikkutstyrsordningen (MUO) skal sammen med andre ordninger legge til rette for og utvikle et mangfold av norsk rytmisk musikk. Formålet for tilskuddsordningen er å sikre tilgang til øvingslokaler over hele landet og gode tekniske vilkår for fremføring. Retningslinjene beskriver hva MUO støtter, hvem de gir støtte til og hvilke krav som stilles til søkere. Blant annet kan det søkes om teknisk utstyr for spillesteder, klubber, arrangører, øvingsfellesskap, samt til utvikling, tilrettelegging og bygging av øvings- og fremføringslokaler innenfor det rytmiske musikkfeltet.

Kor fra 9 fylker inntar Arendal 3. - 5. juni!

Norge er som kjent en stor kornasjon. Man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i nærmere 250 000 mennesker! Koraktivitet er med andre ord en massebevegelse. 14 kor fra hele 9 fylker kommer til  Arendal korfestival for å synge tre dager til ende. I tillegg har vi kapret energibomben Christianssand String Swing Ensemble til hovedkonserten i Arendal kulturhus lørdag 4. juni kl.16.00. Korene skal dessuten ha korstafett på Kanalplassen og rundt om kring i byen hele lørdagen, og folk på søndagstur på Hove kan oppleve korkonsert i leiren søndag kl 11:30.

Access All Areas - Alt du må vite om musikkbransjen

Gratis kurskveld tirs. 3. mai kl 18:00 til 22:00 i Arendal kultur- og rådhus! Dette er et kurs som er skreddersydd for band og artister i alle sjangere med vekt på den kreative prosessen så vel som den praktiske og økonomiske biten av å spille i band. Kurset er utviklet og blir holdt av Anders Odden (Doctor Midnight & The Mercy Cult) og Bård Torstensen (Clawfinger). Meld deg på innen 20.april! Mer info om kurset finner du her

Nyt våren og musikken!

Endelig er våren kommet til Sørlandet, og med den et herlig utvalg av konserter! Sjekk kulturnett.no og Agderpostens kulturkalender m.m. så vil du finne konserter for en hver smak. Bare de neste dagene kan du få med deg den internasjonale jazzartisten Marilyn Mazur med band (24/3), No 9 Social club (25/3), sprelsk kammermusikk med Oslo strykekvartett (26/3), Elvisshow med Arendal Big Band (26/3 og Risør Ungdomsteater spiller den store teaterproduksjon Peter Pan til 27.mars! Og enda er det mye mer å finne rundt om - så gå ut - nyt våren og kulturlivet!

Komp tildeling 2011 sluttført

Innen søknadsfristen 15. januar kom det inn 264 søknader til KOMP 2011, med et samlet søknadsbeløp på ca 7 millioner kroner. Til fordeling sto kun 1,4 millioner kroner. Etter en utfordrende prioriteringsjobb gjorde utvalget 131 tildelinger. Fem søkere i Aust-Agder fikk tilskudd på til sammen kr 47.500.

SUKSESS FOR UNG KLASSISK 2011

Lørdag 5.februar avsluttet vi årets Ung klassisk med en flott finalekonsert i Arendal kulturhus. Festivalen har hatt ung solistkonsert med Kristiansand symfoniorkester, Musikksti for 300 skolebarn med Kristiansand symfoniorkester, Lørdagsskolekonsert, konsert med Rikskonsertenes Introvinner og altså finalekonsert i musikkonkurransen Unge talenter. Det spirer og gror i musikklivet i landsdelen og mange av de unge som vi har hørt under Ung klassisk vil vi garantert møte igjen som fullbefarne profesjonelle musikere.

Har DU sunget i Sørlandske korverksted?

Som mange muligens har fått med seg, ble Sørlandske Korverksted (SKV) nedlagt i fjor. Et meget spesielt kor, etablert for sin tid, er dermed gått over i historien. Men ikke i glemselen! Koret har siden starten hatt en meget omfangsrik utklippsbok/scrap-bok. Siden boka er av historisk interesse, skal den overlates til Arkivet i Aust-Agder, men noen av oss syntes at alle som har vært medlemmer i SKV, og kanskje andre interesserte, skulle få tilgang til boka, diverse bilder og annet uten å oppsøke Arkivet i Aust-Agder og NÅ er anledningen her!

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART