Kor fra 9 fylker inntar Arendal 3. - 5. juni!

Norge er som kjent en stor kornasjon. Man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i nærmere 250 000 mennesker! Koraktivitet er med andre ord en massebevegelse. 14 kor fra hele 9 fylker kommer til Arendal korfestival for å synge tre dager til ende. I tillegg har vi kapret energibomben Christianssand String Swing Ensemble til hovedkonserten i Arendal kulturhus lørdag 4. juni kl.16.00. Korene skal dessuten ha korstafett på Kanalplassen og rundt om kring i byen hele lørdagen, og folk på søndagstur på Hove kan oppleve korkonsert i leiren søndag kl 11:30.Populær festival med korsangere fra hele Sør-Norge

Arendal korfestival har utviklet seg til å bli en veletablert og populær festival på Sørlandet, og til nå har 119 forskjellige kor deltatt på festivalen med nærmere 5000 korsangere. Flere kor kommer igjen med jevne mellomrom, men det er alltid plass til nye kor, og i år kan vi ønske hele 6 nye kor velkommen til festival. I år kommer det kor fra fylkene Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Hedmark, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Akershus og Buskerud og man finner både blanda kor, mannskor og damekor blant deltakerne.

Konsert på Kanalplassen og rundt i sentrum

For uten korsangen som utøves i Hove leir vil korene holde konserter på Kanalplassen lørdag 4. juni fra 11:00-14:30 der korstafetten avsluttes med et fellesnummer med alle sangerne i et kjempekor. Dessuten vil folk i byen oppleve at korene farger bybildet med spontankonserter i løpet av oppholdet. Søndag kl 11:30 inviteres de som er på søndagstur på Hove til en uformell utekonsert i Hove Leirsenter, ved Flimra.

Christianssand String Swing Ensemble - et musikalsk fyrverkeri

CSSE har ry på seg for å være en hardtslående energibombe, med en intensitet og nerve som er svært smittsom. Det melankolske uttrykket er også en viktig del av den helhetlige konsertopplevelsen.
Med ingrediensene sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera, og en 1/4 kilo sirkusmusikk, blir møtet med bandet en uforutsigbar og spennende affære. Ensemblets selvlærte skolekor blir prikken over i-en i et helstøpt og unikt musikalsk uttrykk. Gruppa har gjort flere kritikerroste CD-er og har nylig gjort seg bemerket ved opptreden under Spelemannsprisen 2011, og ved å bli plukket ut til å være første band som holdt "kontorkonsert" på kontoret til NRKs kringkastingssjef!

24.02.2013 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART