UNGDOM TOK GULL I KORKONKURRANSE

Lykkelig vinner av klasse 1

Korkonkurransen sist lørdag ble en imponerende oppvisning fra korsangere i alle aldre og besetninger. Her konkurrerte ungdomskor, blanda kor, mannskor og vokalensembler i to klasser, - og denne gangen var det de unge som tok førsteprisene! I åpen klasse 1 som blant annet hadde et pliktnummer, gikk Bærum vokalensemble helt til topps. I åpen klasse 2 var det Skedsmo Voices som vant første prisen.Lørdagens korkonkurranse ble en imponerende oppvisning fra korsangere i alle aldre og besetninger. Her konkurrerte ungdomskor, blanda kor, mannskor og vokalensembler i to klasser, - og denne gangen var det de unge som tok førsteprisene!
I åpen klasse 1 som blant annet hadde et pliktnummer, gikk Bærum vokalensemble helt til topps. I åpen klasse 2 var det Skedsmo Voices som vant første prisen.
Begge disse korene er ungdomskor, og deres opptreden viste et svært høyt nivå noe som ga dem høye poengsummer. Det lover godt for rekrutteringen at unge mennesker legger så mye arbeid i korsang!

Arrangørene av korkonkurransen, Agder sangerforum, Aust Agder musikkråd og Norsk sangerforum, er stolte over å ha gjennomført et knirkefritt og morsomt arrangement. Den gode stemningen og responsen fra salen bidro på en fin måte med å inspirere spente korsangere, og med så mange ulike kor ble det en variert og morsom forestilling for et entusiastisk publikum.

Det var 12 kor fra hele Sør-Norge som deltok, hvorav hele 5 kor fra Aust-Agder!

Det å delta på korkonkurranse er både utviklende og inspirerende for korsangerne, og det var merkbart at korene hadde lagt mye forarbeid i konkurransen.

Den største gevinsten ved å delta i denne type konkurranser er selve prosessen frem mot konkurransen. Koret gir seg selv ekstra tid til å gå litt mer i dybden på det sangtekniske, det dynamiske osv., og setter gjerne mer fokus på presisjon og stilforståelse. Selv om mange kan stille seg kritiske til det å konkurrere innen sang og musisering, er det et faktum at korene utvikles enormt under en slik prosess. Et viktig moment for korene er de får med seg en skriftlig evaluering fra 3 fagkompetente dommere, noe de kan dra nytte av i sitt videre arbeid i koret,

Som nevnt var det to ungdomskor som tok førsteprisene i hver sin klasse, men det skal sies at de neste plassene lå tett på. Blant annet kan vi røpe at det mellom 2. og 3. prisene kun skilte et fattig 0,5 poeng! Vårt lokale kor, Agder vokalensemble som alltid leverer korsang på høyt nivå, fikk 3. plass i klasse 1, men var altså kun et halvt poeng bak 2.plassen, så konkurransen i toppen var hard. Alle korene fikk med seg en skriftlig evaluering som de kan dra nytte av i videre arbeid med koret.
Det ble en flott korlørdag i Arendal kulturhus som ble feiret med tapas og enda mer korsang utover kvelden!

Resultat klasse 1:

Bærum vokalensemble

Skedsmo kammerkor

Agder vokalensemble

Resultat klasse 2:

Skedsmo Voices

Vise Versa

Ladies in Red

TUSEN TAKK TIL NORSK SANGERFORUM FOR ET MORSOMT OG SPENNENDE SAMARBEIDSPROSJEKT!

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART