Julekampanje: Kortreiste konserter og miljøvennlige musikkopplevelser

Lurer du på hva du skal gi bort i julegave? Hva med å gi bort gode musikkopplevelser? Kjøp gavekort, konsertbilletter, konsertabonnementer eller medlemsskap i en konsertforening. Å dele gode musikkopplevelser er en flott gave, og dessuten miljøvennlig! Sjekk ut kulturhus, konsertkalendere, hjemmesider til lokale konsertforeninger/arrangører - så finner du sikkert noe for en hver smak. Lykke til!

15. desember er det søknadsfrist for KOMP 2013

KOMP er en støtteordning for opplæring og kompetanseheveing innen de rytmiske sjangerene, og blir forvaltet av Norsk musikkråd. Søknadsfristen er 15. desember og søknadsskjemaet åpnes 1. desember.

Arendal jazzklubb 10 år

Aust-Agder musikkråd var fødselshjelper og initiativtaker da Arendal jazzklubb så dagens lys 13.mai 2002, - og vi kan konstatere at 10-årigen er blitt en livskraftig jazzklubb som virkelig har markert seg i regionens musikkliv. I løpet av 10 år har Arendal jazzklubb hatt 168 konserter med 1142 musikere – for 13708 publikummere! Det betyr at klubben har hatt gjennomsnittlig 6 til 7 musikere pr. konsert (storband og julejammene trekker opp snittet en god del). Gjennomsnittsbesøk har vært 82 pr konsert, noe vi synes er knallbra for en klubb i en forholdsvis liten Sørlandsby. Dagens oppslag i Agderposten finner du her. Vi gratulerer jubilanten og ønsker lykke til med jubileumskonsert lørdag 17.november!

Frivilligheten jubler - moms tilbake på sporet

Frivillighet Norge er svært glad for at opptrappingen av momskompensasjon for frivillige organisasjoner nå er tilbake på sporet. Reaksjonen lot ikke vente på seg da nyheten sprakk i dag, om at det settes av 320 millioner kroner i friske penger på statsbudsjettet for 2013.

Påmelding til Arendal korfestival 2013 åpnet!

Info med foreløpig program og påmelding til Arendal korfestival 2013 er nå lagt ut! Vi har allerede fått noen forhåndspåmeldte kor, og venter nå en strøm av kor som vil oppleve forsommeren med glade korsangere i Arendal 31.mai til 2.juni 2013. Du finner all info her

Rapport om rytmiske musikknettverk er ferdig!

Evalueringen av de regionale kompetansenettverkene for rytmisk musikk er nå ferdig, og kan leses/lastes ned fra kulturrådets hjemmeside HER. 3. september inviterer Kulturrådet til seminar med presentasjon av evalueringen og diskusjon om veien videre. Vi anbefaler at alle som er opptatt av norsk musikkliv om å lese gjennom rapporten, eller i alle fall sammendraget av rapporten og anbefalingene videre. God lesning!

Risør kammermusikkfest og Hovefestivalen - noe for enhver smak

I morgen 26.juni starter to store og viktige festivaler i Aust-Agder - og vi kan fråtse i masse flott musikk! Risør kammermusikkfest har et av de aller fyldigste program i festivalens historie, godt over 30 ulike arrangementer spredt over seks dager. Du finner programmet her.  Hovefestivalen varer i 4 dager og har et fullspekket program som du finner her. Etter disse to kommer sommerfestivalene på løpende bånd, - bare å glede seg! Ha en flott festivalsommer!

Endret tippenøkkel - dårlig nyhet for musikklivet!

Det er helt utrolig at den samme politiske ledelse som så flott lanserte Kulturløftet vil gjøre dette grepet som til de grader setter kulturlivet enda mer tilbake! Det var et sjokk å høre kulturministeren i Kveldsnytt (NRK) sist onsdag melde at tippenøkkelen vil bli endret i favør av idretten. Endringen går ut på at idretten får økt sin andel av overskuddet fra Norsk Tipping fra 46,5 % til 64 % - dvs endra større skjevfordeling enn vi har hatt til nå. Kulturlivet må mobilisere mot dette!

Unge musikere som begeistrer og berører!

I går kveld fikk vi oppleve 12 unge og svært dyktige musikere i talentfinalen UNG KLASSISK TALENT i Arendal kulturhus. Åtte strykere, to pianister, en hornist og en sanger ga oss en variert, vakker og flott konsert - og juryen fikk en krevende jobb med å ta ut prisvinnerne. Hovedprisen Årets talent og Kristiansand symfoniorkesters solistpris gikk til cellisten Andreas K. Øhrn 19 år, Ungdomsprisen til beste finalist under 16 år gikk til sangeren Elise Sløgedal 12 år og Publikumsprisen gikk til bratsjisten Anne Camilla Furre Thommesen 18 år. Ung klassisk prisen gikk til alle finalistene - og det er studentpass til Risør kammermusikkfest i juni. Vi gratulerer med flott innsats!

Gratulerer til Årets dirigent Lars Bjørnar!

Lars Bjørnar Strengenes har fått tildelt 10.000 kroner av NMF og Norsk Tipping, og kan smykke seg med tittelen Årets dirigent i NMF Sør. Han fikk tildelt prisen i forbindelse med en prisutdeling mandag 14. mai i Oslo. Der ble det også delt ut dirigent- og instruktørpriser til kandidater fra NMFs syv andre regioner. Les mer her. Vi gratulerer med velfortjent pris!

Agder tromboneforum

Hallo trombonister! Agder tromboneforum er en sammenslutning av tromboneinteresserte med det formål å spre informasjon og arrangere kurs og seminarer. Forumet er under etablering og du finner mer info på www.tromboneforumet.org. Forument har allerede planlagt kurs høsten 2012, så her gjelder det å følge med! Flott initiativ - og veldig bra om det øker rekrutteringen til et kult instrument.

Studieforbund utsetter nytt dataprogram

Studieforbundene er nå i gang med å ta i bruk et nytt, felles dataverktøy for håndtering av søknader og rapportering av voksenopplæringskursene. Etter å ha testet tidlige versjoner i fjor høst, regnet vi med at det skulle være greit å ta det i bruk til vårens søknader/rapporter. Nå har flere studieforbund valgt å utsette overgangen, og Musikkens studieforbund er blant dem. For våre brukere betyr det at vi bruker samme system som tidligere for rapporter for vårsemesteret og søknad for høsten 2012.

Spennende konsert i Arendal kulturhus 28.mars

På konserten som kulturhuset inviterer til onsdag vil man kunne oppleve den store salen i en helt ny setting. Kulturhuset rigger til flatt gulv der publikum kommer tett på musikerne og musikken. "Hvorfor musiker" er tittelen på konserten, og pianisten Erik haugan Aasland vil sammen med Arendal byorkester by på spennende og flott musikk, ledsaget av noen ord om hva som gjør at man velger å bli musiker og litt om selve musikken og historiene bak. Det blir et slags konsertforedrag der musikken spiller hovedrollen. Billetter fås på kulturhuset 37 00 60 60. Les også om lørdagens PR stunt

Musikklivet i Aust-Agder - NÅ MÅ DERE SØKE!

Neste søknadsfrist for Musikkutstyrsordningen er 1 mars! Nå må musikkmiljøene i Aust-Agder sende søknader, det er gode muligheter for å få tilskudd til vår landsdel nå. Musikkutstyrsordningen (MUO) er tilgjengelige for rådgivning hver dag. For mer info se: www.musikkutstyrsordningen.no eller ta kontakt på tlf eller e-post: 21 37 88 10/ post@utstyrsordningen.no

Viktig og lærerik konferanse om musikklokaler

Nesten 50 personer fra sør-østlandet deltok på årets spennende konferanse med fokus på musikklokaler i Kristiansand 9. februar. Spennende innledninger og stor interesse blant deltakerne preget konferansen som ble avsluttet med en flott omvisning i Kilden teater og konserthus.

Sommersymfonien i Kristiansand

Sommerkurs for unge musikere: I perioden 7. – 12. august 2012 ønsker Sommersymfonien i Kristiansand gamle og nye kursdeltakere velkommen til nye, inspirerende og utbytterike kursdager! Formålet med kursene er å stimulere og utfordre barn og unge til å ha glede og mestringsfølelse av sitt instrument. Søknadsfrist 1. mars 2012

Sjelden konsertbegivenhet!

De senere årene har lokale musikere og komponister markert seg sterkt i lokalmiljøet med spennende konserter. Søndag 29.januar arrangeres en konsert som helt og holdent er viet lokale utøvere og samtidskomponister. Da får man oppleve en musikalsk vandring i samtidsmusikk fra Aust-Agder, og det i vakre Festiviteten i Arendal gamle rådhus som er en god sal for kammermusikk.

Gratulerer Jonas Alaska med Spellemann!

Vi gratulerer Jonas med prisen for Årets nykommer under årets Spellemannsshow! Mange nominerte sørlendinger i år viser at musikklivet i landsdelen er i flott utvikling. Moro at unggutten fra Åmli ble nominert til tre priser, og vant en! Mer info finner du her

Tilskudd til musikkutstyr i Aust-Agder

Musikkutstyrsordningen har gjennomført 2. tildeling for 2012 og de heldige tilskuddsmottakerne i Aust-Agder er: Arendal Jazzklubb - kr 33.750 til fremføringsutstyr, Munkehaugen Kultursenter - kr 25.000 til akustiske tiltak, Kilden aktivitetssenter - 10.750 til øvingsutstyr, Gamlebyen Musikerforening - 71.250 til øvingsutstyr, Høvåg Storband - 2.250 til øvingsutstyr og Risør Bandverksted - 15.000 til øvingsutstyr.

Talenter til finale og kammerkonserter i Ung klassisk 2013

22 kandidater fra hele Sørlandet konkurrerte om finaleplassen til konsertene som avholdes i Arendal kulturhus 3. mars 2013. For oss som arrangerer festivalen Ung klassisk, er det flott å kunne høste fruktene av langsiktig og tålmodig samarbeid for å få i stand en arena som unge klassiske utøvere kan få presentert seg. Disse ungdommene legger ned et imponerende antall timer i å bli dyktige innen sin sjanger og sitt instrument, og de fortjener å bli sett og anerkjent for innsatsen. 8 av deltakerne fikk plass i finalen som arrangeres 3.mars, og 5 deltakere fikk tilbud om konsertoppdrag under øvrige konserter under festivalen. Les også omtale i Agderpostens nettavis.

Glede over rekordbudsjett til kulturen

Nær 10 milliarder kroner er totalsummen på neste års kulturbudsjett som ble lagt frem i dag. For flere av Norsk musikkråds medlemmer er årets budsjett gledelige nyheter, både kor, korps og arrangører får et løft.

MUSIKKONKURRANSE FOR UNGE TALENTER - ny frist 12.nov.!

I 2013 arrangeres Ung klassisk i perioden 27.februar til 3. mars. Audition for finaleplass i musikkonkurransen UNG KLASSISK TALENT arrangeres søndag 18. november 2012 i Arendal gamle rådhus, og finalekonserten blir søndag 3. mars 2013 i Arendal kulturhus. Påmelding til audition må sendes oss innen 2. november 2012! 12.nov. Du finner all nødvendig info og påmeldingskjema her

100 kvinners koret! Meld deg på NÅ!

Bli med å feire 100 år med kvinners stemmerett i et kjempestort damekor i 2013! Tenk så moro å få synge flott, spesialskrevet musikk i storsalen i Arendal kulturhus med 100 korsangere. Damekoret skal bl.a. urframføre spesialskrevet musikk av vår kvinnelige komponist Anna Jastrzebska og koret skal ledes av kordirigent Ellen Christine Mordal, så dette må du ikke gå glipp av!

Musikkutstyrsordningen - frist 1.sept.!

Søknadsportalen til Musikkutstyrsordningen er nå åpen. Siste frist for å søke er 1.september! Vi oppfordrer øvingsfelleskap, kulturskoler, storband, jazz/rockklubber, spillesteder og kommuner som drifter øvingslokaler o.l. å søke da det er mulig å få god medfinansiering fra MUO på gode prosjekter. I årets føtrste tildelingsrunde delte MUO ut 13,9 mill.kroner, herav kr 500.000 til øvingsanlegg i Gjerstad! Vær tidlig ute og forbered en god søknad - så kanskje det blir din/deres tur neste runde.

100 år 100 stemmer - et hyllest til kvinners stemmerett!

Hallo alle syngende damer! Bli med å feire 100 år med kvinners stemmerett i et kjempestort damekor i 2013! Tenk så gøy å få synge flott, spesialskrevet musikk i storsalen i Arendal kulturhus med 100 korsangere! Utlysning kommer rett over sommeren, - vi vil bare tipse dere allerede nå. Damekoret skal bl.a. urframføre spesialskrevet musikk av vår kvinnelige komponist Anna Jastrzebska og koret skal ledes av kordirigent Ellen Mordal. Dette blir gøy!

Arendal korfestival synges i gang!

Korsang er en av de største fritidsaktivitetene i Norge. Man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i nærmere 250 000 mennesker! Til Arendal korfestival kommer 350 sangere fordelt på 15 kor fra hele 10 fylker. Korene kommer til å fylle Arendal og Tromøya med korsang denne helgen. I tillegg har vi kapret den populære svenske sangkvartetten ABSOLUT til hovedkonserten i Arendal kulturhus lørdag ettermiddag!

Hvem vinner prisene i kveldens talentfinale i UNG KLASSISK?

Svaret får du i kveld i Arendal kulturhus når 12 unge og svært dyktige musikere går på scenen i Arendal kulturhus og spiller spennende finale i konkurransen Unge talenter på Sørlandet! Kom på konserten - så får du være med å stemme på publikumsprisen og får med deg massevis av flott musikk! Jørn Størkson er kveldens konferansier.

UNG KLASSISK 22. til 26. mai 2012

22. til 26. mai kan du fråtse i herlige konserter med kremen av unge musikere fra Sørlandet. Ung klassisk har et spennende program med en herlig "godtepose" med musikk som vil falle i smak hos de aller fleste som er glad i musikk. Kom og hør Sørlandets mest talentfulle musikere som solister, kammermusikkgrupper og i spennende talentfinale! Du kan laste ned hele programmet her

Nye tildelinger fra Norsk kulturråd

Da har Norsk kulturråd lagt ut årets første tildeling på arrangørstøtte, musikerstøtte m.m. Det ble noen statlige kroner til Aust-Agder også. Les mer her

Arendal korfestival synges i gang om 2 måneder!

Korsangere fra hele landet skal synge sommeren i gang i Arendal 1. - 3.juni, og vi får besøk fra Vardø i nord til Kristiansand i sør. I tillegg kommer den svenske kvartetten ABSOLUT på besøk og skal ha konsert i Arendal kulturhus og miniworkshop med deltakere og dirigenter i løpet av helgen. Vi gleder oss til å ta i mot glade korsangere! Hvilke kor kommer?

Rytmisk Sommerskole 2012

Rytmisk Sommerskole er et møtested for unge musikere fra hele landet. Kurset tar for seg rytmisk musikk i et bredt perspektiv og er åpent for alle instrumenter inkludert vokal. Aldersgruppe: 15 - 22 år.

12 unge musikere til finalen i UNG KLASSISK 2012

Audition i musikkonkurransen UNG KLASSISK ble en spennende lørdag der kremen av unge musikere fra Sørlandet kjempet om å bli tatt ut til finalen som går i Arendal kulturhus 23. mai 2012. Nivået på musikkutøvende ungdom innen klassisk musikk blir stadig høyere, noe vi fikk gode eksempler på under audition i Arendal lørdag. Hele 28 påmeldte kandidater fra hele Sørlandet konkurrerte om finaleplass. Juryen klarte å samle seg om hele 12 flotte finalister som vi skal få høre på finalekonserten i mai.

HVORDAN SKAPE GODE LOKALER TIL MUSIKKFORMÅL?

Torsdag 9.februar arrangeres det en viktig konferanse med fokus på lokaler til musikkformål. Til konferansen er det hentet foredragsholdere med ekspertise på akustikk, kulturhusbygging, øvingslokaler og tilskuddsordninger til kulturbygg. Deltakerne kommer fra kommuner, kulturhus og kulturorganisasjoner i Sør-Norge, og etter møtet vil man få omvisning i Kilden teater- og konserthus som jo bl.a. er prosjektert spesielt med hensyn til akustikk.

28 unge talenter klar for audition

Lørdag 11.februar stiller 28 unge musikktalenter fra hele Sørlandet til audition for å konkurrere om finaleplasser til talentkonkurransen som har en sentral plass i UNG KLASSISK. I år er meget god spredning i deltakelsen med 17 fra Vest-Agder og 11 fra Aust-Agder. Aldersspennet er fra 11 til 25 år, og det er påmeldt blåsere, strykere, sangere, gitarister og pianister. Juryen får med andre ord en stor utfordring med å plukke ut finalister.

Bli med på konkurransen MITT ØVELOKALE!

Bli med på konkurransen "Mitt øvelokale" og vinn en gratis akustikkmåling og vurdering av øvelokalet ditt. Verdi kr 5.000,-. KLIKK HER. Trekning 1. februar. GJELDER I DENNE OMGANG KORPS, STORBAND OG ORKESTER.

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART