28 unge talenter klar for audition

Lørdag 11.februar stiller 28 unge musikktalenter fra hele Sørlandet til audition for å konkurrere om finaleplasser til talentkonkurransen som har en sentral plass i UNG KLASSISK. I år er meget god spredning i deltakelsen med 17 fra Vest-Agder og 11 fra Aust-Agder. Aldersspennet er fra 11 til 25 år, og det er påmeldt blåsere, strykere, sangere, gitarister og pianister. Juryen får med andre ord en stor utfordring med å plukke ut finalister.UNG KLASSISK, som arrangeres 22. - 26. mai 2012, er en festival som fokuserer på framtidas musikere innen klassisk musikk. Talentkonkurransen har en sentral plass i festivalen og retter seg mot ungdom i alderen 11 til 25 år. Konkurransen er åpen for musikkutøvere innen klassisk musikk som f. eks. elever i kulturskoler, musikklinjer, orkestre, korps etc. og musikkstudenter som studerer på musikkonservatoriet ved UiA, eller musikkstudenter fra Sørlandet som studerer andre steder.

De som blir tatt ut til finalen presenteres på en stor finalekonsert i Arendal kulturhus 23. mai der de konkurrerer om pengepremier og solistoppdrag med Kristiansand symfoniorkester, med konserter i Kilden teater- og konserthus og Arendal kulturhus

Audition med fagjury

Audition (lukket) for konkurransen holdes på Arendal gamle rådhus lørdag 11. februar.
Juryen, som er sammensatt av tre svært erfarne og faglig sakkyndige musikere, tar ut finalistene. Juryen legger vekt på både tekniske og musikalske ferdigheter, samt formidlingsevne. Juryen vurderer selvsagt også prestasjonene i forhold til alder.

Fagjuryen er: Alex Taylor (pianist og programansvarlig i KSO), Andrea Hansen (fiolinist KSO), Marianne Sødal Misje (dirigent og musikalsk leder av Kristiansand solistensemble). Det er samme jury på audition og i finale. Juryen kan bli utvidet ved behov.

De kandidatene som etter audition blir tatt ut til finalen skal spille på den store finalekonserten i Arendal kulturhus onsdag 23. mai under festivalen UNG KLASSISK.

Prisene som deles ut er; Fagjuryen pris på kr 10 000, Solistprisen/KSO-prisen som er solistoppdrag med selveste Kristiansand symfoniorkester og Publikumsprisen kr 5 000.

Alle finalistene vinner dessuten Ung klassisk-prisen som er et personlig festivalpass som gir adgang til samtlige konserter under Risør kammermusikkfest 2012.

Hvem står bak Ung klassisk?
Arrangører og samarbeidspartnere for Ung klassisk og musikkonkurransen er Norsk kulturskoleråd, Aust-Agder, Norsk kulturskoleråd, Vest-Agder, Kristiansand Symfoniorkester, Aust-Agder musikkråd, Arendal musikkråd, Arendal kommune og Universitetet i Agder

24.02.2013 Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART