Arendal korfestival synges i gang!

Korsang er en av de største fritidsaktivitetene i Norge. Man regner med at ca 5 % av befolkingen er aktive korsangere, - det vil si i nærmere 250 000 mennesker! Til Arendal korfestival kommer 350 sangere fordelt på 15 kor fra hele 10 fylker. Korene kommer til å fylle Arendal og Tromøya med korsang denne helgen. I tillegg har vi kapret den populære svenske sangkvartetten ABSOLUT til hovedkonserten i Arendal kulturhus lørdag ettermiddag!Kor fra Finnmark i nord til Vest-Agder i sør

Arendal korfestival har utviklet seg til å bli en veletablert og populær festival på Sørlandet, og til nå har ca 130 forskjellige kor deltatt på festivalen med nærmere 6000 korsangere.

I år har vi besøk fra hele 10 fylker, og Vardø damekor fra Finnmark er koret med desidert lengt reisevei! Sprekt av de syngende finnmarkingene!

Korene som representerer blanda kor, mannskor og damekor kommer fra Rogaland, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud, Oppland, Akershus, Oslo og ikke minst Finnmark!

Konsert på Kanalplassen og rundt i sentrum
For uten korsangen som utøves i Hove leir vil korene holde konserter på Kanalplassen lørdag 2. juni fra 11:00-14:30 der korstafetten avsluttes med et fellesnummer med alle sangerne i et kjempekor. Dessuten vil folk i byen oppleve at korene farger bybildet med spontankonserter i løpet av oppholdet. Søndag kl 11:30 inviteres de som er på søndagstur på Hove til en uformell utekonsert i Hove Leirsenter, ved Flimra.

Møt Europamestere i barbershopsang!

Arendal korfestival og Aust-Agder musikkråd er stolte av å kunne presentere Europas beste barbershopkvartett ABSOLUT på lørdagsmatiné under Arendal korfestival! Gjennom å ha vunnet nordiske og europeiske mesterskap i barbershopsang, og med sin sprudlende kreativitet, skiller gruppa seg ut blant mengden av vokalgrupper. De markerer seg gjennom sitt uvanlig rike og flytende lydbilde, men også gjennom sin intense utstråling og ekte sangglede. De har et bredt repertoar med et tyngdepunkt i swing-rock-pop.


Absolut er unike representanter for den spesielle amerikanske stilarten barbershop. Det formelig "gnistrer" av disse gutta når de er i aksjon på scenen, og humorfaktoren kjøres på høyoktan! Om du aldri tidligere har opplevd barbershop - annet enn kanskje å klippe håret eller stusse skjegget i ny og ne - så bør du virkelig unne deg denne opplevelsesrike stunden med de fire svenske herrene.

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART