Sjelden konsertbegivenhet!

De senere årene har lokale musikere og komponister markert seg sterkt i lokalmiljøet med spennende konserter. Søndag 29.januar arrangeres en konsert som helt og holdent er viet lokale utøvere og samtidskomponister. Da får man oppleve en musikalsk vandring i samtidsmusikk fra Aust-Agder, og det i vakre Festiviteten i Arendal gamle rådhus som er en god sal for kammermusikk.Aust-Agder har grunn til å være stolte over at det i vår region finnes et knippe med profesjonelle musikere og komponister. Arrangørene håper at konserten kan skape større oppmerksomhet om de til dels skjulte musikkskattene vi har i fylket. Det er viktig å formidle nytt repertoar og arrangørene lover en vakker, spennende og variert konsert, med hele 2 urfremføringer samt gjenhør med et musikkstykke som første gang ble framført under Nobelkonserten i 1983 da Lech Walesa mottok fredsprisen.

Musikk av lokale komponister og 2 urframføringer:

Konserten byr på et variert program med musikk av hele 5 komponister fra Aust-Agder. Disse er Tor Livar Grude, Eilert Magnus Hægeland, Anna Jastrzebska, Vidar Kristensen og Kjell Marcussen. To av verkene som spilles får sin urfremføring på konserten. Disse to verkene er signert Vidar Kristensen.

Gjenhør med musikk fra Nobelkonserten 1983
Konserten åpnes med Telex to Poland, et verk av Anna Jastrzebska som ble framført i forbindelse med utdelingen av Alfred Nobels fredspris til Lech Walesa i 1983. Anna er opprinnelig fra Polen, men har vært bosatt i Aust-Agder i mange år. Det blir spennende å høre Telex to Poland igjen.

Lokale musikere/utøvere:

De som spiller/synger på konserten er alle lokale utøvere som dels er lærere/pedagoger i kulturskolene og/eller musikklinjen i Grimstad, dirigenter/orkesterledere i kor og orkestre, og vi har også med oss en masterstudent fra Royal Academy of Music i London. De som skal spille er Thomas Anderssohn (fløyte), Bente Marcussen (sang), Ingrid Miller (fiolin), Anlaug Seljåsen Stabell (cello), Hui-Hsuan Wang (klaver) og Erik Haugan Aasland (klaver). Konsertens konferansier blir Kari Degerud Hannås, og i tillegg vil flere av komponistene introdusere verkene sine.

Aust-Agder har en skattekiste med dyktige utøvere og komponister innen sjangeren klassisk musikk/samtidsmusikk, men dette er i altfor liten grad kjent blant publikum. Dette ønsker musikkrådene og kulturskolen å gjøre noe med gjennom slike konserter. Da man arrangerte en slik konsert i november 2010 trakk det fullt hus, noe arrangørene også håper at årets konsert gjør.

Konserten er for alle - og gratis

Vi ønsker at flest mulig skal få del i konserten, og håper at spesielt at ungdom som f.eks. musikkelever og studenter, får med seg konserten. Vi har valgt å ikke ta inngangspenger fordi vi ønsker at flest mulig skal få oppleve denne lokale musikkskatten. Det er viktig for oss å formidle de kvaliteter som finnes i Aust-Agder innen sjangre som dessverre ikke får den største oppmerksomheten i media. Utøverne representerer profesjonelle musikere og musikkstudenter, og de viser den store bredden av det som rører seg innen klassisk musikk og samtidsmusikk i fylket.

Arrangørene er: Aust-Agder musikkråd, Arendal musikkråd og Arendal kulturskole

Inger Haugan Aasland


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART