Musikklivet i fylket møtes 25. april - hold av datoen!

08.04.2016 11:56 Skrevet av Aust-Agder musikkråd

Mandag 25. april kl 18:00 inviterer vi til årsmøte med fagtema, levende musikk og hyggelig samvær på No9 kaffe & platebar i Arendal. Foruten årsmøtesaker blir det et interessant temamøte  med Aust-Agder fylkeskommunes nye kultursjef Hege Solli. Hun vil si noen ord om fylkeskommunens oppdaterte kunst og kulturformidlingsplan. I tillegg vil hun gi et oppspill på tema inkludering, økt deltakelse og mangfold samt publikumsbygging. Dette burde være interessante tema og dessuten en fin anledning til å bli kjent med den nye kultursjefen.
Vi regner også med besøk fra Norsk musikkråd eller Musikkens studieforbund. Husk å melde dere på møtet! All informasjon om møtet samt  påmelding og årsmøtesaker etc. finner du under "Om oss" Årsmøte 2016. Vi ber alle våre medlemslag, organisasjoner og samarbeidspartnere om å holde av datoen. Vi lover dere en interessant og hyggelig kveld! Påmeldingsskjema finner du her

Om kort tid vil du finne all info og dokumenter til møtet her.  Påmeldingskjema ligger der allerede.


Påmeldingfrist til Ung klassisk audition er utsatt til 1. desember

Etter ønske fra kulturskoler m.fl. har vi utsatt påmeldingsfristen til audition for finaleplass i Ung klassisk talent til torsdag 1. desember. Det har allerede kommet inn en god del påmeldinger, men vi har plass til flere så bare meld dere på! Mer info finner du herHusk å rapportere for tilskudd!

Alle dere som har søkt om kurs/ opplæringstilskudd for høstsemesteret 2016 må rapportere i Kursadmin for å få utbetalt tilskudd. Absolutt siste frist er. 1. januar, men vi anmoder alle om å sende rapport før jul, så er dere sikret tilskudd. Du finner en trinn for trinn veiledning her, men suppler gjerne med videosnuttene som du finner på Musikkens studieforbund hjelpesider. Ta kontakt med oss om du trenger hjelp eller har spørsmål. 1.januar er også tid for å sende søknad for vårsemesteret 2017. Lykke til!Søk KOMP-tilskudd innen 15. desember!

Frist for å søke om midler fra KOMP for 2017 er 15. desember 2016, og søknadsskjemaet åpnes 1. desember. Formålet med ordningen er å støtte kortere opplæringstiltak som styrker og utvikler aktivitet, utøvelse og kvalitet innenfor rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. Les mer her

Søk KOMP-tilskudd innen 15. desember! - les hele sakenAUDITION UNG KLASSISK TALENT 2017 - påmeldingsfrist 1. desember

UNG KLASSISK inviterer til audition til musikkonkurransen som utgjør en sentral del av festivalen som arrangeres 22. til 24. mars 2017. Konkurransens målgruppe er musikkutøvende ungdom i alderen 8-25 år. Konkurransen er åpen for musikkutøvere bosatt i Agderfylkene, musikkstudenter på UiA, eller musikkstudenter fra Agderfylkene som studerer andre steder.
Lørdag 7. januar 2017 fra kl 09:30 til ca. kl 16:00 i Sal 1 på Universitetet i Agder, Kristiansand. Påmeldingsfrist: Torsdag 1. desember 2016. Du finner mer info og påmeldingskjema ved å klikke HERAGDER CAMERATA med kortreist kammermusikk

I perioden 23. september til 2. oktober turnerer Agder Camerata med kortreist kammermusikk i Agderfylkene, Telemark, Hedmark, Akershus og Oslo. Hele 9 konsertsteder står på programmet og nytt av året er at turnéen også strekker seg østover bl.a. med konsert i Oslo. Årets utgave av Agder Camerata har en utradisjonell og spennende besetning som skaper stor klangrikdom og variasjon.  Ensemblet består av fiolin, cello, fløyte, fagott og piano, noe som har gitt komponistene som leverer musikk til turnéen spennende utfordringer. Åtte komponister fra Sørlandet har fått plass i programmet, og det blir 4 urfremføringer i løpet av turnéen. Ensemblet lover spennende og varierte kammerkonserter med en rik musikalsk fargepalett!

AGDER CAMERATA med kortreist kammermusikk - les hele sakenViktige søknadsfrister 1. og 2. september!

Vi vil bare minne om søknadsfristen til Musikkutstyrsordningen 1. september (musikkutstyr/framføringsutstyr, musikkbinger, akustiske tiltak) - og en rekke viktige tilskuddordninger som Norsk kulturråd forvalter - frist 2. september. Ikke vent til siste dag, begge disse søknadsportalene krever at du forbereder deg og sørger for å ha alle påkrevde vedlegg klare. Lykke til!Arendal er Norges nye musikkommune

I knivskarp konkurranse med 18 andre kommuner, mottok Arendal mottok den gjeve utmerkelsen på hjemmebane onsdag 17. august. Kulturminister Linda Hofstad Helleland overrakte prisen til en begeistret ordfører Robert C. Nordli på et arrangement under Arendalsuka. (Kilde: musikk.no)

Arendal er Norges nye musikkommune - les hele sakenHUSK rapportfrist for tilskudd - senest 1. juli!

Alle dere som har søkt om kurs/ opplæringstilskudd for vårsemesteret 2016 må rapportere i Kursadmin innen 1 uke etter semesteret avsluttes og senest 1.juli for å få utbetalt tilskudd. Bruk gjerne veiledningene som du finner på lenken her, - og ta kontakt med oss på e-post aust-agder(a)musikk.no eller telefon 37 00 55 48 om du trenger hjelp eller har spørsmål. 1.juli er også tid for å sende søknad for høstsemesteret 2016. Lykke til!Info om ferieavvikling i musikkrådet

Vi holder stort sett sommerstengt på kontoret i juli og er dessuten borte flere dager i slutten av juni. Men vi vil lese e-post og følge opp tilskuddsrapportene i Kursadmin innimellom. Vi anbefaler alle om å rapportere snarest slik at vi kan behandle flest mulig rapporter før ferien. Hilsen oss på musikkrådskontoretSøknadskurs med Norsk kulturråd 17. august

Hvorfor søknadskurs?
Sørlandet har i flere år hatt svært lav uttelling hva gjelder statlige midler til kunst- og kulturformidling. En av årsakene er få søknader fra landsdelen. Dette til tross for at det finnes et bredt mangfold av profesjonelle kunstnere/utøvere, arrangører og festivaler på kulturfeltet. Vi ønsker derfor å tilby et kurs som gir en innføring om ulike støtteordninger og deretter tre valgfrie parallellsesjoner der deltakerne kan få søknadsveiledning i noen støtteordninger samt minikurs i prosjekt-planlegging/gjennomføring.  Norsk kulturråd stiller med flere av sine rådgivere, og deltakerne vil få anledning til å komme i direkte kontakt og få veiledning av dem. Kurset er gratis.

Søknadskurs med Norsk kulturråd 17. august - les hele sakenRisør kammermusikkfest 28. juni til 3. juli

Fra 28. juni og 6 dager framover kan du oppleve et fantastisk knippe internasjonale kammermusikere i herlig samspill, SiLyA sammen med Det Norske Kammerorkester, Håkon Kornstad i fri improvisasjon, publikumsakademi, masterclass, nachspiel - og den herlige festivastemningen under Risør kammermusikkfest. Årets tema er ‘Maske’, og betydningene vi drar ut av dette ordet er mange: Forkledning til forlystelse eller med skumle hensikter, karneval, rollespill, det teatralske, det fordekte; alter ego. Eller den lille masken i et nett. Sjekk programmet og skynd deg å bestille billetter, - vi sees!

Risør kammermusikkfest 28. juni til 3. juli - les hele sakenNytt styre og nytt handlingsprogram i musikkrådet

Musikklivets fellesorgan – nytt styre – nytt handlingsprogram.
Aust-Agder musikkråd hadde sitt årsmøte mandag 25.april på No9 kaffe & platebar med 26 deltakere fra store deler av fylkets musikkliv. Årsmøtet bød på levende musikk, innlegg fra fylkeskommunens nye kultursjef Hege Solli og faste årsmøtesaker. Valg av nytt styre avsluttet årsmøtet og denne gangen ble det valgt inn flere nye styremedlemmer. Per Kristiansen, rektor på Risøy folkehøyskole, ble takket av etter mangeårig flott innsats som styreleder. Hans etterfølger er Ole-Bjørn Gullbring, tidligere rektor i Arendal kulturskole.

Nytt styre og nytt handlingsprogram i musikkrådet - les hele sakenKULTURFORDEL - et tilbud til våre medlemmer

Norsk musikkråd lanserte for kort tid siden sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Norsk musikkråd har lenge sett behovet for gunstige tilbud og ordninger som gjør at medlemmer og tillitsvalgte får litt mer igjen for alle de frivillige timene de legger ned i sitt lag og sin forening. Kulturfordel er et fordelsprogram for alle medlemmer i Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner. Foreløpig er det 10 avtaler i programmet, og det skal inngås flere gunstige avtale de to neste årene. De allerede etablerte avtalene omfatter leiebil, hotell, strøm, pizza, ørepropper og mye mer. Se alle fordelene i Kulturfordel her Ønsker du å ta i bruk Kulturfordel? Ta kontakt med din organisasjon.


Spennende finale i Ung klassisk talent 2016

Mellom 50 og 60 unge og svært dyktige musikere har gjennom 4 fullspekkede festivaldager levert konserter i Arendal og Kristiansand som beviser til fulle at talentutviklingsarbeidet i regionen er i godt driv. Det har vært flere kammerkonserter, skolekonserter, solistkonserter med Kristiansand Symfoniorkester og ikke minst finale i Ung klassisk talent der 13 finalister deltok lørdag kveld. Vi gratulerer alle de unge musikkutøverne med imponerende musisering, og vinnerne i finalen med velfortjente priser!
Finalejuryen fikk også i år en krevende oppgave med å ta ut vinnere. Resultatene finner du ved å klikke på overskriften.

Spennende finale i Ung klassisk talent 2016 - les hele sakenUNG KLASSISK 2.til 5. mars

4 dagers musikkfest - 10 konserter - 70 unge musikere i aksjon - Kristiansand Symfoniorkester - talentfinale med 13 av Sørlandets beste musikktalenter - skolekonserter - kafékonserter - kammerkonserter - symfonikonserter, - ja alt dette kan du oppleve i løpet av Ung klassisk 2016! Fullstendig program finner du på www.ungklassisk.no. Kom og opplev fremtidens stjerner og nyt levende musikk! Ung klassisk har svært hyggelige billettpriser og alle under 20 år får fri entré. Velkommen!
Vil du ta en titt i vår festival avis kan du laste den ned her.

UNG KLASSISK 2.til 5. mars - les hele sakenSøke tilskudd? Husk søknadsfristen 2. mars!

Kulturrådet støtter kunst og kultur over hele landet. Midlene blir delt ut gjennom ulike fond, avsetninger og støtteordninger. På Norsk kulturråds nettsider finner du all informasjon om hvem som kan søke, søknadsskjemaer og veiledninger. For å finne mer detaljert informasjon og kriterier må du gå inn på de enkelte støtteordningene. Det finnes flere tilskuddsordninger til ulike musikkformål og det er viktig at du finner den som passer ditt prosjekt.
Det frivillige kulturfeltet, undervisningsformål og kulturtiltak som kun har et lokalt nedslagsfelt faller normalt utenfor det som støttes i Kulturrådet. Slike tiltak har andre offentlige instanser ansvar for. Lenke til kulturrådets musikkordninger dinner du HER. Lykke til!

Søke tilskudd? Husk søknadsfristen 2. mars! - les hele saken13 unge musikktalenter klare for finalen i Ung klassisk!

UNG KLASSISK som arrangeres 2. til 5. mars 2016 hadde lørdag audition med unge musikktalenter fra landsdelen. Med hele 38 påmeldte deltakere og et skyhøyt nivå fikk fagjuryen en krevende oppgave å plukke ut de som får delta i den store finalen 5.mars, og de som får øvrige spilleoppdrag under festivalen. Hele 13 unge musikere fikk plass i finalen som er inndelt i 4 aldersklasser. Det vanker premier i alle fire klasser og dessuten solistpriser som gir spilleoppdrag med Kristiansand symfoniorkester. Talentutviklingsarbeidet i landsdelen er i fin utvikling noe publikum vil kunne glede seg over under Ung klassisk 2016!

13 unge musikktalenter klare for finalen i Ung klassisk! - les hele saken


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART