SØRNORSK STORBANDTREFF 6. JUNI I ARENDAL KULTURHUS

12.05.2015 15:52 Skrevet av Aust-Agder musikkråd

Lørdag 6. juni kan du oppleve hele 4 storband i aksjon i Arendal kulturhus – i det som er det første regionale storbandtreff på Sørlandet! Konserten er åpen for alle og det er fri entré, - rett og slett en musikalsk gavepakke fra Aust-Agder musikkråd og Sørnorsk jazzsenter som samarbeider om dette prosjektet. På konserten får man høre alt fra Funky ABBA, nyarrangerte, nyskapende og «hårete» storbandlåter, musikk fra film og musikaler og herlig cool-mainstream-swingmusikk fra 50-tallet. Musikken serveres av Arendal Big Band, Christianssand Storband, Gjerstad storband og Torungen Swingkapell og bør falle i smak hos de fleste.

Nytt tilbud for storband i regionen

Aust-Agder musikkråd og Sørnorsk jazzsenter ønsker å skape et nytt tilbud for storbandene i regionen. Det har fra flere hold innen storbandmiljøet vært etterlyst et tilbud for amatørstorbandene i regionen der bandene både kan få spille og ikke minst treffe andre storbandmusikere.

Arrangørenes målsetting er at storbandtreffet skal bli et utstillingsvindu for storband der både utøvere og publikum kan få med seg varierte musikkuttrykk og produksjoner. En viktig målsetting er å skape en felles arena for unge talenter, voksne utøvere og etablerte profesjonelle som er opptatt av storband som ensembleform og av jazz og beslektet musikk. På sikt ønsker man at dette tilbudet skal gi faglig påfyll, gode spilleoppdrag, nye kontakter og inspirasjon for deltakerne, og ikke minst gode opplevelser for publikum.

4 retters storbandmaraton i kulturhuset

Hele 4 storband entrer scenen i Arendal kulturhus denne lørdagen og skal servere et 4 retters musikalsk måltid der publikum inviteres til varierte smakebiter av noe av det mangfoldet av musikk som et storband kan spille. Konserten planlegges som en uformell og sosial happening der musikken spiller hovedrollen. Publikum som kjenner at det rykker i dansefoten behøver ikke sitte stille og kan gjerne entre gulvet inni mellom. Store Torungen rigges som klubbscene med småbord og arrangørene ønsker publikum hjertelig velkommen til en flott storbandkveld.

Litt om storbandene som medvirker

Arendal Big Band
Arendal Big Band ble stiftet i 1980, og består av 23 musikere, derav fire vokalister. Musikalsk leder Audun Dertz er opptatt av høy musikalsk kvalitet, og har utviklet bandet til nye høyder, gang på gang. I 2011 ble Dertz tildelt Norsk jazzforums storbandpris for sin innsats for musikklivet på Sørlandet. Bandet har egne konsertprosjekter og spiller i tillegg til dans og andre arrangementer. I 2014 opptrådte de blant annet på Canal Street med internasjonale stjerner som Nils Petter Molvær, Cæcilie Norby, Eivind Aarset, Bugge Wesseltoft, Lars Danielsson og Marilyn Mazur.

 «Funky ABBA»
Når bandet inntar scenen på storbandtreffet i Arendal får publikum høre bandets tolkning av det verdenskjente suksessbandet ABBA. Musikken får en full «storbandmakeover» i beste Arendal Big Band stil, og det blir funky groovy versjoner av musikken vi alle kjenner så godt. Inspirasjonen til «Funky ABBA» er hentet fra den svenske trombonisten Nils Landgren, som fikk gode kritikker for sitt album «Funky ABBA» i 2004.  

Christianssand Storband
Christianssand Storband ble stiftet i 1994 og holder en standard storbandbesetning med 5 saxer, 4 trompeter, 4 tromboner og 4 i komp. Musikerne i bandet består av universitetsstudenter og andre dyktige amatørmusikere fra Kristiansand og omegn. Storbandets faste musikalske leder siden 1996 er musikkpedagog, trompetist og instituttleder på UiA, Tore Bråthen. Han har vært med på å utvikle storbandet til det det er i dag og har også ledet bandet gjennom tre CD-utgivelser. Tore Bråthen er også musikalsk leder i Sørnorsk Ungdomsstorband som er et viktig talentutviklingsprosjekt i regi av Sørnorsk jazzsenter.

Christianssand Storband gleder seg til å presentere deler av årets repertoar på Sørnorsk Storbandtreff. De vil spille nyarrangert musikk av den norske jazzpianisten Jan Gunnar Hoff, nyskapende storbandlåter fra den finske komponisten Jukka Linkola, samt et par hårete storbandlåter av den kjente amerikanske arrangøren Gordon Goodwin.

Gjerstad Storband
Gjerstad Storband ble stiftet i 1985 og har 30 års jubileum i år. Bandets musikalske leder er Ole Jacob Andreassen Aspesæter. Bandet har standard storbandbesetning.
Gjerstad storband har holdt det gående i hele 30 år! Imponerende at en såpass liten kommune som Gjerstad har et fulltallig storband, her har nok ildsjelene hatt stor betydning.

I forbindelse med jubileet har bandet hatt et flott konsertprosjekt under tittelen «Fra Cool til Rocky» som de hadde stor suksess med.
På storbandtreffet vil bandet spille musikk fra film og musikaler i tillegg til utdrag fra konsertprosjektet «Fra Cool til Rocky».

Torungen Swingkapell
Torungen Swingkapell med startet i 2002, da som Torungen Storband. I dag består bandet av 11 musikere, inkludert vokalist, som øver ukentlig. Musikalsk leder er Espen Huldt-Nystrøm.
Musikken er stilistisk forankret i 50-tallets cool / mainstream / swingmusikk. Det aller meste av stoffet er spesialtilpasset for besetningen, ved justering av storbandarrangmenter, eller nyarrangerte låter av musikalsk leder Espen Huldt-Nystrøm.
Bandets besetning er tre trompeter/flygelhorn, euphonium, 3 saxer, piano, bass, trommer og vokal.

På konserten vil bandet spille både vokal- og instrumental-låter, blant annet velkjente låter som Have You met Ms.Jones, My Funny Valentine og Nature Boy.

Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART