Øvingsstøtte for kor, band, spelemannslag, korps og orkester

30.06.2014 21:05 Skrevet av Aust-Agder musikkråd

Aust-Agder musikkråd forvalter gjennom Musikkens studieforbund tilskudd til voksenopplæring i musikk. VO-støtte er et skattefritt tilskudd til organisert opplæring. Organisert vil si at man må være medlem i en av våre medlemsorganisasjoner for å få denne støtten. Alle overskrifter fungerer som link til mer tekst om emnet - klikk på disse så finner du mer info.

Hvis man er minimum tre personer over 14 år som øver sammen i et band, kor, orkester o.a. kan man få øvingsstøtte på kr.40,- per time hvis man øver uten lærer (som band oftest gjør) eller kr. 100,- per time hvis man øver med lærer/instruktør/dirigent.

Det finnes også støtteordninger for spesielle kurs som også utløser høyere tilskudd. Les mer om dette hos Musikkens studieforbund.

Kontaktpersonen som sender søknad om støtte må være fylt 18 år.

Alle kurs (øvinger) skal søkes om på forhånd og rapporteres etterskuddsvis via nett. Man kan søke om enkeltkurs, f.eks. et helgekurs, - eller for et helt semester av gangen. Vårsemester er kurs som går mellom 1.januar og 30.juni, og høstsemester går fra 1.juli til 31.desember.
Når du rapporterer og avslutter kurs for et semester er det lurt å samtidig opprette ny søknad for kommende semester, så blir det ikke glemt.

Hvis du er uvant med å bruke elektronisk søknad kan du be oss om hjelp, - vi hjelper deg gjerne.
Musikkens studieforbund har også lagt ut noen gode veiledningsfilmer som tar deg skritt for skritt gjennom alle de ulike prosedyrene, og som viser bildene som dukker opp på din maskin når du logger deg inn i Kursadmin. Har du gjort dette en gang pleier det å gå greit neste gang.

(Tilbake)

Lovverket

På siden til Musikkens studieforbund finner du Voksenopplæringsloven samt forskrifter.


Søke

Hvis du/ditt lag ikke har søkt VO-støtte før må dere første gang fylle ut dette skjemaet. For dere som har søkt tidligere fraråder vi å kopiere kurs i KursAdmin, dette fordi det krever såpass mye redigering og rettelser at det går like fort å registrere nytt kurs. Regelverket sier at kurs skal være opprettet og godkjent før øvingen starter. I spesielle tilfeller kan vi være fleksible i forhold til dette.

Søke - les hele sakenRegistrere deltakere

Alle deltakerne (og evt dirigent/instruktør) må legges inn i på kurset ditt i KursAdmin. Velg fanen Deltaker etter at du har åpnet kurset.

Registrere deltakere - les hele sakenDatoer og frammøte

Legg inn faktiske øvingsdatoer, og før fremmøte på hver enkelt deltaker.

Datoer og frammøte - les hele sakenLegge til repertoar/faglitteratur

Repertoaret/faglitteratur skal helst legges inn når du oppretter kurset. Hvis du har glemt det, må du legge det til så snart som mulig - senest før du avslutter kurset - siden repertoarliste er et krav for å få dette tilskuddet.

Legge til repertoar/faglitteratur - les hele sakenAvslutte / Rapportere

Etter at semesteret er avsluttet og fremmøte er ført, må kurset Avsluttes for at man skal få tilskuddet. Det er en enkel prosedyre på dette for at timetall, kjønn og alder på de som har deltatt i opplæringen skal bli rapportert inn til SSB som fører statistikk over musikkaktiviteten over hele landet.

Avslutte / Rapportere - les hele sakenKopiere kurs i Kursadmin

Hvis du allerede er inne i systemet og har hatt kurs før, finner du veiledning til hvordan kopiere forrige kurs her.

OPPRETTE NYTT KURS VED Å KOPIERE ET EKSISTERENDE:

  • Logg deg inn, velg KURS, stå i Kurssenter, trykk Kopier kurs-knappen.
  • Trykk "Kopier og endre"-knappen.

  • Begynn med å korrigere navnet på kurset: Lagets navn først, deretter semester, til slutt evt stemmeinndeling (eller andre ting til internt bruk). Eks: "Sangfuglene VÅR14 sopraner"

  • Endre datoer så de blir korrekt for det nye semesteret. Vær obs når du gør dette, kanskje du må gjøre det flere ganger før det blir riktig. (Programmet har dessverre en lei tendens til å legge inn dagens dato samme hva man skriver. Dette håper vi blir fikset snart.)

  • Trykk "Lagre og tilpass". Husk at du når som helst kan gå tilbake til kurset ditt og endre det du ønsker.


Semestrene går fra 1. januar - 30. juni og fra 1. juli - 31. desember. Pass på at datoene dine holder seg innenfor disse datoene, ellers kan kurset ditt forsvinne "under radaren" når det skal betales ut tilskudd.

Nå må du sende inn søknaden så kurset blir godkjent. Repertoar skal helst legges til før kurset starter. Legg det til så snart som mulig hvis du ikke har det klart før semesterstart.

Tilbake til SØKE.


Kontakt oss

Aust-Agder musikkråd
Postboks 240
4802 Arendal

E-post: aust-agder(a)musikk.no
Tlf 37 00 55 48

 

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART