Bandkontoret i Akershus musikkråd er det regionale kompetansesenteret for rytmisk musikk i Akershus. Vi hjelper dere med alt dere trenger å vite om å spille i band. Vi er her for alle typer band, enkeltmedlemmer, offentlige kontorer som fylke, kommune og arrangører, samt alle andre (inkl. presse) som lurer på et eller annet rundt det å spille i band.

Bandkontoret har fem hovedfunksjonsområder:

1. Sekretariat for bandORG Akershus
2. Sekretariat/styringsgruppe for Musikknettverk Østlandet (MØST) i Akershus
3. Servicekontor og egne prosjekter for bandmiljøet
4. Drift av øvingslokaler
5. Utleie av lyd og lys

Vi står til rådighet både på telefon 63815365 og epost roybotten(a)musikk.no, men dere vil også finne svar på mye dere lurer på her på nettsidene våre. I tillegg er det også vi som har laget den nye store nasjonale nettportalen for band på www.musikk.no/band - Der vil dere finne svar på nesten alt dere lurer på. Sjekk den ut!

og du finner selvsagt BandORG Akershus sine nye sider og infokanal ute på facebook: http://www.facebook.com/BandorgAkershus
Der vil du finne ukentlige nye tips, kurs, info, konserter etc... Gå dit og trykk "Like" så får du vite det meste du trenger å vite om å spille i band.

.

.

Masse spennende kurs fremover!

Gå inn på hjemmesiden til MØST og sjekk ut kommende kurs for band! Her er det hjelp til booking, markedsføring, regnskap, støtteordninger og mye mer.

(hvis linken www.møst.org ikke virker, så skriv den inn i nettleseren selv.....er ikke alle nettlesere som vil linke med en ø....)

09.04.2013

Stor turne på Østlandet med tre Akershus-band

Vi drar på tur til Lørenskog, Asker, Oslo, Fredrikstad og Halden med de tre suverene bandene NiteRain, Stereo og Nordic Wave i oktober 2012.

http://www.facebook.com/events/131569006983867/?ref=ts

26.09.2012

Akershusmesterskap i rock 2012

Det blir selvfølgelig stor konkurranse også i år! Nå har vi inkludert hele Akershus, og ikke bare Romerike. Finale på Lillestrøm kultursenter lørdag 10. november 2012.

http://www.facebook.com/events/264673560301219/?ref=ts

26.09.2012

Flisbyen Live 2011 - AVLYST!

DETTE ARRANGEMENTET HAR BLITT AVLYST GRUNNET LITE BILLETTSALG.
Flisbyen Live er en musikkonferanse for det rytmiske miljøet på Østlandet, og byr på spennende seminarer, gode artister, masse utstillere og en mulighet til å treffe bransje, musikere, arrangører og publikum fra ditt eget nærområde. Konferansen fokuserer på de rytmiske sjangerene rock, pop, blues, jazz, folkemusikk, verdensmusikk og beslektede sjangre.

les mer...

Spennende bransjekurs for band

Mandag 31. januar 2011 kom Anders Odden og Bård Torstensen på besøk til Akershus musikkråd og holdt et fem timers langt kurs om rockebransjen.

les mer...

Kurs i å markedsføre og selge plater

Flere og flere artister og band velger å utgi plater selv, men hva gjør man for å få solgt platene? Vi forteller deg hvordan. Kurs på Lillestrøm kultursenter torsdag 3. februar 2011.

les mer...

Bransjekurs på Østlandsturne

Access All Areas - sanheten om musikkbransjen helt uten filter og sperrer. Anders Odden( Doctor Midnight and The Mercy Cult) og Baard Torstensen (Clawfinger) legger ut på Østlandsturne i uke 5 for å lære rockemusikere i alle sjangere alt om musikkbransjen. Mandag 31. januar 2011 kommer de til Akershus musikkråd.

les mer...

Vellykket åpning av Romeriksmesterskap i Rock 2010

Onsdag 22. september avviklet vi første delfinale av i alt fire rockekonserter. Og hvem kom videre til finalen 23. oktober?

les mer...

BluesMaraton 2010 - Vidar Strands Minnefond

Skedsmo Bluesklubb og Akershus musikkråd samarbeider hvert år om utdeling av et stipend på 10.000 til et ungt lovende band eller lokal artist. Utdelingen i år skjedde under BluesMaraton på Gamle Lillestrøm Kulturpub.

les mer...

Ny øvingscontainer i Rælingen

Det var en stolt leder av Rælingen musikkråd, Jan Wilhelm Borgersen, som overleverte et nytt øvingslokale til ordføreren i Rælingen. Øvingscontaineren har de fått låne gratis av Akershus musikkråd.

les mer...

Demo Workshop på Hamar

Spiller du i band? Er du en artist som spiller pop, rock, hardrock eller metal og og ønsker en profesjonell vurdering av demoen din? Da har du muligheten nå.Den 16. oktober er det duket for demo-workshop på Quality Hotell i Hamar.

les mer...

ContainerRock!

Sett av torsdag 29. oktober til å ta en tur på Connect på Lillestrøm kultursenter. Da arrangerer vi konsert med alle bandene som spiller på våre øvingscontainere i Akershus. Og det blir også en reunion med Rockekara!!

les mer...

Vellykket konferanse for bandopplæring

2. og 3. september 2009 arrangerte Bandkontoret i Akershus en konferanse for alle som driver kurs for bandopplæring i Voksenopplæringssystemet.

les mer...

Vi jobber med bedre opplæring for band

Bandkontoret i Akershus skriver for tiden studieplaner og bedre veiledningshefter for bandmusikere.

les mer...