Påmeldingen til UKM2016 har åpnet!

17.12.2015 11:49 Skrevet av

Hvis du, eller noen du kjenner driver med kunst, musikk, dans eller andre utrykksformer, så få de til å melde seg på UKM!

UKM er et arrangement for ungdom mellom 10-20 år, og arrangeres med lokalmønstringer i nesten alle Buskeruds kommuner.

For å melde deg på, gå til www.ukm.no og finn din kommune. Der finner du også navnene på kontaktpersonene i din kommune.

UKM er en fantastisk mulighet til å vise deg frem med det du driver med, så ikke la denne sjansen gå ifra deg!


Frifond kompetanse og aktivitet

15. februar er det frist for å søke Frifond kompetanse og aktivitet.

Frifond kompetanse og aktivitet - les hele sakenFeedback-konsert for singer/songwritere

Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS) og Buskerud Musikkråd inviterer til «Feedback for singer-songwritere» søndag 18. november 2018.

Feedback-konsert for singer/songwritere - les hele sakenTildelinger til Buskerud fra KOMP 2017

Her i Buskerud har vi mange spennende prosjekter, samlinger og solide, kreative og aktive arrangører på musikkfeltet. I årets tildeling av nasjonale KOMP midler fikk vårt fylke en god andel av disse midlene.

Tildelinger til Buskerud fra KOMP 2017 - les hele sakenUnni Wilhelmsen til Ål

13. og 14. oktober blir det låtskriverworkshop og bransjeprat på Ål Kulturhus

Unni Wilhelmsen til Ål - les hele sakenØnsker laget ditt å søke VO-midler for høsten? Ta kontakt!

Voksenopplæringsmidler kommer godt med for kor, korps, band og andre frivillige lag som har ukentlige øvinger. Ta kontakt med oss hvis du ønsker å søke midler for ditt lag!

Ønsker laget ditt å søke VO-midler for høsten? Ta kontakt! - les hele sakenUKM 30 år i Buskerud

Hurra! 21. til 23. april er det duket for fylkesmønstring på Ål kulturhus. For mer informasjon om arrangementet og deltakere se her!Musikkontoret

Driver du med musikk i en eller annen form? Er du musiker, dirigent, arrangør, DJ, komponerer musikk, synger i kor eller spiller i korps, band eller orkester?

Musikkontoret - les hele sakenBUVUS-workshop med avsluttende konsert på Kongsberg Jazzfestival!

I år som i fjor samlet Buskerud og Vestfold ungdomsstorband troppene under sommerens Kongsberg Jazzfestival helgen 7.-9. juli.

BUVUS-workshop med avsluttende konsert på Kongsberg Jazzfestival! - les hele sakenNy daglig leder i Buskerud musikkråd

Buskerud musikkråd, musikklivets paraplyorganisasjon i fylket, får nå ny daglig leder i Elisabeth Bjørke Knudsen. «Vi har ansatt en leder med bred kulturfaglig utdannelse og praktisk erfaring, spesielt innen arrangørfeltet, og som brenner for å utvikle musikklivet i fylket videre», forteller styreleder i Buskerud musikkråd, Sven Arne Trolsrud.

Ny daglig leder i Buskerud musikkråd - les hele sakenBuskerud og Vestfold ungdomsstorband

Vi inviterer Buskerud- og Vestfoldungdom i alderen 15 til 20 år til å bli med i BVUS.
BVUS er åpen for påmelding fra alle som spiller piano, gitar, bass, slagverk eller blås. BVUS vil være basert på tre til fire øvingssamlinger i løpet av året, fortrinnsvis i helger og på fridager.

Les mer og meld deg på BVUS her: http://www.bvus.no/

UKM-festivalen i Trondheim nærmer seg!

Fredag 24. juni reiser 22 forventningsfulle ungdommer fra Buskerud til Trondheim for å være med på årets UKM-festival.

Det blir fire intensive dager med konserter, kunst, mat og gode opplevelser!

Ungdommer fra Hemsedal, Drammen, Røyken, Flesberg, Ål, Nes, Modum, Hol, Krødsherad, Hurum og Øvre Eiker er representert.Bandmønstring

Søndag 2. november fra klokken 10:30 braker det på nytt løs på Union Scene. Da samles "Musikantnettverket" i Buskeruds seg for årets Bandmønstring.

Bandmønstring - les hele sakenStatsbudsjettet: Berg- og dalbane for lokalkulturen

Statsbudsjettet som ble lagt fram onsdag av regjeringen fortsetter dessverre berg-og dalbanen for lokalkulturen. Det kuttes og omfordeles, slik at det blir umulig å planlegge med langsiktig perspektiv. Noen av de foreslåtte kuttene vil merkes tydelig, og føre til umiddelbare endringer. Vi spør: I hvilken grad er dette tilsiktet?

Statsbudsjettet: Berg- og dalbane for lokalkulturen - les hele sakenMusikkonferansen 2014

Buskerud musikkråd inviterer musikklivet i Buskerud til årets Musikkonferanse på Norefjell Spa og Resort fra fredag 7. kl 18:00 til lørdag 8. november kl 16:00.

Musikkonferansen 2014 - les hele sakenBuskerud og Vestfold ungdomsstorband

Østnorsk Jazzsenter og Busekrud musikkråd inviterer ungdom i alderen 15 til 20 år fra Buskerud og Vestfold til å blir med på et spennende storbandprosjekt.

Storbandet samles 26.-28. september og 17.-19. oktober på Folkemusikksenteret i Sigdal, og det hele avsluttes med en konsert søndag 19. oktober

Buskerud og Vestfold ungdomsstorband - les hele sakenVeiledning om VO og KursAdmin

Kurskveldene om VO og KursAdmin avlyses. Ta kontakt med oss for å få veiledning om VO-tilskudd og KursAdmin. BMR kommer også til å utvide "åpningstidene" for veiledning og rådgivning, første mulighet er onsdag 4/6 fra 1500 til 1800. Ta kontakt på e-post eller telefon.Nesten 900.000 til musikkopplæring i Buskerud

I løpet av 2013 har lag og foreninger i Buskerud fått utbetalt nesten 900.000,- i statlig VO-tilskudd. Det er korsektoren som mottar mest penger, mens det er bandsektoren som har flest opplæringstimer.

Nesten 900.000 til musikkopplæring i Buskerud - les hele sakenCampVoice, for deg som elsker å synge!

Er du mellom 14 og 20 år og ønsker å utvikle ditt sangtalent? Da er dette campen for deg!

CampVoice, for deg som elsker å synge! - les hele sakenÅrets fylkesmønstring ble en stor suksess

I helga arrangerte Buskerud musikkråd UKM-fylkesmønstring på Ringerike kultursenter.

Årets fylkesmønstring ble en stor suksess - les hele sakenBuskerud og Vestfold ungdomsstorband

22.-23. februar arrangerte Østnorsk Jazzsenter og Buskerud musikkråd storbandseminar for ungdom på Kongsberg. Klikk på bildet for å se opptak av "hentekonserten".

Buskerud og Vestfold ungdomsstorband - les hele sakenAspirantkurs i Åmot

Korpsnett Norge og Åmot Jente og Guttekorps (ÅJG) ønsker velkommen til aspirantseminar lørdag 8.mars 2014 på Søndre Modum ungdomsskole i Åmot kl 10.00 - 15.30.

Aspirantkurs i Åmot - les hele sakenMange lokalmønstringer har blitt gjennomført!

De fleste lokalmønstringene har blitt arrangert nå i løpet av et par hektiske helger, men det er fortsatt noen godbiter igjen!


Mange lokalmønstringer har blitt gjennomført! - les hele sakenBuskerud musikkråd ønsker alle samarbeidspartnere en god jul og et godt nytt år!Buskerud og Vestfold ungdomsstorband!

Østnorsk Jazzsenter og Buskerud musikkråd inviterer til storbandkurs for ungdom i vinterferien/ BVUS - Buskerud og Vestfold ungdomsstorband

Buskerud og Vestfold ungdomsstorband! - les hele sakenFagserminar/frivillighetskonferanse ble en suksess

22-23. november arrangerte Buskerud musikkråd et fagseminar i forkant av Buskerud fylkeskommunes Frivillighetskonferanse. Til tross for lav deltagelse ble seminaret svært vellykket. Deltagerne fikk gode tips og råd om organisasjonsutvikling og arbeid i lokale musikkråd.

Fagserminar/frivillighetskonferanse ble en suksess - les hele sakenBandmønstring 3. novmeber

Søndag 3. november inviterer BMR på nytt til Bandmønstring, årets gladeste musikkdag. På Bandmønstringen møtes musikkgrupper for psykisk utviklingshemmede til felles konsert.

Bandmønstring 3. novmeber - les hele sakenBuskerud storband søker 4. trompet

BSB ble etablert i 2009, vi har en faglig dyktig og humørfylt dirigent, flotte øvings forhold i Drammen. vi spiller konserter, til dans og på festivaler, senest på elvefestivalen i Drammen.

Buskerud storband søker 4. trompet - les hele sakenFagserminar/frivillighetskonferanse

Buskerud musikkråd inviterer til fagseminar 22. november og  Buskerud fylkeskommune inviterer til Frivililghetskonferanse 23. november

I forkant av Buskerud fylkeskommunes (BFK) frivillighetskonferanse inviterer Buskerud musikkråd til to spennende musikkrelaterte foredrag på fredag kveld. Dette er to av foredragene som egentlig skulle vært en del av musikkonferansen 2013, som på denne måten blir ”slått sammen med” BFKs frivillighetskonferanse.

Begge arrangementene gjennomføres på First Ambassador Hotell i Drammen.


Fagserminar/frivillighetskonferanse - les hele sakenBarne- og ungdomssamling 2013

Buskerud folkemusikklag inviterer til "Barne- og ungdomssamling" i Sigdal 9.-10. november 2013. Klikk her for å lese mer.ENDELIG - Akustikkstandard på høring

ENDELIG er den her!
Musikklivet har i alle år slitt med lite egnede lokaler til både øving og konserter. Spesielt har det lokale musikklivet, kor, korps og band måttet øve og i mange tilfeller også holde sine konserter i lokaler som langt fra passer til deres type musikk. «Etter flere tiårs arbeid ønsker vi en norsk standard for akustikk i musikklokaler hjertelig velkommen», sier Jon G. Olsen som er leder i Norsk musikkråds utvalg for musikklokaler.

ENDELIG - Akustikkstandard på høring - les hele sakenMøteplassen 2013

Buskerud musikkråd inviterer til Møteplassen 2013 - 15. mai kl. 1900 på Kongsberg kulturskole

Møteplassen 2013 - les hele sakenKulturpolitisk valgmøte

Buskerud musikkråd inviterer til "Kulturpolitisk valgmøte" på Union Scene 28. august kl 1800. Det er selvsagt gratis adgang.


Kulturpolitisk valgmøte - les hele sakenRom for spilleglede

Dårlig luftkvalitet, vanskelige lysforhold, uønsket støy og laber akustikk. Slike forhold møter mange av de over 500 000 kulturentusiastene og kulturskoleelevene hver uke.

Rom for spilleglede - les hele sakenOpplæring i KursAdmin

Vi har nå tatt i bruk KursAdmin, et nettbasert system for voksenopplæringsordningen. Vi inviterer til opplæring i systemet i august:

19/8 Kl 18.00 Kongsberg Bergseminaret
Påmelding gjøres via e-post til buskerud@musikk.no senest en dag før kurset. Det er selvsagt gratis å delta!Tidenes største fylkesmønstring gjennomført!

I helga 20.-21 april har over 250 unge kulturutøvere fra hele fylket møttes til fylkesmønstringa i UKM. Mønstringa ble gjennomført i fantastiske omgivelser på Ringerike kultursenter.

I løpet av helga er det gjennomført fire forestillinger med over 80 innslag på scenen og en utstilling med over 40 kunstverk. I tillegg har deltagerne kunnet være med på verksteder og workshops. Nytt av året er at det også har vært Unge Arrangører i aktivitet, som har arrangert egne konserter og forestillinger og ellers deltatt i arrangementsstaben.

Tidenes største fylkesmønstring gjennomført! - les hele sakenNettverksmøte om "Musikkverksted"

Buskerud musikkråd inviterte til nettverksmøte om utvikling av musikkverkstedene i Buskerud. Møtet ble arrangert på Union Scene i Drammen, og målgruppen for møtet var kulturkonsulenter, kulturskoleansatte, UKM-koordinatorer, ungdomsklubbledere, miljøarbeidere, drivere av musikkverksted og frivillige ildsjeler – kort sagt alle som arbeider med å legge til rette for rytmisk musikk for barn og unge i Buskerud.

Nettverksmøte om "Musikkverksted" - les hele saken
Kontakt oss

Buskerud musikkråd
Telefon: 476 10 999
E-post: buskerud@musikk.no

Grønland 60
3045 Drammen