Mange penger til voksenopplæring

04.05.2016 20:17 Skrevet av

i 2015 passerte Akershus for første gang 1,5 millioner kroner i utbetaling til voksenopplæring i musikk gjennom musikkrådet. Statistikk fra Musikkens studieforbund viser at 1.516.867 kroner ble utbetalt til fylkets musikkliv. For hele landet utbetalte Musikkens studieforbund hele 14,7 millioner. Timetallet i Akershus i 2014 var 1.880, en liten økning fra 16.575 i 2013.

Avslutningen av høstens kurs viste et totalt timetall på 7.264, mens det ble rapportert 9.616 timer for vårsemesteret. I 2013 var sum timetall 16.578,-.

For hele landet er det en pen økning både i kronetilskudd og timeantall for Musikkens studieforbund. Og med en økning på ca 8.000 timer i alt ligger også forholdene god til rette for store utbetalinger også i årene som kommer. De endelige tallene viser at vi har utbetalt kr 100,- pr time med lærer og kr 40,- pr time uten lærer også i 2014. Vi er glade for å kunne opprettholde så høye utbetalinger, og håper at dette skal være mulig også i 2015. De endelige tilskuddsbeløpene blir først klare når vi ser hvor maneg som søker og hvor mange tmer det søkes om tilskudd til, De siste årene har vi klart å opprettholde timesatsen på ca kr 100,- og kr 40,-, dette gir musikklivet verdifulle tilskudd i slunkne lagskasser.

Største kommune i 2014 var Bæruum, med 402.062,- i tilskudd, foran Skedsmo med 221.708,-. På tredjeplass kom Asker med 100.768,-. Det ble utbetalt tlskudd til hele 301 kurs, dette viser at tilskuddet når mange og gir uttrykk for en stor opplæringsvirksomhet over hele fylket. Nesten like mange kvinner som menn deltok på kursene i Akershus, 1906 menn og 1953 kvinner.

Størst i antall deltakere var emnet "Korsang/Vokalopplæring", med hele 2.046 deltakere og 5291 timer, mens emnet "Bandopplæring" for første gang passerte koropplæringen i antall timer - med i alt 5.973 timer. I Akershus er det også stor storband-virksomhet, med 2.183 timer kommer storbandopplæringen på en klar tredjeplass.

Det er også verd å merke seg at tilrettelagt opplæring i Akershus er på 554 timer og hele 161 deltakere, disse tallene har ikke vært større tidligere - noe som viser at tilskuddene når ut til alle deler av befolkningen. De ekstra midlene som gis til tilrettelagt opplæring gjør det mulig for de som trenger dette å ha en ekstra lærer og å få spesialtilpasset opplæring - nettopp for disse deltakerne er musikken ekstra viktig.

KursAdmin en utfordring - som mange har mestret

Vi var usikre på hvordan innføringen av KursAdmin ville slå ut når det gjelder timetall. Fra og med 2013 skulle alle søke og rapportere opplæringen gjennom et eget nettbasert program, og innføringen av dette har ikke vært uten utfordringer. Etter to års bruk er mange av barnesykdommene i programmet rettet opp, og flere av søkerne er nå mer kjent med programmet. Men likevel er det klart at programmet burde vært enklere i bruk - enkelte sliter fortsatt med hvordan dette skal gjøres. Vi gir fortløpende melding til programutviklerne, men programmet skal tilfredsstille alle studieforbundene så det er ikke så enkelt å få aksept for forbedringene vi foreslår.

"Da er det viktig å ta kontakt med oss i Akershus musikkråd, og helst ikke vente til siste liten (de siste dagene i juni) før man tar kontakt", sier daglig leder i Akershus musikkråd Jon G. Olsen. Tar man kontakt noen uker på forhånd for å forberede rapporteringen, går alt mye enklere. Det er ofte lurt å se på hva man har gjort foregående semester, som regel er mye likt "forrige gang". "Vi lover å hjelpe til så godt vi kan - flere er allerede i gang med å føre frammøtelister og klargjøre avslutningen av vårens opplæring, jo flere som har alt i orden før sommerferien jo bedre er det for alle", sier Jon G. i en slutt-kommentar.


Som barn fikk Eva Tovsrud Knutsen beskjed av faren om at hun aldri må stå med lua i hånda. Dette har blitt en slags leveregel for lederen av Kongsberg musikkråd, og trolig vært avgjørende for at Norges eldste industriby nå har et av landets fineste kulturhus.
Les mer...


Husk å søke KOMP!

KOMP - støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, norsk og samisk folkemusikk, verdensmusikk, blues, viser, hip hop med mer - har søknadsfrist 15. desember 2017.
Les mer...


Landskonferanse for lokale musikkråd

Velkommen til en kreativ og matnyttig landskonferanse for lokale musikkråd, kulturråd, kulturnettverk mm på naturskjønne Hurdalsjøen konferansehotell. Årets konferanse har fått tittelen "Det offentlige som ressurs for det frivillige - Det frivillige som ressurs for det offentlige".
Les mer...


Arendalsuka: Debatt, stand og fest!

Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund vil være hjertelig tilstede under hele Arendalsuka 2017. Den etterhvert så tradisjonsrike politiske mønstringen går av stabelen 14. - 19. august. Vi kjører igang både fest og debatt, i tillegg til at vi som vanlig viser frem litt av det store mangfoldet i det musikklivet. Vi låner ut standen vår til musikkorganisasjoner som ønsker standplass noen timer - ta kontakt!
Les mer...


Hvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.
Les mer...


"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte i dag sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.
Les mer...


Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.
Les mer...


Meget nyttig konferanse om musikklokaler

Konferansen om musikklokale i Hamar kulturhus 25. september ble en meget vellykket og interessant konferanse, med ver 50 deltakere fra store deler av landet. Engasjerte akustikere, ivrig ordfører fra Hamer, siste nyttfra banebrytende vedtak i Oslo kommune mm - her var det virkelig mye å hente.

LES MER OG LAST NED FOREDRAGENE


Inspirerende landskonferanse for lokale musikkråd

Den årlige landskonferansen for lokale musikkråd var i år lagt til Hamar, med start umiddelbart etter Musikkrådets og Studieforbundets landskonferanse om musikklokaler. Over 30 deltakere fra lokale musikkråd over store deler av landet deltok, fikk med seg mange gode foredrag, nyttige gruppearbeid og god inspirasjon til det videre arbeidet i egen kommune.

LES MER OG LAST NED FOREDRAGENE


Hamar kåret til Norges Musikkkomune 2014

i tett konkurranse med de andre nominerte, stakk Hamar av med seieren i kampen om tittelen "Norges musikkommune 2014."De andre nominerte var Lørenskog og Radøy.
Norsk musikkråd ønsker med Norges musikkommune å berømme musikkvisjoner i kommunene, og synliggjøre gode eksempler på hva det er mulig å få til. Vinnerkommunen mottok et diplom og 50.000 kroner fra Norsk Tipping og Norsk musikkråd, som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.


Les mer...


Sommerkurs i storbandspill!

Østnorsk jazzsenter og Hedmark og Oppland musikkråd arrangerer et unikt sommerkurs i storbandspill 3.-8. august. Et ungdomsstorband og et voksenstorband blir satt sammen og øver flittig gjennom uken med solotimer, gruppetimer og fellesøvelser på vakre Ringsaker.
Les mer...


Spennende korpsvår

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.
Les mer...

Kontakt oss

Norsk musikkråd
E-post: nmr@musikk.no

Musikkens studieforbund
E-post: msf@musikk.no

Telefon: 2200 5600

Besøksadresse: Trondheimsveien 2 (inngang Herslebs gate)
Bygg J/K, Spirehuset/Kornhuset, 6. etg

Postadresse:
Postboks 4651 Sofienberg
0506 Oslo