Spennende korpsvår

21.05.2015 11:04 Skrevet av Korpsnett

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.

Landsfestival for voksenkorps

Hillestad Promenadeorkester inviterer til voksenkorpsstevne i Holmestrand 13. og 14. juni. På programmet står blant annet korpsparader, bryggekonsert og kirkekonsert.
Stevnet inngår som en del av Kulturfestivalen i Holmestrand, og er også landsstevne for Korpsnett Norge. Alle voksenkorps er velkomne til å delta, uavhengig av organisasjonstilknytning.
Les mer om festivalen på www.voksenkorps.no.
Kulturfestivalen i Holmestrand varer fra 11. til 21. juni og omfatter en rekke ulike arrangementer. Mer informasjon finnes på holmestrandkulturfestival.blogspot.no.

Norgesmesterskap i marsjering

Korpsnett Norge inviterer til norgesmesterskap i marsjering i Bærum 20. juni.
Konkurransen avholdes innendørs på Nadderud Arena i Bærum. Her kan korps konkurrere om å hevde seg i to kategorier: gatemarsj og formasjonsmarsj.
Det konkurreres i klassene skolekorps og åpen klasse, med forbehold om tilstrekkelig påmelding.
NM i marsjering arrangeres under Smågardistfestivalen som er en del av Smågardistene - Stabekk skoles musikkorps´ 100 års jubileum.
Mer informasjon om konkurransen finnes på http://www.korpsnett.no/nm/.

Smågardistfestivalen

Smågardistene - Stabekk skoles musikkorps er 100 år i 2015. I den anledning arrangerer korpset sin egen festival.
Smågardistfestivalen avholdes 19.-21. juni i Bærum. Påprogrammet står blant annet Tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne. Det arrangeres også norgesmesterskap i marsjering i samarbeid med Korpsnett Norge, marsjeringsseminar, og selvfølgelig konserter.
Du kan lese mer om smågardistfestivalen på http://festival.smagardistene.no


Som barn fikk Eva Tovsrud Knutsen beskjed av faren om at hun aldri må stå med lua i hånda. Dette har blitt en slags leveregel for lederen av Kongsberg musikkråd, og trolig vært avgjørende for at Norges eldste industriby nå har et av landets fineste kulturhus.
Les mer...


Husk å søke KOMP!

KOMP - støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, norsk og samisk folkemusikk, verdensmusikk, blues, viser, hip hop med mer - har søknadsfrist 15. desember 2017.
Les mer...


Landskonferanse for lokale musikkråd

Velkommen til en kreativ og matnyttig landskonferanse for lokale musikkråd, kulturråd, kulturnettverk mm på naturskjønne Hurdalsjøen konferansehotell. Årets konferanse har fått tittelen "Det offentlige som ressurs for det frivillige - Det frivillige som ressurs for det offentlige".
Les mer...


Arendalsuka: Debatt, stand og fest!

Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund vil være hjertelig tilstede under hele Arendalsuka 2017. Den etterhvert så tradisjonsrike politiske mønstringen går av stabelen 14. - 19. august. Vi kjører igang både fest og debatt, i tillegg til at vi som vanlig viser frem litt av det store mangfoldet i det musikklivet. Vi låner ut standen vår til musikkorganisasjoner som ønsker standplass noen timer - ta kontakt!
Les mer...


Hvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.
Les mer...


"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte i dag sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.
Les mer...


Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.
Les mer...


Meget nyttig konferanse om musikklokaler

Konferansen om musikklokale i Hamar kulturhus 25. september ble en meget vellykket og interessant konferanse, med ver 50 deltakere fra store deler av landet. Engasjerte akustikere, ivrig ordfører fra Hamer, siste nyttfra banebrytende vedtak i Oslo kommune mm - her var det virkelig mye å hente.

LES MER OG LAST NED FOREDRAGENE


Inspirerende landskonferanse for lokale musikkråd

Den årlige landskonferansen for lokale musikkråd var i år lagt til Hamar, med start umiddelbart etter Musikkrådets og Studieforbundets landskonferanse om musikklokaler. Over 30 deltakere fra lokale musikkråd over store deler av landet deltok, fikk med seg mange gode foredrag, nyttige gruppearbeid og god inspirasjon til det videre arbeidet i egen kommune.

LES MER OG LAST NED FOREDRAGENE