Bjarne Dæhli blir ny generalsekretær i Norsk musikkråd

08.03.2017 11:42 Skrevet av Kjetil Bjelke

Tidligere leder i LNU, og Ringsaksokning, Bjarne Dæhli, er ansatt som ny generalsekretær i Norsk musikkråd fra 1. februar.

"Han har den perfekte kombinasjonen av bred politisk forståelse, erfaring fra både organisasjonslivet og privat sektor, og et stort engasjement for feltet. Vi er overbevist om at vi har funnet den riktige lederen i Bjarne Dæhli", sier styreleder i Norsk musikkråd, Eline Moe Melgalvis.

Dæhli har den siste tiden jobbet som seniorrådgiver i konsulentselskapet Burson-Marsteller. Her har han jobbet tverrfaglig med interessepolitikk, myndighetskontakt og budskapsutvikling. 36-åringen er heller ingen jypling i det frivillige organisasjonslivet, og har sittet fire år som leder for LNU - Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Vi ønsker han velkommen i stillingen!

"Å begynne i Norsk musikkråd, er litt som å komme hjem. Veldig mye av det jeg kan og står for har jeg fra det frivillige kulturlivet. Muligheten til å jobbe som generalsekretær er virkelig noe å se frem til for en organisasjonsnerd som meg", ler Dæhli.

De siste årene har Norsk musikkråd hatt et stadig fokus på situasjonen rundt øvingslokaler og brukshus for kultur. I forbindelse med at kulturbudsjettet for 2017 ble lagt frem, ble det klart at regionale idrettsanlegg får hele 26 ganger så mange kroner som kulturanleggene. Denne uheldige utviklingen mener Bjarne Dæhli må snus: "Etterslepet på kulturbygg må fjernes og bygging og tilrettelegging av musikklokaler må prioriteres langt høyere enn i dag. Forslaget til årets statsbudsjett er en finger i øyet på alle som ønsker at det frivillige kulturlivet skal få gode lokaler til musikk -og kulturaktivitet. Det skyldes ikke nødvendigvis vond vilje, men at vi ikke har nådd frem med hvilke verdier som kulturbyggene skaper og står for", avslutter han.

For mer informasjon og kommentarer

Styreleder Eline Moe Melgalvis, mobil 920 52 414

Bjarne Dæhli, mobil 950 62 358


Ledig stilling

80% stilling som Konsulent
- ansettelse fra 1.8.2018

Hedmark og Oppland musikkråd er paraplyorganisasjonen for musikklivet i Innlandet, og ble etablert i 1979.

Ledig stilling - les hele sakenPlanlegg for kultur

Iver Waage i Oslo musikkråd har vært sentral i arbeidet med å få musikklokaler inn i planverket for nye skolebygg. Han er tydelig på at man må følge hele planprosessen, fra begynnelse til slutt. Hvis du er en av dem som ønsker å bidra til at rom for kultur skal få større plass i skoleplanleggingen i din hjemkommune, kan det være lurt å skule til Oslo og hvordan de har gjort det.

Planlegg for kultur - les hele sakenMusikkrådets stipend til Alexander Lohmann

Siden 1991 har musikkrådet ut stipend til unge, lovende utøvere fra, eller med tilknytning til Hedmark og Oppland. Årets stipend ble i går delt ut til Alexander Lohmann  (17) fra Rena under årets Sandbeck-galla i Åmot kulturhus i går kveld.

Musikkrådets stipend til Alexander Lohmann - les hele sakenLedermøte på Prøysenhuset

Vi innkaller styrene i våre medlemsorganisasjoner og lokale musikkråd til ledermøte på Prøysenhuset torsdag 27. april kl 17-21. Vi har vært så heldige å få Norsk musikkråds nye generalsekretær, Bjarne Dæhli til å komme, og vi håper mange vil ta turen for å få med seg litt nytt i verktøykassa for tillitsvalgte. Vi starter med en felles middag, og så får vi et foredrag om "å oppnå lokal musikkmakt" før vi tar de formelle ledermøtesakene til slutt.

Ledermøte på Prøysenhuset - les hele sakenBedre målinger av lydforhold

Nå har musikkrådet oppgradert måleutstyret, og får enda flere data når vi måler akustikken i musikklokaler. I tillegg til etterklang og bakgrunnsstøy, måler vi nå også romforsterkning, klarhet og tidlig etterklang. Målerapportene vil da gi en mer detaljert diagnose av hver sal eller øverom, og gi et godt utgangspunkt for å si hva rommene egner seg til, og evt hva som må utbedres. Ta kontakt om vi skal måle ditt lokale.

Bedre målinger av lydforhold - les hele sakenNye medlemsorganisasjoner i musikkrådet

Musikkrådet har de to siste årene opplevd en kraftig medlemsvekst, og 5. september ble en merkedag, siden styret den dagen tok opp Norges korforbund Vestoppland som nytt medlem. Da er samtlige regionale ledd av Norges korforbund i Hedmark og Oppland tilbake. De vil utvilsomt utgjøre en betydelig kraftressurs i vårt arbeid. Det er særlig felles utfordringer av interessepolitisk og praktisk art som samler oss. Vi ønsker de nye organisasjonene og deres medlemskor velkommen tilbake, og vil legge oss i selen for å gjøre hverdagen lettere for de som driver verdifullt frivillig lagsarbeid i alle regionens kommuner.

Nye medlemsorganisasjoner i musikkrådet - les hele sakenBerg- og dalbane for lokalkulturen

Statsbudsjettet ble lagt fram i dag - og dessverre fortsetter berg-og dalbanen for lokalkulturen. Det kuttes og omfordeles, slik at det blir umulig å planlegge med langsiktig perspektiv. Noen av de foreslåtte kuttene vil merkes tydelig, og føre til umiddelbare endringer. Vi spør: I hvilken grad er dette tilsiktet?

Berg- og dalbane for lokalkulturen - les hele sakenStorbandkonsert i Prøysenhuset

Lørdag 9. august kl 14:00 vil de to storbandene som har øvd hele uka på vårt sommerkurs i storbandspill, holde avslutningskonsert i det nye Prøysenhuset på Rudshøgda.  Vi serverer variert musikk for storband - både kjente låter og nye komposisjoner/arrangementer av de to storbandlederne; Ann-Sofi Söderqvist og Mathilde Groos Viddal. Kanskje det blir litt Prøysen og?! Publikumsinnslipp fra kl 13.30 - velkommen!

Lenke til infoside: www.storbandsommerkurs.noJan Tobias Karsrud får musikkrådets stipend

Hedmark og Oppland musikkråd har i år delt ut sitt talentstipend for unge utøvere til trompeteren Jan Tobias Karsrud fra Kapp.

Jan Tobias Karsrud får musikkrådets stipend - les hele sakenPositivt årsmøte i musikkrådet

Det var god stemning på vårt årsmøte i Hamar kulturhus 26.4. Styret kunne legge fram en melding for siste periode som viser stor aktivitet og økt bemanning.

Positivt årsmøte i musikkrådet - les hele sakenOppstart nytt musikktilbud på Hamar

Hedmark og Oppland musikkråd skal i samarbeid med Storhamar videregående, Hamar fengsel og Sagatun brukerstyrte senter starte opp Miff-prosjekt (musikk i fengsel og frihet) på Hamar.

Oppstart nytt musikktilbud på Hamar - les hele sakenTilskudd til Prøysenprosjekter

Musikk og Ungdom lyser i samarbeid med Sparebankstiftelsen ut midler til ulike måter å feire Alf Prøysen på. Under tittelen Prøysenfest vil de dele ut inntil 20.000 kr til lokale tiltak for å markere jubileet.

Tilskudd til Prøysenprosjekter - les hele sakenInspirerende mestermøte!

250 kulturskoleelever (med lærere og foresatte) fra flere kulturskoler i regionen fikk et inspirerende møte med Leif Ove Andsnes og Det norske kammerorkester under deres generalprøve i Kirsten Flagstad-salen i går kveld.

Inspirerende mestermøte! - les hele sakenFrivilligforum i Hedmark

Hedmark fylkeskommune arrangerer Frivilligforum lørdag 1. februar. Vi oppfordrer organisasjoner og lokale lag til å melde seg på - frist 24. februar.

Mer info og påmeldingsskjema finner du her...

Frivilligforum i Hedmark - les hele sakenTilskudd til kulturarenaer

Hedmark fylkeskommune har satt fristen for søknad om spillemidler til kulturarenaer til 15. januar. Regelverket er revidert, og i det nye er øvings-/og produksjonslokaler sidestilt med formidlingslokaler. Alle ikke-kommersielle, demokratisk oppbygde organisasjoner kan søke, men søknaden må avklares med kommunen. Mer informasjon på www.hedmark.org

Tilskudd til kulturarenaer - les hele sakenNye medlemsorganisasjoner

På siste styremøte kunne vi ønske to nye medlemsorganisasjoner velkommen tilbake til musikkrådet. NK Hedmark og NK Gudbrandsdal har søkt om og fått innvilget medlemskap i Hedmark og Oppland musikkråd. Dette åpner nye perspektiver i det interessepolitiske arbeidet for bedre rammevilkår for alle som er opptatt av musikk og sang - både som utøvere og tilhørere!

Nye medlemsorganisasjoner - les hele sakenNye hjemmesider - og snart nytt "hjem"

Da har vi lagt over hjemmesidene våre i ny design - og de lokale musikkrådenes sider følger snart etter (Hamar musikkråd og Østre Toten musikkråd). Det vil gå noen dager før alle lenker og funksjoner er på plass. Nå dukker også Hamars nye kulturhus fram på Stortorget. Til nå har vært skjult bak en brakkerigg. Velkommen innom når vi er på plass der i januar.VO-pengene kommer!

I løpet av november utbetales VO-midler til dere som har tatt i bruk vår nye søke/registreringsportal kursadmin. Dette gjelder utbetalinger for våren 2013. Har du kurs denne høsten? Da er det på tide at du logger deg inn om du ennå ikke har gjort det.Høringskonferanse - ny akustikkstandard

Standard Norge har lagt ut en ny standard, NS8178 "Akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse", på høring.

Høringskonferanse - ny akustikkstandard - les hele sakenVel blåst!

Årets sommerkurs i storbandspill ble en suksess - og på avslutningskonserten lørdag ettermiddag, var det fullt hus og god stemning. Vi vil takke alle deltakere, lærere, ledere og andre bidragsytere for innsatsen - og ikke minst, Arbeiderbevegelsens folkehøgskole for flott forpleining!

Vel blåst! - les hele sakenUkulelekurs

Har du lyst til å lære å spille ukulele? Vi starter opp helgekurs for nybegynnere på Hamar i 27. - 28. september. Marcus Roos er engasjert som lærer, og vi gi deg en innføring i dette populære instrumentets muligheter. Marcus er bosatt i Oslo, og har lang erfaring fra slike kurs flere steder i landet.

Ukulelekurs - les hele sakenStor kursaktivitet i Innlandet

Vi har i disse dager fullført tildeling av opplæringsmidler fra Musikkens studieforbund for våren og sommeren 2015, og 135 kurs har fått til sammen 575.000 kr. Dette er noe færre kurs i fjor, og kommer av endringer i medlemsmassen og avlysning av nasjonale samspillkurs. Lillehammer har desidert størst aktivitet i regionen, med Hamar og Ringsaker som de nærmeste konkurrentene. Tilskuddet utbetales de lokale arrangørene, og er med på å finansiere kurs der folk bor.

Stor kursaktivitet i Innlandet - les hele sakenDagskonferanse om lokaler til musikkformål, Hamar 25. september 2015

Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund inviterer til dagskonferanse om lokaler til musikkformål i Hamar kulturhus fredag 25. september kl 10.30 - 15.30/16.15. Målgruppe er ledere/politiske ledere i kommuner, institusjoner, organisasjoner mm. Til nå er over 50 deltakere påmeldt.

Dagskonferanse om lokaler til musikkformål, Hamar 25. september 2015 - les hele sakenHamar ble Norges musikkommune i 2014

Vi gratulerer Hamar kommune med prisen Norges musikkommune 2014! Prisoverrekkelse i Hamar kulturhus, lørdag 30.5 kl 11.

Hamar ble Norges musikkommune i 2014 - les hele sakenHurra for Lillehammer kommune!

Visst nytter det! Hammartun skolekorps på Lillehammer øver i en gymsal som hadde elendig akustikk, lite egnet til øvingsformål. Det var så ille at Miljøretta Helsevern i Sør-Gudbrandsdalen, betegnet den slik: "De akustiske forholdene kan vanskeliggjøre bruken av lokalet som gymsal og forsamlingslokale", og konkluderte med at den måtte dempes. Skolekorpset bestilte måling av oss i november, og fikk med seg skolen og bygningsetaten på et spleiselag for å rette opp forholdene.

Hurra for Lillehammer kommune! - les hele sakenNytt ansikt på Hamar

Marit Wedvik fra Hamar er tilsatt i vikariat som konsulent i Hedmark og Oppland musikkråd. Hun har lang og bred erfaring, også fra musikklivet, både som utøver og i styreverv. Marit skal dele tiden mellom oppgaven som regionkonsulent for VOFO Hedmark og musikkrådet, og starter 1. februar. Vi ønsker henne hjertelig velkommen!KOMP-midler

Årets tildeling er klar - og i år gikk det i alt 213.000 kr til prosjekter og opplæring i Innlandet. 

KOMP-midler - les hele sakenKurshelg i FMLB på Sanner Hotell

17. - 19. april kommer Foreningen Musikk fra livets begynnelse (FMLB) til Sanner Hotell på Gran, for sitt landsmøte. De inviterer samtidig til spennende kurs og foredrag for musikkinteresserte.

Kurshelg i FMLB på Sanner Hotell - les hele sakenJulehilsen

Her kommer en julehilsen fra musikkrådets kontor på Hamar. Etter en høst med ganske krevende lobbyarbeid for å få på plass kuttene som var foreslått i statsbudsjettet, kan vi endelig ta juleferie. Tilskuddet til voksenopplæring/VOFO ble heldigvis ordnet på plass igjen. Takk for all støtte og drahjelp! Se gjerne vår kursoversikt for å se hva disse midlene går til i vårt studieforbund.
Det foreslåtte kuttet på 36 mill i spillemidler til lokaler/regionale kulturbygg ble derimot stående. Det kommer vi tilbake til neste år...

Vi jobber i disse dager med å rekruttere vikar i fagkonsulentstillingen, og regner med å ha bemanningen oppe igjen i løpet av februar. Kontoret er stengt 23.12-4.1.

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Merk viktige datoer for våren:

Julehilsen - les hele sakenArrangørtreff 24. januar

MØST og Volumfestivalen inviterer klubb- og festivalarrangører i Hedmark og Oppland til arrangørtreff på i Hamar teater, lørdag 24. januar kl 11-17

Her kan du møte likesinnede, få faglig påfyll og bli inspirert!

Arrangørtreff 24. januar - les hele sakenLedig stilling på Hamar - vikariat

Vi har ledig stilling som konsulent i 30-80% stilling - søknadsfrist 20.12.2014, vikariatet kan evt deles på to personer.
Søknad med CV sendes: Hedmark og Oppland musikkråd, Torggata 100, 2317 HAMAR snarest og innen 20.12.2014.

 

Ledig stilling på Hamar - vikariat - les hele sakenÅ erte på seg folkesjela

I forbindelse med innspurten i statsbudsjettforhandlingene, har vi skrevet et brev til Erna og Siv (kopi til stortingsrepresentantene våre):

Siden 1948 har Norsk tipping bidratt til idrett og kultur med spillemiddeloverskuddet. I forslaget til statsbudsjett for 2015 har dere kuttet bevilgningene til lokale kulturarenaer fra 133,0 til 96,3 mill – en reduksjon på 36,7 mill. Til nå har dette kuttet unngått medias søkelys – kanskje fordi tittelen på posten er så kryptisk ”Desentralisert ordning for tilskudd til kulturbygg – via fylkeskommunene”. Kuttet er ikke begrunnet i proposisjonen.

Å erte på seg folkesjela - les hele saken