Øvingsstøtte for kor, band, spelemannslag, korps og orkester i Hordaland / Sogn og Fjordane

13.02.2018 10:55 Skrevet av Katarina Wolff

Hordaland musikkråd gir gjennom Musikkens studieforbund (MSF) tilskudd til voksenopplæring i musikk. VO-støtte er et skattefritt tilskudd til organisert opplæring. Organisert vil si at man må være medlem i en av MSF sine medlemsorganisasjoner for å få denne støtten. Medlemmer i Norges korforbund søker som vanlig direkte til dem. Alle overskrifter fungerer som link til veiledningen - trykk på disse :)

Hvis man er minimum tre personer over 14 år som øver sammen i et band, kor, orkester o.a. kan man få undervisnings/øvingsstøtte på kroner 40,- per time hvis man øver uten lærer (som band gjør) eller kr. 100,- per time hvis man øver med lærer (dirigent). Det enkelte kurs må ha en varighet på minimum 8 timer.

Kontaktpersonen må være fylt 18 år.

Alle kurs (øvinger) søkes om forhåndsvis og rapporteres etterskuddsvis via nett, og man skal også søke for de kommende semestrene ved å opprette nye kurs på egen hånd. Ikke bli redd hvis du ikke er vant til å være på nett - vi loser deg gjennom skritt for skritt. Har du ikke datamaskin tilgjengelig kan vi hjelper deg selv om du bare har fylt ut en "gammeldags" fremmøteliste.

Søknads- og rapporteringsfrist er 30. juni og 31. desember, men ta kontakt hvis du har glemt å søke så skal vi prøve å hjelpe deg.

Utbetalingsdatoer: Vårsemesteret betales ut i første halvdel av november, høstsemesteret betales ut i løpet av april.

(Tilbake)

Lovverket

På siden til Musikkens studieforbund finner du Voksenopplæringsloven samt forskrifter.


Søke og Åpne kurset

Første gang du vil søke om VO-støtte fyller du ut dette skjemaet. Neste semester er det enkelt å kopiere kurs i KursAdmin

(Trykk på overskrift for veiledning.)

Søke og Åpne kurset - les hele sakenRegistrere deltakere / instruktør

Alle deltakerne (og evt dirigent) må legges inn i på kurset ditt i KursAdmin.

(Trykk på overskrift for veiledning.)

Registrere deltakere / instruktør - les hele sakenDatoer og fremmøte

Legg inn faktiske øvingsdatoer med korrekt start- og slutt-tidspunkt. Øvingen kan maks være på 6 timer, lengre øvinger godkjennes ikke. Husk at man kan legge inn én konsert per semester - skriv gjerne inn noen ord om hva det gjelder i feltet "beskrivelse". Før fremmøte på hver enkelt deltaker.

(Trykk på overskrift for veiledning.)

Datoer og fremmøte - les hele sakenLegge til repertoar

Repertoaret skal helst legges inn når du oppretter kurset. Hvis du har glemt det, må du legge det til så snart som mulig - senest før du avslutter kurset - siden repertoarliste er et krav for å få dette tilskuddet.

(Trykk på overskrift for veiledning.)

Legge til repertoar - les hele sakenAvslutte / Rapportere

Etter at semesteret er avsluttet og fremmøte er ført, må kurset Avsluttes for at man skal få tilskuddet. Det er en enkel prosedyre på dette for at timetall, kjønn og alder på de som har deltatt i opplæringen skal bli rapportert inn til SSB som fører statistikk over musikkaktiviteten over hele landet.

(Trykk på overskrift for veiledning.)

Avslutte / Rapportere - les hele saken
Her har vi målt akustikk

Kontakt oss

Hordaland musikkråd
Telefon: 55 55 76 80

E-post: hordaland (a) musikk.no

 

Georgernes verft 12, 5011 Bergen

VIS KONTAKTSKJEMA