Nyheter  Tirsdag 26. mars 2019

Defrost Youth Choir skal kjempe om å representere Norge i Eurovision Choir 2019

3. august 2019 arrangeres Eurovision Choir i Gøteborg, og Defrost Youth Choir er et av korene som skal kjempe om å representere Norge. Defrost Youth Choir teller i dag 36 medlemmer i alderen 14-24 år, hovedsakelig rekruttert fra kommunene på Hedmarken – Hamar, Løten, Elverum, Stange og Ringsaker.

Defrost_Youth_Choir

Fire kor skal kjempe om å få representere Norge i Eurovision for kor i Gøteborg 3. august. Eurovision er mer enn Melodi Grand Prix, vindmaskiner og pop-musikk. Nå arrangerer den europeiske kringkastingsunionen (EBU) også Eurovision for kor. Norge og NRK skal stille med ett kor i denne konkurransen som går av stabelen i Gøteborg 3. august. Hvilket kor det blir, avgjøres i en norsk finale som Norges Korforbund arrangerer i samarbeid med NRK i Store Studio søndag 7. april kl. 16.00. Dette skriver Norges Korforbund på sine nettsider.

Bykamp mellom Oslo, Bergen, Trondheim og Hamar

De fire korene som stiller i den norske finalen er:

  • Defrost Youth Choir fra Hamar. Dirigent: Thomas Caplin.
  • Volve Vokal fra Bergen. Dirigent: Gro Espedal.
  • Kammerkoret Aurum fra Trondheim, Dirigent: Eva Holm Foosnæs.
  • Kvindelige Studenter Sangforening fra Oslo. Dirigent: Marit Tøndel Bodsberg.

Dommere i konkurransen vil være Vivianne Sydnes, Kjetil Almenning og Anine Kruse.

Sendes på radio og TV

Radiokanalen NRK Klassisk vil sende direkte fra den norske finalen 7. april. I Hovedscenen på NRK2 sendes en kortversjon av finalen søndag 28. april. Den internasjonale finalen blir vist 3. august på NRK1.

10 land deltar

Det er andre gang EBU arrangerer Eurovision for kor. Den første konkurransen i Riga i 2017 ble vunnet av det slovenske koret Carmen Manet. I årets internasjonale finale blir det 10 land som deltar med kor. –EBU, eller Eurovisjonen er veldig stolt av å ha etablert en internasjonal korkonkurranse for fjernsyn som en del av «Eurovision Grand Prix familien», sier Arild Erikstad, Vice President EBU TV Expert Group. Korbevegelsen er enormt stor og man har lenge ønsket å få til et slikt event med de beste amatørkorene fra hele Europa. Han sier videre at NRKs Kulturavdeling er svært glade for at Norges Korforbund har tatt på seg oppgaven å lage en norsk finale for å finne det beste norske koret til å representere NRK i den internasjonale finalen. Korforbundets musikksjef, Tove Ramlo-Ystad, mener Eurovision vil være til inspirasjon for de over 100 000 som synger i kor i Norge. – De fire korene i den norske finalen er flotte representanter for de mange gode amatørkorene som finnes her til lands, sier Ramlo-Ystad.

Les mer om finalen hos EBU