Nyheter  Mandag 28. januar 2019

Vellykket trombonehelg

Trombonistene Clare Farr, Petter Winroth, Sverre Riise og Audun Breen fra KORK og OFO utgjør Norsk tromboneensemble, og siden 2015 har de reist som ensemble til by og bygd over hele landet og samlet grovmessingblåsere til en helg stappfull av ensemblespill, masterclass og workshop. Helga 26. og 27. januar var det Hamar sin tur.

30 entusiastiske og spente deltakere møtte opp på Toneheim lørdag morgen, klare for nye utfordringer og opplevelser. Dagen ble startet med oppvarming i grupper delt inn etter instrument og kunnskap, hvor de lærte viktigheten av gode oppvarmingsøvelser og pusteøvelser. Gjennom helgen jobbet deltakerne i grupper med to forskjellige lærere som delte sine erfaringer og kunnskaper, i tillegg til noen fellesøvelser. Gjennom helgen jobbet deltakerne på kurset med kammermusikk bestående av et krevende repertoar. Med full konsentrasjon og spilleglede ble resultatet særdeles bra!

- Vi har hatt fokus på intonasjon, stil og uttrykk gjennom helgen. Det er svært inspirerende og morsomt å treffe folk med samme entusiasme for instrumentet som jeg har, sier en av deltakerne.

Tilbakemeldingene fra Norsk tromboneensemble vitner også om en suksess: - Det har vært en kjempefin helg! Vi er veldig imponert over nivået, og synes å kunne se at deltakerne koste seg også. Det er hyggelig å treffe så mange fine folk, og gøy å jobbe med dem, sa Clare Farr, basstrombonist i KORK.

Trombonehelga ble avsluttet med en mektig konsert i Hamar domkirke, hvor både Norsk tromboneensemble og deltakerne fra kurset framførte musikk. Av numrene som kan trekkes fram som virkelig fenomenale, var John Williams' olympiske fanfare med hele spekteret fra alttrombone til basstrombone hvor alle de 30 deltakerne spilte, i tillegg til Griegs Landkjenning. Å kunne sitte i vakre Hamar domkirke og oppleve disse musikerne og verkene, var virkelig en opplevelse!

Trombonemani ble arrangert i samarbeid med NMF Hedmark og Oppland, Toneheim og Innlandet musikkråd. Norsk tromboneensemble støttes av Furestiftelsen.

Trombonemani1
Trombonemani9
Trombonemani6
Trombonemani4