Tom gleder seg til å ta Musikkteatret i bruk. Foto: Terje Jensen

Får verdens beste konsertflygel!

30.06.2015 10:18 Skrevet av

Bare det beste er godt nok for Kongsberg Musikkteater. Det gjelder også konsertflygelet, en Steinway D-modell, som regnes som verdens beste i sitt slag.

Gaven fra Sparebankstiftelsen har sørget for at flygelkomiteen kunne velge på øverste hylle.

Steinway har ry på seg for å lage verdens beste flygler, og denne modellen er fabrikkens Rolls- Royce,  fastslår Tom Holtermann Andersen.

Han har ledet komiteen som står bak flygelvalget. Sammen med Irene Bjørnnes fra kulturskolen, Margit Åsarmoen fra Glogerfestspillene og Kai Gustavsen fra jazzfestivalen har han gjort en svært grundig jobb for å skaffe musikkteateret det beste markedet har å by på av konsertflygler.

 Favner festivalene

Vi har vært i dialog med flere leverandører, med falt ned på Steinway-flyglet i første rekke ut fra kunstneriske kriterier. Det spilte også en rolle at vi ønsket oss et flygel som favnet begge de to store festivalene i byen. Her har vi fått et instrument som fungerte like bra for klassisk musikk som for jazz, forteller han.

Underveis i prosessen har komiteen rådført seg med flere ledende musikere. Det gjelder blant andre jazzpianistene Tord Gustavsson og Jan Gunnar Hoff, som begge berømmer instrumentet for dets utrolige klang og fingerfølsomhet. De er langt fra alene om å sverge til Steinway. Både Kongsbergs egen  Håkon Austbø og internasjonale navn som Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse er ihuga Steinway-entusiaster.

 

Bedre brukt

Flygelet koster 1,2 millioner kroner, og er i sin helhet finansiert med en gave til Musikkteaterets Venner fra Sparebankstiftelsen DNB.

Uten denne gaven hadde det ikke vært mulig for oss å anskaffe et flygel av verdensklasse, understreker Holtermann Andersen.

Flygelet har allerede et par år på baken, men Holtermann Andersen ser ikke på det som noen ulempe. Snarere tvertimot. Det betyr at instrumentet fremstår som stabilt og gjennomarbeidet samtidig som det har bevist sine kvaliteter gjennom en rekke plateinnspillinger. Blant andre har Håvard Gimse spilt inn plate på instrumentet.

Et løft

Flygelet skal etter planen være på plass i musikkteateret i uke 45, og tas i bruk for første gang under  innvielsen av Krona i november. Det er den unge klaverstudenten fra Kongsberg, Matthias Isaksen som får æren av å innvie flygelet.

Det gjenspeiler noe av tanken bak flygelkjøpet. Det skal også være en inspirasjonskilde for unge lokale musikere som vil få sjansen til å spille på et høykvalitetsinstrument i konsertsammenheng. Og selvfølgelig håper og tror vi at flygelet vil trekke musikere av verdensklasse til Kongsberg, sier Holtermann Andersen.


The Real Group - terningkast 6!

Lørdag og søndag hadde 107 lokale sangere fra byens kor workshops  med Anders og Emma fra The Real Group. Søndag ankom resten av gruppa som avsluttet korhelga med en forrykende konsert i Musikkteateret. 

The Real Group - terningkast 6! - les hele sakenFlott 17.maifeiring i Kongsberg!Stor spilleglede da Brazz Brothers møtte Kongsbergmusikantene.

Stor opplevelse for alle de 150 deltakerne , stor og små, som var med på Brazz Brothers seminar i Kongsberg Musikkteater første helg i april.Håkon Austbø med første solokonsert i Kongsberg Musikkteater på flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB

Det blir et mestermøte 28.4 i Kongsberg Musikteater når Kongsbergs egen Håkon Austbø innvier flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB . Som gjest har han med den dyktige mezzosopranen Anne-Carolyn Schlüter.

Håkon Austbø med første solokonsert i Kongsberg Musikkteater på flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB - les hele sakenBrazz Brothers inntar Kongsberg Musikkteater.

Konsert 10.4 klokka 16.00. Medvirkende : 152 musikanter fra det lokale musikklivet.Vårens vakreste eventyr?

Ja, det er stor sjanse for å oppleve det når Brazz Brothers inntar Kongsberg Musikkteater sammen med korps- og storbandmusikanter i Kongsberg!

Vårens vakreste eventyr? - les hele sakenForestilling med gåsehudfaktor!

5-600 kulturaktører fra det lokale kulturlivet i Kongsberg med  forestilling til terningkast SEKS i følge Laagendalspostens journalist. Det er de mer enn 2000 publikumerne enig med han i! Dette var storveis!

Forestilling med gåsehudfaktor! - les hele saken

Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg!!

Og sånn så det ut i dag - snart 2 år etter at grunnsteinen ble lagt ned!Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg

Åpningen av Kongsberg Musikkteater nærmer seg, og du har vel sikra deg billett?

20.-22.11 vil 500 fra det lokale musikkmiljøet i Kongsberg stå på scena når byens nye storstue innvies. 

Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg - les hele sakenStorbandet jubilerer!

Ung Musikk/Kongsberg Storband vartet opp en en flott 20-årsjubileumskonsert på Kirketorvet lørdag under JAZZFESTIVALEN.

Storbandet jubilerer! - les hele sakenKonsertlyd for det 21. århundre i Kongsberg Musikkteater

Musikkteateret har sikret seg kremen av lyd- og lysutstyr til storsalen i det nye kulturhuset Krona. Det gjelder ikke minst lydanlegget som bygger på de aller meste avanserte teknologiske løsningene for elektronisk styrt akustikk som finnes på markedet.

Leverandøren Meyer Sound Constellation har tatt konsertlyden inn i det 21. århundre. Dette er definitivt det beste som er å oppdrive i dag, sier en overbegeistret Per Erik Stokke som på vegne av Musikkteateret nylig sjekket et tilsvarende anlegg som er installert i Fosnavåg konserthus i Herøy på Sunnmøre.

Konsertlyd for det 21. århundre i Kongsberg Musikkteater - les hele sakenKongsberg Musikkråds stipend 2014

Kjetil Kongsgård Røraas får årets stipend på 10 000 kr.

Kongsberg Musikkråds stipend 2014 - les hele sakenFlott jazzkonsert i Kongsberg Kino!

Jazzgruppa Gumbo og Kongsberg Guttemusikkorps med svingende konsert i Kongsberg Kino!

Flott jazzkonsert i Kongsberg Kino! - les hele sakenKirketorvet 21.6

Byorkesteret samarbeider med Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps denne lørdagen og avslutter dagen med en feiende flott konsert rett etter trekning av Kanonlotteriet.

Kirketorvet 21.6 - les hele sakenKulturløype i sentrum lørdag 21.6

Kongsbergdagene byr på mange kulturopplevelser! Kom deg opp av sofaen! Kongsbergs Musikkforeninger står rundt på forskjellige steder i byen og venter på deg!

Kulturløype i sentrum lørdag 21.6 - les hele sakenLeikarringen BUL Kongsberg

Leikarringen er viktige bidragsytere i lokalmiljøet.

Leikarringen BUL Kongsberg - les hele sakenNytorvet 21.6

På Nytorvet er Bondens Torv , samt lopppetorv i gang fra klokka 10.00.

Nytorvet 21.6 - les hele sakenKirketorvet 21.6

Lørdagens arrangement avsluttes med konsert på Kirketorvet.

Kirketorvet 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Kongsberg Guttemusikkorps møter du i Gågata mellom 11.50 og 13.50 lørdag 21.6.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Vær med og gå Musikkløypa 21.6. Da får du en fin minikonsert med Kongsberg Blandede Kor!

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

En gruppe fra Storbandet vil gi deg en minikonsert på JB Gunderesen.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Kongsberg Trekkspillklubb finner du i Rådhusgården sammen med Leikarringen og Kongsberg Spel-og Dansarlag.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Acta Musaicae er en munter gjeng med damer som synger de nydeligste klanger!

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenStorslått gave!

Takket være 1,2 millioner fra Sparebankstiftelsen DNB, kan Kongsberg Musikkteater velge ut det ypperste som finnes av konsertflygler i verden.  Musikklivet er meget begeistret  for støtten fra Tom Akerholt og Marit Norendal i DnB.

Storslått gave! - les hele sakenGardebesøk 27. mai

Gardistene Eirik Holm Røed, Dan de Gala, Mia Barlindhaug og Morten Hals vil vise seg fram på hjemmebane tirsdag 27. mai.

Gardebesøk 27. mai - les hele sakenDette er Kongsberg musikkråd

Kongsberg musikkråd jobber på mange måter for å hjelpe musikklivet i kommunen. Vi jobber aktivt overfor politikerne for å bedre arbeidsforholdene og rammebetingelsene til det rike musikklivet vårt.

Dette er Kongsberg musikkråd - les hele saken