Per Erik Stokke - imponert over lyd og lysanlegget som Bright Norway skal installere i storsalen i Musikkteatret. Foto: Terje Jensen

Konsertlyd for det 21. århundre i Kongsberg Musikkteater

30.06.2015 10:43 Skrevet av

Musikkteateret har sikret seg kremen av lyd- og lysutstyr til storsalen i det nye kulturhuset Krona. Det gjelder ikke minst lydanlegget som bygger på de aller meste avanserte teknologiske løsningene for elektronisk styrt akustikk som finnes på markedet.

Leverandøren Meyer Sound Constellation har tatt konsertlyden inn i det 21. århundre. Dette er definitivt det beste som er å oppdrive i dag, sier en overbegeistret Per Erik Stokke som på vegne av Musikkteateret nylig sjekket et tilsvarende anlegg som er installert i Fosnavåg konserthus i Herøy på Sunnmøre.

Bare trykk på knappen

Det er bare å trykke på en knapp så får du en akustikk som er skreddersydd for en hver form for musikalsk uttrykk. Anlegget sørger for at akustikken er hundre prosent tilpasset så vel operaforestillinger som pianotrioer eller korpskonserter. Den dekker kort sagt hele spekteret. Det gjelder selvfølgelig også jazz- og rockekonserter med store høyttaleranlegg. Eller teaterforestillinger for den saks skyld.

Det er ikke bare publikum som nyter godt av det elektroniske lydanleggets kvaliteter. Systemet vektlegger også at musikerne skal høre hverandre godt når de står på scenen.

 Begeisteret

Mange deler Stokkes begeistring for systemet. Det er blant annet tatt i bruk i velkjente Jazz at Lincoln Center i New York og flere betydelige musikkscener står for døren. Flere musikere har også latt seg imponere av systemet. Blant dem er den legendariske trompeteren Wynton Marsalis.  Vår verdensstjerne, pianisten Leif Ove Andsnes kunne heller ikke få fullrost akustikken da han holdt åpningskonserten i Fosnavåg kulturhus i fjor høst.

Fosnavåg kommer oss i forkjøpet med å bli de første i Norge til å ta i bruk denne løsningen. Men faktum er at dette systemet er så nytt at vi måtte funnet et annet og mindre avansert system om vi hadde bygget kulturhuset for et par år siden, påpeker Stokke, som har vært aktiv i musikkmiljøet i Kongsberg i nærmere 45 år.

 Han er for øvrig imponert over Fosnavåg-prosjektet. Her er det også snakk om et samarbeidsprosjekt, som omfatter kulturhus, hotell og et simulatorsenter for skipsfart. Kulturdelen har kostet rundt 90 millioner kroner, og 55 prosent av byggekostnadene er finansiert med private midler. Blant annet har to store lokale næringsaktører gått inn med over 30 millioner i konserthuset.

LED-lys

Musikkteateret satser også på de mest moderne løsningene for scenelys. Det vil si at de tar i bruk i bruk LED-teknologien for fullt. Det åpner for langt flere muligheter enn tradisjonelt lys samtidig som det reduserer strømforbruket og er enklere å installere.


The Real Group - terningkast 6!

Lørdag og søndag hadde 107 lokale sangere fra byens kor workshops  med Anders og Emma fra The Real Group. Søndag ankom resten av gruppa som avsluttet korhelga med en forrykende konsert i Musikkteateret. 

The Real Group - terningkast 6! - les hele sakenFlott 17.maifeiring i Kongsberg!Stor spilleglede da Brazz Brothers møtte Kongsbergmusikantene.

Stor opplevelse for alle de 150 deltakerne , stor og små, som var med på Brazz Brothers seminar i Kongsberg Musikkteater første helg i april.Håkon Austbø med første solokonsert i Kongsberg Musikkteater på flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB

Det blir et mestermøte 28.4 i Kongsberg Musikteater når Kongsbergs egen Håkon Austbø innvier flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB . Som gjest har han med den dyktige mezzosopranen Anne-Carolyn Schlüter.

Håkon Austbø med første solokonsert i Kongsberg Musikkteater på flygelgaven fra Sparebankstiftelsen DNB - les hele sakenBrazz Brothers inntar Kongsberg Musikkteater.

Konsert 10.4 klokka 16.00. Medvirkende : 152 musikanter fra det lokale musikklivet.Vårens vakreste eventyr?

Ja, det er stor sjanse for å oppleve det når Brazz Brothers inntar Kongsberg Musikkteater sammen med korps- og storbandmusikanter i Kongsberg!

Vårens vakreste eventyr? - les hele sakenForestilling med gåsehudfaktor!

5-600 kulturaktører fra det lokale kulturlivet i Kongsberg med  forestilling til terningkast SEKS i følge Laagendalspostens journalist. Det er de mer enn 2000 publikumerne enig med han i! Dette var storveis!

Forestilling med gåsehudfaktor! - les hele saken

Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg!!

Og sånn så det ut i dag - snart 2 år etter at grunnsteinen ble lagt ned!Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg

Åpningen av Kongsberg Musikkteater nærmer seg, og du har vel sikra deg billett?

20.-22.11 vil 500 fra det lokale musikkmiljøet i Kongsberg stå på scena når byens nye storstue innvies. 

Høstens store kulturbegivenhet i Kongsberg - les hele sakenStorbandet jubilerer!

Ung Musikk/Kongsberg Storband vartet opp en en flott 20-årsjubileumskonsert på Kirketorvet lørdag under JAZZFESTIVALEN.

Storbandet jubilerer! - les hele sakenFår verdens beste konsertflygel!

Bare det beste er godt nok for Kongsberg Musikkteater. Det gjelder også konsertflygelet, en Steinway D-modell, som regnes som verdens beste i sitt slag.

Gaven fra Sparebankstiftelsen har sørget for at flygelkomiteen kunne velge på øverste hylle.

Får verdens beste konsertflygel! - les hele sakenKongsberg Musikkråds stipend 2014

Kjetil Kongsgård Røraas får årets stipend på 10 000 kr.

Kongsberg Musikkråds stipend 2014 - les hele sakenFlott jazzkonsert i Kongsberg Kino!

Jazzgruppa Gumbo og Kongsberg Guttemusikkorps med svingende konsert i Kongsberg Kino!

Flott jazzkonsert i Kongsberg Kino! - les hele sakenKirketorvet 21.6

Byorkesteret samarbeider med Kongsberg Våpenfabrikks Musikkorps denne lørdagen og avslutter dagen med en feiende flott konsert rett etter trekning av Kanonlotteriet.

Kirketorvet 21.6 - les hele sakenKulturløype i sentrum lørdag 21.6

Kongsbergdagene byr på mange kulturopplevelser! Kom deg opp av sofaen! Kongsbergs Musikkforeninger står rundt på forskjellige steder i byen og venter på deg!

Kulturløype i sentrum lørdag 21.6 - les hele sakenLeikarringen BUL Kongsberg

Leikarringen er viktige bidragsytere i lokalmiljøet.

Leikarringen BUL Kongsberg - les hele sakenNytorvet 21.6

På Nytorvet er Bondens Torv , samt lopppetorv i gang fra klokka 10.00.

Nytorvet 21.6 - les hele sakenKirketorvet 21.6

Lørdagens arrangement avsluttes med konsert på Kirketorvet.

Kirketorvet 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Kongsberg Guttemusikkorps møter du i Gågata mellom 11.50 og 13.50 lørdag 21.6.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Vær med og gå Musikkløypa 21.6. Da får du en fin minikonsert med Kongsberg Blandede Kor!

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

En gruppe fra Storbandet vil gi deg en minikonsert på JB Gunderesen.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Kongsberg Trekkspillklubb finner du i Rådhusgården sammen med Leikarringen og Kongsberg Spel-og Dansarlag.

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenMusikkløypa 21.6

Acta Musaicae er en munter gjeng med damer som synger de nydeligste klanger!

Musikkløypa 21.6 - les hele sakenStorslått gave!

Takket være 1,2 millioner fra Sparebankstiftelsen DNB, kan Kongsberg Musikkteater velge ut det ypperste som finnes av konsertflygler i verden.  Musikklivet er meget begeistret  for støtten fra Tom Akerholt og Marit Norendal i DnB.

Storslått gave! - les hele sakenGardebesøk 27. mai

Gardistene Eirik Holm Røed, Dan de Gala, Mia Barlindhaug og Morten Hals vil vise seg fram på hjemmebane tirsdag 27. mai.

Gardebesøk 27. mai - les hele sakenDette er Kongsberg musikkråd

Kongsberg musikkråd jobber på mange måter for å hjelpe musikklivet i kommunen. Vi jobber aktivt overfor politikerne for å bedre arbeidsforholdene og rammebetingelsene til det rike musikklivet vårt.

Dette er Kongsberg musikkråd - les hele saken


Kontakt oss

Kongsberg musikkråd


Adresse: Griegsgt 6, 3616 Kongsberg
E-post: kongsberg@musikk.no
Leder: Eva Tovsrud Knutsen,
tlf 93 22 78 75