Nyheter  Tirsdag 19. november 2019

Kor E Regien - Dirigentkurs

I samarbeid med Koralliansen arrangerer Møre og Romsdal musikkråd kurs på Åndalsnes, Rauma kulturhus, fredag 21. og lørdag 22.februar 2020, for dirigenter og andre som ønsker å jobbe med regi for kor.

Erik Birkeland birkpix@instagram

Kor E Regien!
På dette kurset vil du kunne lære hvordan en skal jobbe med regi i koret, og er åpent for dirigenter og andre som ønsker å jobbe sammen med dirigenten. Dirigenten får også jobbe med kor på lørdag.Om det er plass er kurset åpent for andre som kan ha interesse av å delta.En korkonsert er en forestilling – og målet må være å invitere publikum på en reise. Da må vi tenke kontraster og variasjoner, for det er viktig å ta publikum og sangen på alvor.

Kursleder Rolf Orø
Rolf er utdanna teaterlærer, og har jobba ut teater/revy med myke fokus på musikk, samt skrevet teatermanus. Han har hatt ansvar for manus, regis og musikk for musikkteatergruppa KOLON i 29 år. Han starta også teaterlinje ved Åsane folkehøgskole i Bergen.

Har hatt regi på ei rekke musikaler, mellom anna Grease, Hair, West Side Story, Jesus Christ Superstar, Sommer i Tyrol, Bør Børsen, Spelemann på taket mm. Har også jobbet regi med ulike kor som Jazzåkoret, Kammerskoret, Brandalskoret, Tomrefjorden songlag/Vestnes Teaterlag. I 14 år har han jobba med musikk og teater med ungdomsprosjektet Lærlingan. Gruppa har i tillegg til ei lang rekke konserter, laga flere musikkteaterproduksjoner. Har jobba på Teateret Vårt med ulike oppgaver i de forskjellige hovedproduksjonene, og vært leder av Bjørnsonfestivalen.

Vi trenger kor!

Lørdagen ønsker vi velkommen til kor som ønsker å være «statister» for dirigentene.

De 5 første korene som melder seg på vil bli valgt ut, så her er det først til mølla prinsippet som gjelder.


Sted:

Åndalsnes, Rauma kulturhus

Tider:

Fredag 21.02. kl 17:00 – 21:00. Oppstart kun for dirigenter og andre som vil jobbe med regi.
Lørdag 22.02. kl 09:00 – 17.00. Oppmøte for kor kl 10:00

Kursavgiften er satt til kr 1 500,- (fredag/lørdag, dirigent/andre)
kr 1 000,- (lørdag, kor) Velg ut en eller to sanger dere ønsker å presentere)

Påmeldingsfristen er 7.februar 2020! (bindende etter den dato)

Det er mulig å overnatte på Grand Hotell Åndalsnes. Dette må isåfall bestilles og betales av deltagere selv.

Er du tilknyttet et kor eller representerer du deg selv?
Jeg er
Hvis du har svart dirigent i spørsmålet over, ønsker ditt kor å delta på kurset? (Hopp over dette spørsmålet dersom du ikke er dirigent)
Hvem skal betale?