16,3 millioner til artister og arrangører

12.03.2014 12:16 Skrevet av Joachim Orvik

I sin andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen 16,3 millioner kroner til 85 tiltak innenfor pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over. Tildelingene går til lokale ildsjeler og musikkprosjekter i 18 av landets fylker, og nær halvparten skal brukes på bygging og utbedring av øvingsrom.

I sin andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen 16,3 millioner kroner til 85 tiltak innenfor pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over.

Tildelingene går til lokale ildsjeler og musikkprosjekter i 18 av landets fylker, og nær halvparten skal brukes på bygging og utbedring av øvingsrom.

I Kulturtrutredningen 2014 påpekte Enger-utvalget at bedre tilgang til gode øvings- og fremføringslokaler er ett av de viktigste tiltakene for å få et lokalt kulturløft.

- Musikkutøvelse er landets mest populære aktivitet, men det er stor mangel på lokaler som egner seg til øving. Vi er derfor veldig glade for at tildelingene denne runden vil gi 40 nye øvingsrom som skal stå klare i løpet av 2014, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Hovden Edwards.

Dette vil innebære at minst 150 band eller ca. 1000 utøvere får tilgang til steder som er tilrettelagt for øving. I tillegg er det gitt 39 tilskudd til øvingsutstyr, som betyr at omtrent 120 band får bedre øvingsforhold.

- Videre får 30 større og mindre spillesteder og konsertarrangører fra Agder i sør til Finnmark i nord tilskudd til lyd- og lysutstyr, noe som vil gi både utøvere og publikum bedre forhold for å utøve og oppleve musikk i nærmiljøets fremføringslokaler, forteller Edwards.

 

Les mer om tildelingen og Musikkutstyrsordningen her