KOMP 2018

05.12.2017 14:51 Skrevet av

KOMP – støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, norsk og samisk folkemusikk, verdensmusikk, blues, viser, hip hop med mer – har søknadsfrist 15. desember 2017. 

KOMP støtter kveldskurs, dagskurs, helgekurs, ukekurs og sommerkurs. Det gis primært støtte til innhenting av eksterne instruktører (honorar, reise, opphold), eventuelt også særskilte kostnader til leie av seminarlokaler. Hovedmålgruppa er amatører, men det utelukkes ikke at profesjonelle utøvere kan benyttes som for eksempel instruktører.

Alle mer eller mindre organiserte sjangerrelaterte miljøer og aktører kan søke, for eksempel organisasjoner og lag, bandsammenslutninger, arrangører/klubber, frittstående grupper, kulturskoler og andre offentlige aktører. Det kreves en reell egenandel på 50 % fra kommunale tiltak og andre offentlige søkere.

Nytt av året er at søkere må opprette en bruker. Mer om dette, ytterligere opplysninger og søknadsskjema finner du her:

http://www.musikk.no/musikk/komp/hjem/komp-2018-soknadsskjema/


God Jul!

Vi ønsker våre medlemmer, samarbeidspartnere og alle andre en god jul og et riktig godt nytt år. MRM tar ferie 20 desember og er tilbake 2.jan.

Gledelig hilsen Else, Jonas og JoachimVO-frist 5.januar 2019

Frist for rapportering i kursadmin er 5.januar 2019

VO-frist 5.januar 2019 - les hele sakenNM for kor 2019 – Påmelding åpnet

Det er nå åpnet for påmelding til NM for kor som går av stabelen i Trondheim 11. - 13. oktober 2019. 

NM for kor 2019 – Påmelding åpnet - les hele sakenMusikkformidling i kor med Tom Sterri

  • Workshop i dramaturgi og oppbygging for dirigenter, tillitsvalgte, kormedlemmer
  • Fredag 22. februar Kl. 17.00 – 21.30, Molde kulturskole, Molde

Musikkformidling i kor med Tom Sterri - les hele sakenOpplæring i programmet Musescore

Møre og Romsdal musikkråd og Norsk sangerforum inviterer styremedlemmer, musikkutvalg og repertoarutvalg samt dirigenter fra sangkorene i distriktet til opplæring i programmet Musescore lørdag 23. februar, kl.09.30 - 15.30 ved Molde kulturskole.

Opplæring i programmet Musescore - les hele sakenSjekkliste for øverom

Lydforhold i øvingsrommet er fundamentalt viktig for all musikkaktivitet enten du spiller du i band, korps eller synger i kor.

Sjekkliste for øverom - les hele sakenVi trenger din bekreftelse for å kunne sende deg nyhetsbrev!

Møre og Romsdal musikkråd kan ikke sende deg nyhetsbrev med mindre du har gitt en spesifikk, informert og klar indikasjon på samtykke.Dersom du vil reservere deg mot å motta nyhetsbrev fra Møre og Romsdal musikkråd så trykk på lenken nederst i eposten.

Vi trenger din bekreftelse for å kunne sende deg nyhetsbrev! - les hele sakenHURRA !! Internasjonal standard for øverom underveis

Møre og Romsdal musikkråd har vært aktivt med å sette fokus på gode arenaer og rom for musikkutøvelse siden 2011 og har bygget høy kompetanse på feltet. Det er gledelig å kunne feire at Norsk musikkråd sin satsning på dette får full uttelling gjennom mangårig arbeid og fokus med Jon G. Olsen (Akershus musikkråd) som primus motor. 

HURRA !! Internasjonal standard for øverom underveis - les hele sakenVellykka årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd

Det ble avvholdt fagkonferanse og årsmøte 14 april for Møre og Romsdal musikkråd ved Quality hotel waterfront i Ålesund. Nyvalgt styreleder Pål Austnes sier han gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter. 

Vellykka årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd - les hele sakenTallenes tale er klar: Opplæring i musikk er mer etterspurt enn noen gang, innen alle sjangere, i alle deler av landet!

Musikkens studieforbund (MSF) har nå rapportert alle kurstimer for 2017. Det har vært kurs i alle landets fylker, og i 266 kommuner. Samlet har medlemslagene gjennomført over 3500 kurs på til sammen 184 000 timer, en økning på 2% fra foregående år. 

Tallenes tale er klar: Opplæring i musikk er mer etterspurt enn noen gang, innen alle sjangere, i alle deler av landet! - les hele sakenLIM - likeverd, inkludering og mangfold

VOFO Møre og Romsdal inviterer medlemsorganisasjoner til kick-off for prosjektet LIM 19.mars kl.17.00 ved Idrettsveien 2, 3. etg., 6413 Molde. Et spennende prosjekt med fokus på likeverd, inkludering og mangfold ved de forskjellige frivillighetsarenaene.

Møt opp for å få informasjon om muligheter for tilskudd, gjennomføring søknadsprosedyrer, rapportering mm.

 Etter kick-off er det årsmøte i VOFO Møre og Romsdal kl. 19.00

LIM - likeverd, inkludering og mangfold - les hele sakenFAGKONFERANSE og ÅRSMØTE, lørdag 14. april 2018, Ålesund

Det blir med dette innkalt til årsmøte og fagkonferanse i Møre og Romsdal musikkråd, 14.april 2018, i Ålesund. Sted: Quality hotel Waterfront.

FAGKONFERANSE og ÅRSMØTE, lørdag 14. april 2018, Ålesund - les hele sakenProsjektmidler: AKUSTIKK i MUSIKKLOKALER 15.mars

En forprosjektordning for kartlegging, vurdering og utbedring musikklokaler i kommunen.

Tilpassa lydforhold i musikklokaler er en utfordring som både utøvere og publikum kjenner til. Ofte er lokaler som blir benyttet musikk bygd til helt andre formål, og de romakustiske forholdene er lite tilrettelagt for musikkutøvelse. Dette har konsekvenser for musikkopplevelsen, men ikke minst for de som jevnlig øver under vanskelige forhold og kan i noen tilfeller være helseskadelig.  (se www.musikklokaler.no)

Prosjektmidler: AKUSTIKK i MUSIKKLOKALER 15.mars - les hele sakenInspirasjonsdag for kor

Møre og Romsdal musikkråd, Norsk sangerforum og arbeidsgruppa (AU) M&R sangerforum inviterer til en inspirasjonsdag for kor, lørdag 10.mars i Molde

Inspirasjonsdag for kor - les hele sakenGod Jul!

Vi tar ferie fra kontoret fom 22.des frem til 2.jan med utantak av 28 des.

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god jul og et godt nyttår.VO-frist 5.januar 2018

Frist for innrapportering i kursadmin er 5.januar. 

VO-frist 5.januar 2018 - les hele saken

UKM INPUT

Stor happening i Ålesund ved Fellesverket Dragen 10-11 november!

UKM INPUT - les hele sakenStatsbudsjettet: Mer til kultur?

 

12.10.2017 14:05 Skrevet av NMR

Budsjettåret 2018 fremkaller ikke champagnekorker. Kulturbudsjettet inneholder noen prioriteringer av frivilligheten, men dessverre blir andre deler av det frivillige kulturlivet rammet hardt. Tilskuddet til voksenopplæring blir kuttet med 10 prosent.

Statsbudsjettet: Mer til kultur? - les hele sakenLøpende søknadsfrist øvingsutstyr

Musikkutstyrsordningen har innført løpende søknadsfrist for øvingsfelleskap som søker om tilskudd til øvingsutstyr. Det vil si at søknaden kan sendes inn når utstyret trengs, uavhengig av søknadsfristene.

Løpende søknadsfrist øvingsutstyr - les hele sakenKultur må finne sted

Det finnes 1700 korps, 2200 kor, tusenvis av utøvere, dansegrupper, orkestere, spel og teaterlag i Norge. Over 300.000 nordmenn har musikk og kultur som hobby og lidenskap. Mange mangler lokaler og over 80% av lokalene som finnes er ikke egnet til bruken. For fire år siden lovet regjeringspartiene å satse på lokal kultur for folk flest, som kulturskoler, korps og kor.

Kultur må finne sted - les hele sakenTilskudd til profesjonell kunst- og kulturproduksjon

Møre og Romsdal fylkeskommune utlyser tilskudd til kunst- og kulturproduksjon. Søkerer kan være profesjonelle kunstnerer, organisasjoner og miljø i Møre og Romsdal som ønskjer å produsere kunst- og kulturprosjekt av høy kvalitet.

Tilskudd til profesjonell kunst- og kulturproduksjon - les hele sakenTok fra kultur, ga til idrett

Lokale kultursatsinger, kulturbygg og tilbud til ungdom skulle ikke bli skadelidende da politikerne endret fordelingen av tippemidlene. Likevel har kultur blitt den store taperen.

Tok fra kultur, ga til idrett - les hele sakenSøknadsfrist 1. september

I første tildelingsrunde i 2017 har Musikkutstyrsordningen fordelt nesten 15 millioner kroner til 57 aktører i hele Norge! Frist for andre runde er 1. september.

Søknadsfrist 1. september - les hele sakenStor satsing på kordirigenter

Koralliansen setter nå i gang et storstilt kompetanseløft på kordirigenter i Norge. Det settes i gang 17 ulike kurs rundt i landet og en mentorordning der dirigenter får oppfølging av erfarne kolleger.

 

Stor satsing på kordirigenter - les hele sakenVO-frist 1.juli

Har du ført fremmøte, lastet opp repertoar er det meste i boks, om ikke bør du logge deg inn på www.kursadmin.org.

VO-frist 1.juli - les hele sakenNye telefonnummer

Møre og Romsdal musikkråd har fått nye telefonnummer. De nye nummrene finner du under fanen "OM OSS"."PLANCK V2.0" - MIDIKONTROLLERWORKSHOPS MED CPT. CREDIBLE

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck V.20"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap.

"PLANCK V2.0" - MIDIKONTROLLERWORKSHOPS MED CPT. CREDIBLE - les hele sakenUKM fylkesmønstring 2017

Velkommen til UKM fylkesmønstring 2017. Midsund 31.mars - 2.april

UKM fylkesmønstring 2017 - les hele sakenKOMP tildelingene for 2017

Bandleirer og -seminarer, storband, folkemusikklag og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til kurs i 2017. Det kom inn 161 søknader, og 97 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1,6 millioner til disposisjon. Møre og Romsdal fikk en bit av kaka. 

KOMP tildelingene for 2017 - les hele sakenVO frist 1.januarVoksenopplæringsprisen til Odd Fossum

Voksenopplæringsprisen for 2015 ble i høst tildelt Odd Fossum, som er fra Ålesund og jobber til daglig i Ålesund kulturskole

Voksenopplæringsprisen til Odd Fossum - les hele sakenNy generalsekretær i Norsk musikkråd

Tidligere leder i LNU, Bjarne Dæhli, er ansatt som ny generalsekretær i Norsk musikkråd fra nyttår. "Han har den perfekte kombinasjonen av bred politisk forståelse, erfaring fra både organisasjonslivet og privat sektor, og et stort engasjement for feltet. Vi er overbevist om at vi har funnet den riktige lederen i Bjarne Dæhli", sier styreleder Eline Moe Melgalvis.

Ny generalsekretær i Norsk musikkråd - les hele sakenUKM KICK OFF 2016

Lørdag 26 November arrangeres UKM KICK OFF igjen, som et avspark før de lokale UKM konsertene begynner i Januar. I år arrangeres KICK OFF på Kulturhuset i Molde.

UKM KICK OFF 2016 - les hele sakenIdrett (26) - Kultur (01)

Nok en gang kutter Kulturdepartementet i tilskuddet til regionale kulturbygg. Siden 2015 har tilskuddet blitt drastisk redusert fra 135 millioner kroner til 47 millioner kroner for 2017. Fritidsmusikklivet opplever dermed at den kulturelle grunnmuren systematisk blir bygget ned.

Idrett (26) - Kultur (01) - les hele sakenNye kontor

Møre og Romsdal musikkråd flyttet inn nye lokaler 1.september. Nå er vi holder vi til i julsundveien 7, 3 etc i nabobygget til fylkeshuset.

Nye kontor - les hele sakenFrist 1 september!

Har du husket å søke tilskudd med MUO? 

De støtter innkjøp av musikkutstyr samt bygging og utbedring av scener og øverom.

Frist 1 september! - les hele sakenDagskonferanse i Stjørdal

Det inviteres herved til dagskonferanse for lokaler til musikkformål, i Stjørdal 22. September 2016. 

Dagskonferanse i Stjørdal - les hele sakenStudiostipend fra NVF

Norsk Viseforum utlyser stipend tiltenkt innspilling på 15.000 kroner

Studiostipend fra NVF - les hele sakenGOD SOMMER

Kontoret vårt har feriestengt fra 8.juli til 8.august.

Jonas, Joachim og Else Marie ønsker alle våre medlemmer og kontakter en riktig god sommer!Landskonferanse 2016: Det lokale musikkrådet og forholdet til kommunen

Årets konferanse for lokale musikkråd, kulturråd, kulturnettverk mm blir arrangert helga 23. - 25. september på Hurdalsjøen hotell og konferansesenter.

Landskonferanse 2016: Det lokale musikkrådet og forholdet til kommunen - les hele sakenMange deltagere til UKM festivalen

Uttaket til UKM festivalen i Trondheim 2016 er klart og ca 35 ungdommer skal representere Møre og Romsdal på festivalen

Mange deltagere til UKM festivalen - les hele sakenVellykka Årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd.

9.april 2016 avhold Møre og Romsdal musikkråd sitt årsmøte i Kristiansund.

I forkant av årsmøtet ble det arrangert en fagkonferanse, med tema som gikk på hva god akustikk er, og hvorfor god akustikk er så viktig i et øvinslokale og framføringslokale.
Vi tok også for oss tema om å skrive gode søknader, PR og markedsføring av konserter og forestillinger.

Vellykka Årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd. - les hele sakenMusikkutstyrsordningen (MUO) søknadsfrist 1.mars

To ganger i året gir Musikkutstyrsordningen ut tilskudd til teknisk utstyr, akustikk og lokaler med formål å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet, samt gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk. søknadsfrister 1. mars og 1. september

Musikkutstyrsordningen (MUO) søknadsfrist 1.mars - les hele sakenFAGKONFERANSE/ÅRSMØTE, lørdag 9.april 2016, Quality hotel Kristiansund

Det blir med dette innkalt til årsmøte og fagkonferanse i Møre og Romsdal musikkråd, 9.april 2016, i Kristiansund. Sted: Quality hotel Kristiansund.

FAGKONFERANSE/ÅRSMØTE, lørdag 9.april 2016, Quality hotel Kristiansund - les hele sakenKOMP-MIDLENE FOR 2016 ER FORDELT

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2016. Det kom inn 153 søknader, og 103 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.550.000 til disposisjon.

KOMP-MIDLENE FOR 2016 ER FORDELT - les hele saken2016!

Møre og Romsdal ønsker alle sine medlemmer, band, kor, korps, ensembler og andre musiske institusjoner og enkeltmennesker et riktig rikt og godt nytt år!Nasjonal dirigentkonferanse

Koralliansen har den glede å invitere til nasjonal dirigentkonferanse på Stjørdal. Temaet for konferansen er dirigentutvikling i Norge.

Nasjonal dirigentkonferanse - les hele sakenKOMP (søkefrist 15.desember)

Søknadsfrist for KOMP 2016 er 15. desember 2015. Online søknadsskjema åpnes 1. desember, se øverst i menyen til høyre. KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk, viser mm.

 

Les mer på komp sin hjemmesideMidt-Norsk Musikkmesse - 3M, Sunndal Kulturhus, lille kinosal, fredag 13. november.

Midt-Norsk Musikkmesse blir arrangert av Moldejazz og MINK - Midt-Norsk Kompetanse nettverk for rytmisk musikk i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune ved kulturavdelinga.

Midt-Norsk Musikkmesse - 3M, Sunndal Kulturhus, lille kinosal, fredag 13. november. - les hele sakenKjedeligste kulturbudsjett på mange år

Her var det lite å bry seg om for det lokale musikklivet. Verken mye å hisse seg opp over, eller noe å glede seg over. At det går an å lage et kulturbudsjett med så lite innhold - kommenterer daglig leder i Akershus musikkråd, Jon G. Olsen. 

Kjedeligste kulturbudsjett på mange år - les hele sakenUKM nettverksmøte

Påmelding til UKM nettverksmøte. En kan velge å enten delta i Ålesund eller Kristiansund.

UKM nettverksmøte - les hele sakenVellykket inspirasjonskveld for kor!

Mange deltagere, dirigenter og tillitsvalgte møtte til inspirasjonskveld for kor fra hele fylket. 

Vellykket inspirasjonskveld for kor! - les hele sakenEkstrabevilgning på 1,5 millioner kroner

Regjeringen har i dag bevilget 1,5 millioner ekstra til tilskuddsordningen for landsdekkende musikkorganisasjoner.

Ekstrabevilgning på 1,5 millioner kroner - les hele sakenInvitasjon til prøveprosjekt - Akustikk i musikklokaler

Møre og Romsdal fylkeskommune og Møre og Romsdal musikkråd ønsker å sette fokus på akustikk i musikklokaler gjennom et prøveprosjekt i samarbeid med kommunene i fylket. Er din kommune med?

Invitasjon til prøveprosjekt - Akustikk i musikklokaler - les hele sakenMusikkonferansen 2015

Vi inviterer til musikkonferanse for lokale musikkråd, medlemsorganisasjoner, lag og andre intresserte som driver med musikk.

30.-31.oktober

Musikkonferansen 2015 - les hele saken

Invitasjon til landskonferanse for lokale musikkråd

Foreløpig påmeldingsfrist er satt til 1.august (gjelder deltakelse fra Møre og Romsdal).
Siste frist er 1.september, da bindende.  
Påmeldingen går via Akershus musikkråd som har en tidligere påmeldingsfrist

Møre og Romsdal musikkråd, Norsk musikkråd og Akershus musikkråd/Region øst inviterer til årets konferanse for lokale musikkråd/ kulturråd/ kulturnettverk på Hamar fredag 25. - søndag 27. september.

Invitasjon til landskonferanse for lokale musikkråd - les hele sakenTid for rapportering av VO

Har du husket å rapportere inn kurs for våren?

Tid for rapportering av VO - les hele sakenKunstnerstipend

Møre og Romsdal fylkeskommune lyser årleg ut kunstnarstipend til profesjonelle kunstnarar. Stipendordninga gjeld alle kunstuttrykk.

Kunstnerstipend - les hele sakenTrist! *bandorg*

Trenger vi ikke musikkforetningene? Er det greit å handle alt på nett? Er kompetanse og tilgjenglighet i nærmiljøet blitt mindre viktig?

Trist! *bandorg* - les hele sakenSprudlende og flott avslutning!

Det ble en sprudlende og flott avslutning av sangkurset som var arrangert av Møre og Romsdal musikkråd, sier daglig leder Else Marie Outzen.

Sprudlende og flott avslutning! - les hele sakenKOMP-MIDLENE FOR 2015 ER FORDELT

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2015. Det kom inn 155 søknader, og 102 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.564.000 til disposisjon.

KOMP-MIDLENE FOR 2015 ER FORDELT - les hele sakenBandORG Møre og Romsdal

Det som tidligere het bandkontoret ved musikkrådet er nå en del av bandORG som er en nasjonal interesse organisasjon for de som driver med band. bandORG Møre og Romsdal er 1 av 5 regionskontor og er driftet av Jonas Høgseth som er konsulent hos Møre og Romsdal musikkråd.

Finn ut mer om bandORG på bandorg.no/moreogromsdal og følg oss på facebook herJubileum og musikkonferanse 2015

Møre og Romsdal musikkråd inviterer til musikkonferanse i forbindelse med at vi feier 35 år i musikken- og kulturens tjeneste

Jubileum og musikkonferanse 2015 - les hele sakenFrist for innrapportering voksenopplæringsmidler

Velkommen til åpen dag 7. januar på kontoret for de som trenger innføring i KursAdmin og voksenopplæring

Frist for innrapportering voksenopplæringsmidler - les hele sakenKårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til «Norges musikkommune 2014». Det er Norsk musikkråd som står bak kåringen, som gjennomføres for andre gang. Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Kårer Norges beste musikkommune - les hele sakenVellykket KICK OFF

Lørdag 6. desember kom det tilreisende ungdommer fra flere deler av fylket for å delta på UA KICK OFF som er en netteverksamling for arrangører og Sceneteknikere i regi av UKM Møre og Romsdal.

Vellykket KICK OFF - les hele saken....og godt nyttår!

Møre og Romsdal musikkråd ønsker alle medlemmer og brukere en riktig god jul og et musikalsk nytt år! Else, Joachim og Jonas er tilbake på kontoret f.o.m 5.januar.Ny leder i Norsk Trekkspilleres Landsforening

Odd Arne Halaas som tidligere satt i MRMs styre er nå valgt inn som leder for Norsk Trekkspilleres Landsforening med virkning fra 2015. Vi gratulerer!Katastrofebudsjett

"Et slag i ansiktet for det frivillige musikklivet", sier daglig leder Jon G. Olsen i en første kommentar til statsbudsjettet. Store kutt i tilskudddene til opplæring og kvalitet, og til gode lokaler og arenaer svir, og det er lite annet å glede seg over enn litt ekstra til de korene som vinner i lotteriet om konsertstøtte.

Katastrofebudsjett - les hele sakenMusikkens studieforbund søker ny daglig leder

Musikkens studieforbund søker ny daglig leder i 100 % stilling. Daglig leder er studieforbundets øverste faglige og administrative leder, og rapporterer til studieforbundets styre. Søknadsfrist 15. januar 2015.  Full utlysningstekst finnes på nedenstående lenke.

Musikkens studieforbund søker ny daglig leder - les hele sakenMidtnorsk musikkmesse 2014 - 3M

Midtnorsk Musikkmesse - 3M blir arrangert ved Fagerlia vgs i Ålesund den 28. november.

Midtnorsk musikkmesse 2014 - 3M - les hele sakenMeld deg på Lyttekurs

Utvid lytteopplevelsen og bli med på Russisk aften med Kristiansund Symfoniorkester. Lær mer om musikken- opplev musikken på konsert etterpå.

Meld deg på Lyttekurs - les hele sakenKOMP *søknadsfrist 15.des*

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.

KOMP *søknadsfrist 15.des* - les hele sakenKonkurranse "Mitt musikklokale"

Send inn opplysninger om ditt musikklokale - og bli med i trekningen av en gratis måling av romakustikk, verdi 5000,-

Konkurranse "Mitt musikklokale" - les hele saken

Trenger dere penger til utstyr

Er det behov for øvingslokaler i ditt nærmiljø? Mangler dere øvingsutstyr? Trenger din scenelydanlegg, lysutstyr eller backline? www.Musikkutstyrsordningen.no har søknadsfrist 1. mars og 1. september.

Trenger dere penger til utstyr - les hele saken”Kan vi bidra til en bedre verden?”

Invitasjon til konferanse og deltakelse i spørreundersøkelse om frivillig arbeid med barn og unge i Ålesund fredag 21. og lørdag 22. november. Konferansen er avlyst og utsatt til Mars 2015.

”Kan vi bidra til en bedre verden?” - les hele sakenMusikkutstyrsordningen

Pressemelding fra Musikkutstyrsordningen 4. juni 2014:

I årets første tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen 14 251 825 kroner til 95 tiltak innenfor pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over. Investeringene i livebransjen bidrar til næringsutvikling i en sektor i sterk vekst!

Musikkutstyrsordningen - les hele sakenMusikklokaler.no i ny drakt

Total makeover for ressurssiden musikklokaler.no i forbindelse med lanseringen av den nye standarden for akustikk i musikklokaler.

Musikklokaler.no i ny drakt - les hele sakenBudsjettforhandlinger og underskriftskamapanje

Mandag kl 1100 startet budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene, Venstre og KrF. Kampanjen mot studieforbundskuttet ruller derfor videre med økt kraft! Kutt i støtte til kurs- og opplæring rammer altså hele bredden av organisasjonsliv i Norge og alle som er involverte i det.

Budsjettforhandlinger og underskriftskamapanje - les hele sakenPressemelding

Bedre lydforhold i norske musikklokaler

Pressemelding - les hele sakenMomskompensasjon 2014

Frivillige organisasjoner kan få refundert deler av driftskostnadene sine gjennom ordningen for momskompensasjon.

Momskompensasjon 2014 - les hele sakenLandskonferanse 2014, Region Øst

Bli med på region Øst-konferansen for lokale musikkråd 2014. I år er den sammenfallende med en av de to landskonferansene - så det blir god anledning til å treffe andre lokale musikkråd fra store deler av landet. Sett av dagene, og meld deg på allerede nå.

Landskonferanse 2014, Region Øst - les hele sakenVoksenopplæringsmidler 2014

Da er det tid for rapportering av voksenopplæringstiltak Vår 2014 og ny søknad for Høst 2014! 

Har du kurs denne våren som skal rapporteres? Da er det på tide at du
logger deg inn om du ennå ikke har gjort det.

Voksenopplæringsmidler 2014 - les hele sakenStor interesse for ny standard

Mange møtte opp for å høre om den kommende nye norske standarden for akustikk i musikklokaler, som i sitt slag blir den første i verden.

Stor interesse for ny standard - les hele sakenÅlesund får musikkråd igjen

Etter mange år uten en lokal avdeling, har Ålesund nå fått eget musikkråd. Ålesund musikkråd er en lokal avdeling av Møre og Romsdal musikkråd, som igjen er en del av Norsk musikkråd. Stiftelsen skjedde 7. april. Det er en stund siden Ålesund sist hadde eget musikkråd.

Ålesund får musikkråd igjen - les hele sakenVellykka årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd

22.mars i år avholdt Møre og Romsdal musikkråd sitt årsmøte. 

I forkant av årsmøte ble det arrangert en fagkonferanse, men tema

«Organisasjonsutvikling», med rekrutering, omdømmebygging og konsertarrangering som undertema. Odd Fossum fra Ålesund hadde ansvar for den delen av fagkonferansen.

Jonas Høgseth informerte forsamlingen om den nye norske standarden for akustikk i musikkrom som ble lansert i april i år. 

Vellykka årsmøte i Møre og Romsdal musikkråd - les hele saken16,3 millioner til artister og arrangører

I sin andre tildelingsrunde bevilger Musikkutstyrsordningen 16,3 millioner kroner til 85 tiltak innenfor pop, rock, jazz, blues og folkemusikk landet over. Tildelingene går til lokale ildsjeler og musikkprosjekter i 18 av landets fylker, og nær halvparten skal brukes på bygging og utbedring av øvingsrom.

16,3 millioner til artister og arrangører - les hele sakenVO-pengene kommer!

I løpet av november forventes utbetalinger av VO-midler til dere som har tatt i bruk vår nye søke/registreringsportal kursadmin. Dette gjelder utbetalinger for våren 2013. Har du kurs denne høsten? Da er det på tide at du logger deg inn om du ennå ikke har gjort det. 

VO-pengene kommer! - les hele sakenUKM Møre og Romsdal

UKM hviler aldri, og snart begynner det å skje ting her i Møre og Romsdal. Som kjent så er det Møre og Romsdal musikkråd som har ansvar for gjennomføring av fylkesmønstringen og support for kommunene. Det nærmer seg Desember måned og påmeldingen til lokalmønstringene åpner 1. Desember. Det første som skjer før påmeldingen åpner er KICK-OFF konsert for Unge Arrangører i Molde. Les mer om KICK- OFF og påmelding

UKM Møre og Romsdal - les hele sakenInvitasjon til høringsseminar i Ulsteinvik

Standard Norge har sendt ut på høring en ny Norsk Standard med tittelen "prNS 8178 Akustiske kriterier for rom og lokaler til musikkutøvelse". Den nye standarden vil bli et viktig redskap for kommuner, planleggere, musikere og andre som ønsker å skape egnete lydforhold i nye og eksisterende musikklokaler.Invitasjon til høringsseminar i Ulsteinvik - les hele sakenEn liten solskinnshistorie

Det hele utspant seg i Ålesund, nærmere bestemt "#Njård" ungdomsklubb i Spjelkavik sentrum. Ungdomsklubben er et aktivitetshus som huser mange aktiviteter og blant annet konserter med forsterket og akustisk musikk. Utenom det så er lokalet en samlingsplass for mange ungdommer og det er til tider hektisk aktivitet, noe som også gjenspeiler lydnivået som oppstår i rommet. Dette ville lederen i #Njård gjøre noe med og kontaktet Møre og Romsdal musikkråd råd.Ny nasjonal standard for akustikk i musikklokaler ute på høring

Akustikk i musikklokaler har i mange år vært et sentralt innsatsområde for Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund. I 2011 bestemte Standard Norge at det skulle utarbeides en nasjonal standard på området. Under akustikkomiteen i Standard Norge ble arbeidsgruppa "Akustikk for musikkrom" etablert i januar 2012. Både Norsk musikkråd og Musikkens studieforbund har vært representert i den bredt sammensatte og godt kvalifiserte arbeidsgruppa.

Ny nasjonal standard for akustikk i musikklokaler ute på høring - les hele sakenVoksenopplæringsprisen i Møre og Romsdal

Formålet med prisen er å motivere flere voksne til å delta i opplæringsaktiviteter og heve sin egen kompetanse. og Voksenopplæringsforbundet ønsker å vise et godt og variert opplæringstilbud i Møre og Romsdal, og sette fokus på de mange opplæringsmuligheter som finnes for voksne.

Voksenopplæringsprisen i Møre og Romsdal - les hele sakenHvem vinner Frivillighetsprisen i år?

Nominasjonsfristen 5. september nærmer seg og spenningen stiger. Har du husket å sende inn din nominasjon på frivillighetsprisen.no? Les mer her Søk tilskudd til musikkutstyr og øvingslokaler!

Musikkutstyrsordningen gir tilskudd til:

- Fremføringsutstyr
- Øvingsutstyr
- Akustiske tiltak
- Øvingslokaler
- Musikkbinger

Neste (og årets siste) søknadsfrist er 1. september!

 

 

Søk tilskudd til musikkutstyr og øvingslokaler! - les hele sakenMultikulturelt kor

Vi håper på en god blanding fra
mange land og i alle aldre over 15 år.

Multikulturelt kor - les hele sakenGod sommer!

Vi tar sommerferie fra Fredag 5 Juli til 5 August og kontoret er derfor ikke betjent i det tidsrommet. Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere og brukere en riktig god sommer!

God sommer! - les hele sakenNy standard for musikklokaler

Dette er bra, sier Jon G. Olsen, som er leder i Norsk musikkråds utvalg for musikklokaler. Gode akustiske forhold i øvingsrom for kor, korps og band landet over vil gi det lokale musikklivet et skikkelig løft. Fram til nå har musikklivet måtet ta til takke med hva som helst av klasserom og gymsaler, men når det nå kommer en offisiell standard for øvingsrom og konsertlokaler blir det både mer inspirerende og høyere kvalitet i musikklivet.

Ny standard for musikklokaler - les hele sakenLandskonferanse for lokale musikkråd 2013

I 2013 arrangeres landskonferansen for lokale musikkråd 27. - 29. september, i Ålesund (Rica Parken Hotell). Vi setter fokus på: Kulturutredningen, innflytelse, brukermedvirkning i lokale planprosesser og byggeprosjekter, frivilligmelding og samarbeid. Dette er sentrale tema for lokale musikkråd.

 

Landskonferanse for lokale musikkråd 2013 - les hele sakenKampanje for lokale musikkråd 2013!

Møre og Romsdal musikkråd ønsker at flere kommuner skal ha et fungerende lokalt musikkråd, og arrangerer nå kampanje for de som oppretter et lokalt musikkråd. Gulroten er en gratis akustikkmåling av et musikklokale i den aktuelle kommuen, som det nyoppstartede musikkrådet skal velge ut.

Kampanje for lokale musikkråd 2013! - les hele sakenNordmørstreffen

Nørdmørstreffen vil gjerne invitere deg og din klubb til trekkspillfestival på nordvest-landet. Nordmørstreffen arrangeres i år for 18. gang i Foldfjorden i Aure kommune.

Nordmørstreffen - les hele sakenRom for spilleglede

Dårlig luftkvalitet, vanskelige lysforhold, uønsket støy og laber akustikk. Slike forhold møter mange av de over 500 000 kulturentusiastene og kulturskoleelevene som ukentlig samles for å spille, synge i kor, danse eller drive teater på skoler, gymsaler og kulturhus landet over. Mange av disse er barn og unge. Oppropet Rom for spilleglede mener alle fortjener gode rom for kreativ utfoldelse - ikke rom som er uegnet, dårlige eller til og med helsefarlige!

Rom for spilleglede - les hele sakenNytt system for kursarrangører

Vi har tidligere varslet en omlegging av rutiner for søknad og rapportering for lokale kursarrangører i Musikkens studieforbund. Nå er de siste detaljene i ferd med å dette på plass, og vi tar i bruk det nye, web-baserte systemet KursAdmin fra 1. mai. Vi vil legge inn alle vårsemesterets kurs og arrangører med brukernavn lik oppgitt e-postadresse, og sende e-post med påloggingsinformasjon. Alle lokale arrangører får da tilgang til en side hvor de kan legge inn kursinfo, deltakere og studieplan, og føre frammøte direkte.

Nytt system for kursarrangører - les hele sakenSnart klart for fylkesmønstring!

Mange gleder seg til fylkesmønstring, og den går av stabelen 19 april i år og finner sted i Sunndalsøra i Sunndal Kommune.

Snart klart for fylkesmønstring! - les hele sakenKårer Norges beste musikkommune

Til våren vil én av landets 428 kommuner bli utropt til  «Norges musikkommune 2012». Det er Norsk musikkråd som står bak kåringen, som gjennomføres for første gang. Målet er å sette fokus på hvilke ambisjoner norske kommuner har for sitt lokale musikkliv og hedre kommuner som satser helhetlig og langsiktig.

Kårer Norges beste musikkommune - les hele sakenKOMP tildelinger i MR 2013

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.
KOMP kan støtte kveldskurs, dagskurs, helgekurs, ukekurs og sommerkurs. Det skal primært gis støtte til innhenting av eksterne instruktører (honorar, reise, opphold), evt også særskilte kostnader til leie av seminarlokaler.

KOMP tildelinger i MR 2013 - les hele sakenMusikkens studieforbund lanserer VO-kampanjen 2013

Musikkens studieforbund er Norges nest største studieforbund og vår spesialitet er voksenopplæring i det frivillige musikklivet i Norge. Vi har plass til enda flere, såla deg inspirere!Hver mandag fra 14.januar legger vi ut en ny film om voksnes læring i musikklivet på YouTube. Følg med!

Se ukens film -Musikk i fengsel og frihet.

 

Musikkens studieforbund lanserer VO-kampanjen 2013 - les hele sakenNye nettsider

Endelig har vi fått nye nettsider. Du vil finne mye av de samme på disse siden, men innholdet har etter vår mening fått en finere innpakning. I tillegg har strukturen til www.musikk.no blitt mye tydligere. Ta deg en titt, er det noe du savner så meld fra til oss.