Hamar kåret til Norges musikkommune 2014

12.09.2017 10:35 Skrevet av

Under Norsk musikkråd sitt Musikkting på Hamar ble det i dag klart at Hamar kåres til Norges musikkommune 2014. Prisen gjør stas på en kommune som yter en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

-Hurra for Hamar som settes på musikkartet, og takk til alle som står på for små og stor musikanter og opplevelser, sier jurymedlem og Stortingsrepresentant Hege HaukelandLiadal (Ap).

Hun har sammen med fem andre jurymedlemmer stemt frem Hamar som Norges musikkommune 2014.

-Hamar kommune er en verdig vinner som virkelig legger til rette for musikere på alle nivåer, istemmer juryleder og styreleder i Norsk musikkråd Halvard Kausland.

Juryen viser til hvordan Hamar har lagt til rette for et yrende kulturliv i alle musikksjangre, og hvordan kommunen har satset på ungdom og breddeaktivitet; Mang en profilert musiker og sanger har gått sine barnesko i Hamar.

- I tillegg har Kulturhuset gjort det mulig for det frivillige musikklivet å ha egnede brukslokaler som de har råd til å benytte. Det er et eksempel til etterfølgelse, slår Kausland fast.

I tillegg til Hamar kommune var også Lørenskog og Radøy nominert på ”topp tre” til prisen - men det ble altså Hamar som stakk av med den gjeve tittelen.

Se juryens begrunnelse i sin helhet nederst.

 

50 000 kr til musikktiltak

Prisen deles ut lørdag 30. mai kl. 11 på Norsk musikkråd sitt Musikkting i Hamar Kulturhus. Da mottar kommunen et diplom og 50.000 kroner, som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Norsk Tipping er med som samarbeidspartner i år.

- Vi er veldig glade for at Norsk Tipping er med på kåringen av hvilken kommune som er Norges beste musikkommune, sier Kausland.

 

---


Om Norges musikkommune
Norsk musikkråd ønsker med Norges musikkommune å berømme musikkvisjoner i kommunene, og synliggjøre gode eksempler på hva det er mulig å få til. Vinnerkommunen mottar et diplom og 50.000 kroner fra Norsk Tipping og Norsk musikkråd, som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Alle kan komme med forslag til gode musikkommuner, og kåringen skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd. Også i år kom det inn mange nominasjoner, noe som viser at det skjer mye bra kulturpolitisk i kommunene.  Hamar, Lørenskog og Radøy kommuner ble av juryen utpekt til Norges tre beste Musikkommuner i 2014.

Prisen ble delt ut for første gang i 2013, den gang vant Stavanger kommune prisen. I år var det Hamar som fikk den gjeve tittelen.

Om Norsk musikkråd
Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon for det frivillige musikklivet i Norge, og som arbeider for hele musikklivets interesser. Organisasjonen har 150.000 medlemmer i alle musikksjangre. Norsk musikkråd vil at alle skal ha mulighet og tilgang til å oppleve og utøve musikk.

Juryen:

Det er en selvstendig jury som utpeker de nominerte og kårer vinnerkommunen.   Juryen for årets pris har bestått av:

Halvard Kausland, juryleder og styreleder i Norsk musikkråd (Horten)
Hege Haukeland Liadal, Stortingsrepresentant, familie- og kulturkomiteen, Arbeiderpartiet (Stavanger)
Arne Moslåtten, tekstforfatter (Ål)
Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker)
Erik Bjørhei, seniorrådgiver i Ung i kor (Oslo/Tønsberg)
Else Outzen, daglig leder i Møre og Romsdal musikkråd (Molde).

 

Juryens begrunnelse:

Hamar kommune har i mange år, både politisk og administrativt arbeidet planmessig for å løfte det lokale kulturlivet generelt og musikklivet spesielt. Hamar kommune har gjennom langsiktig planarbeid tatt betydelige grep for å legge til rette for musikk- og kulturlivet i kommunen. Hamar kommune har lagt og legger til rette for et yrende kulturliv i alle musikksjangre. Hamar har satset på ungdom og breddeaktivitet, og mang en profilert musiker og sanger har gått sine barnesko i Hamar. Hamar kommune bidrar til et godt samarbeid mellom kulturskolen og det frivillige musikklivet, og ser viktigheten av gode tilbud for alle musikkglade innbyggere. Hamar kommune har gode støtteordninger for det frivillige kulturlivet og bidrar til profilering av kommunens mange musikkfestivaler. Juryen trekker spesielt frem Hamar kulturlivs nye storstue - Kulturhuset. Kulturhuset er unikt, med formidlingslokaler og bruksrom, og også store og små egnede og tilrettelagte øverom og saler til en hyggelig pris for det frivillige musikklivet. Her har kommunen virkelig lagt til rette for et kulturhus som er åpent for alle og som blir fylt med musikkglede hele døgnet året rundt!


Folldal er Norges musikkommune 2018

Kulturminister Trine Skei Grande utropte vinneren på årsmøtet til Norsk musikkråd.  –En svært gledelig nyhet, sier ordfører Hilde Frankmo Tveråen. Prisen er på 50.000 kr og skal gå til et musikktiltak i kommunen.

Folldal er Norges musikkommune 2018 - les hele saken

Gloppen er Norges musikkommune 2017

Årets vinner har gjort en stor innsats for å gi alle aldersgrupper muligheten til å oppleve og delta i musikk. Gloppen i Nordfjord er Norges musikkommune 2017. Vi gratulerer!

Gloppen er Norges musikkommune 2017 - les hele sakenArendal kåret til Norges musikkommune 2015

I knivskarp konkurranse med 18 andre kommuner, mottok  Arendal mottok den gjeve utmerkelsen på hjemmebane onsdag 17. august. Kulturminister Linda Hofstad Helleland overrakte prisen til en begeistret ordfører Robert C. Nordli på et arrangement under Arendalsuka 2016.Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012

Under Norsk musikkråds årsmøte i Trondheim i dag ble det klart at Stavanger kåres til Norges musikkommune 2012. Prisen deles ut for første gang i år. Norsk musikkråd vil med denne prisen gjøre stas på en kommune som gjør en ekstra innsats for sitt lokale musikkliv.

Stavanger kåret til Norges musikkommune 2012 - les hele saken


Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART