Erfaringsrapport om momskompensasjonsordningen

Frivillighet Norges erfaringsrapport om momskompensasjonsordningen for frivillige organisasjoner er klar. Rapporten er basert på tall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet og Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner.

Tapsgrense for spill fra Norsk Tipping

Regjeringen har fastsatt endringer i spillereglene for Norsk Tipping med innføring av en månedlig tapsgrense på 20 000 kroner.

Forbildeprisen på by:larm 2016

Fredag 4. mars deles det ut fem Forbildepriser på by:Larm. 18 unge, talentfulle artister fra hele Norge kjemper om de gjeve stipendene. Artistene er plukket ut av by:Larms egen jury, i samarbeid med stifterne av prisen, som er Norsk musikkråd/Frifond musikk og Norsk Tipping.

"Kulturfordel" er lansert

Norsk musikkråd lanserte i dag sitt nye fordelsprogram for alle medlemmer, Kulturfordel. Hanne Kolstø sto for musikken og flere av samarbeidspartnerene stilte opp med infostand, konkurranser og premier.

Hvor mye synges det i Norge?

Krafttak for sang vil gjerne dokumentere hvor mye som skjer av sangaktiviteter hver dag over hele landet. Derfor ønsker de å registrere så mye som mulig av slikt som foregår i perioden 6. til 20. mars. Registrer deres sangaktiviteter ved å følge lenken under.

Norsk musikkråd lanserer Kulturfordel

25. februar lanserer Norsk musikkråd Kulturfordel - musikklivets eget fordelsprogram.
Lanseringen skjer i våre lokaler i Trondheimsveien 2J i Oslo, og alle med medlemstilknytning er invitert til å delta.


Musikkutstyrsordningens neste søknadsfrist er 1. mars

Musikkutstyrsordningen er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. Ordningens formål er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele lander, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.

Nominer din kommune før 1. februar

Nominasjonsfristen for Norges musikkomune 2015 er 1. februar. For 2014 var det Hamar som gikk av seieren, blir det din kommune i år?

KOMP-midlene for 2016 er fordelt

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2016. Det kom inn 153 søknader, og 103 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.550.000 til disposisjon.


Et samlet kor-Norge

Alle kororganisasjonene i Norge og dirigentorganisasjonen FONOKO har i dag, 18. januar 2016, undertegnet en samarbeidsavtale under navnet Koralliansen. Dermed har korfeltet nå et slagkraftig samarbeidsforum som representerer til sammen 66.000 medlemmer.

God jul!

Norsk musikkråd ønsker dere alle en god jul og et riktig godt nytt år!

Vi holder kontoret stengt i romjula, og er tilbake igjen 4. januar.

Kunngjøring - Frifond kompetanse og aktivitet 2016 - 2017

Styret i Norsk musikkråd har vedtatt å videreføre Frifond kompetanse og aktivitet for to nye år. De nye retningslinjene har tatt hensyn til innspillene som har kommet inn i høringsrunden.


Er din kommune Norges beste musikkommune?

For året 2014 var det Hamar kommune som ble kåret til landets beste tilrettelegger for lokalt musikkliv. Nå kan musikkentusiaster over hele landet komme med forslag til hvem som fortjener å smykke seg med «tungvekterbeltet» for 2015.