Frifond

16.06.2017 13:11 Skrevet av

Dette er penger som kommer fra overskuddet fra Norsk tipping, se www.spillemidlene.no. Uorganiserte lag og grupper kan søke. Frifond musikk forvaltes av Norsk musikkråd.

Den støtteordningen som omfatter alt uten idrett, heter Frifond, og blir administrert av Norsk musikkråd og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner

De to paraplyorganisasjonene fordeler midlene videre gjennom Frifond organisasjon til rundt 110 organisasjoner innenfor musikk, teater og andre fritidsaktivitet. I tilegg har Frifond barn og unge, Frifond musikk og Frifond teater rundt 6000 søknader i året

Dersom du er ung, blakk og kreativ - så er gjerne Frifond noe for deg. Les mer om retningslinjer og vilkår her.

Lurer du på noe om Frifond musikk kan du kontakte Britt Lillehagen

Kunngjøring - Frifond kompetanse og aktivitet 2017

Frifond kompetanse og aktivitet er en tilskuddsordning innenfor Frifondrammen. Støtteordningen skal gi lokale lag for og med barn og unge under 26 år mulighet til å sette inn kompetansehevende tiltak i lokallaget, realisere ekstraordinære aktiviteter, initiere og gjennomføre samarbeidsprosjekter. Søknader til inkludering, integrering, tilrettelegging og etnisk mangfold vil bli prioritert. 

/share/mime/48/pdf.png Retningslinjer for Frifond musikk
(frifond-musikk-retningslinjer-2014.pdf, 286kB)

Frifond kompetanse og aktivitet 2013 er fordelt

Til tross for kort søknadsfrist kom det inn hele 133 søknader til Frifond kompetanse og aktivitet 2013. Samlet søknadsbeløp var på kr. 9.689.045. Det sto 2 millioner kroner til fordeling. Det kom søknader fra alle fylker, og fra lag med tilknytning til mange forskjellige organisasjoner. Det var flest søknader fra medlemslag i Norges Musikkorps Forbund. Det var søknader fra alle fylker.

Frifond kompetanse og aktivitet

Frifond kompetanse og aktivitet er en tilskuddsordning innenfor Frifondrammen, hvor lokale lag i nasjonalt tilsluttede organisasjoner innen alle sjangere kan søke om støtte på inntil kr. 200.000,- til ekstraordinære aktiviteter, kortere kurs og kompetansetiltak, samarbeidsprosjekter, mangfoldstiltak mm med fokus på barn og unge. Søknadsfristen er 1, desember 2014.


KOMP

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.

KOMP - les hele sakenVoksenopplæringsmidler

Musikkens studieforbund forvalter voksenopplæringsmidler til lokale lag som er medlim i en av Musikkens studieforbunds tilskuddsberettigede medlemsorganisasjoner.

Voksenopplæringsmidler - les hele sakenInstrumentfondet

Instrumentfondet er en statlig støtteordning for skolekorps og -orkestre der det bevilges penger til kjøp av instrumenter.

Instrumentfondet - les hele sakenAktivitetsmidler for kor

Ordningen har som formål å stimulere til musikalsk utvikling og økt kvalitet i det lokale korlivet, øke samarbeidet mellom kor og profesjonelle aktører og gi publikum gode og varierte konsertopplevelser.

Aktivitetsmidler for kor - les hele sakenMusikkutstyrsordningen

Formålet med Musikkutstyrsordningens virksomhet er å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet, og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk (rock og populærmusikk, jazz, verdensmusikk, folkemusikk og elektronisk musikk, inkludert undersjangre).

Musikkutstyrsordningen - les hele sakenGrasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning der alle som spiller på Norsk Tippings spill kan velge seg et lokalt lag eller en lokal forening, og gi 5 prosent av det de spiller for til laget/foreningen.

Grasrotandelen - les hele sakenNorsk kulturråd

Norsk kulturråd forvalter Norsk kulturfond  og andre statlige støtteordninger på kulturområdet. Norsk kulturråd er pådriver for nye kunst- og kulturprosjekt og er et rådgivende organ for staten i kulturspørsmål.

Norsk kulturråd - les hele sakenSparebankstiftelsen

Sparebankstiftelsen deler ut prosjektstøtte til formål som faller innenfor prioriteringene.

Prioriteringene endres fra søknadsfrist til søknadsfrist.

Sparebankstiftelsen - les hele sakenGjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen ønsker å gi støtte til de prosjektene som har størst effekt, både nasjonalt og i det enkelte lokalsamfunn. Du kan søke om midler til prosjekter som fremmer trygghet og helse.

Gjensidigestiftelsen - les hele sakenMyCall Kulturfond

Gir tilskudd til et bredt spekter av tiltak og aktiviteter innenfor de klubbene og foreningene som arbeider med barn og ungdom.

Les merAndre oversiktssider

Her finner du noen sider med oversikt over alle støtteordninger, legater mm innenfor musikkfeltet.

Andre oversiktssider - les hele saken


Kontakt oss

Norsk musikkråd
Telefon: 22 00 56 00
E-post: nmr@musikk.no

PB 4651 Sofienberg
0506 OSLO

VIS KONTAKTSKJEMA OG KART