13 søkere tildelt KOMP midler i Oslo

VI gratulerer 13 søkere fra Oslo, som fikk  tilskudd fra kompmidlene i år.

Nye Ruseløkka skole blir lokalt kulturhus

Nye Ruseløkka blir den første gode muligheten til å realisere Oslos nye funksjonskrav for skolen som lokalt kulturhus fra starten. Dermed legges det også til rette for ambisjonene i frivillighetsmeldingen om merbruk av offentlige lokaler.

Ny frivillighetsmelding vedtatt i byrådet

17. mars vedtok byrådet i Oslo ny frivillighetsmelding. Meldingen er en utdyping av byrådserklæringen på området og vil utgjøre et viktig grunnlag for vårt videre arbeid. Meldingen skal også behandles i bystyret.

Stort gjennomslag for Oslo musikkråd

Nylig vedtok Oslos byråd kravspesifikasjoner til nye skolebygg. Alle skoler skal heretter bygges slik at de fungerer til kulturformål.

Schous musikkmarked!

Hvor mange godsaker sitter folk i denne byen på når det kommer til gammelt musikkutstyr? Det får vi kanskje svaret på når Popsenteret inviterer til musikkmarked i bakgården på Schous Kulturbryggeri. Du finne alt fra musikkutstyr, nye og brukte instrumenter, gamle radioer og teknikk m.m.

Vel Overstått 17 Mai.

Tusen takk til alle byens musikanter, sangere, orkestermusikere, folkemusikere og andre utøvende. Dere gjorde som alltid Oslos 17 mai til det beste stedet å feire nasjonaldagen.

Årets 17 Mai hadde like store smil, mange is, frodige marsjer og ømme gnagsår som den pleier. Jeg liker så godt synet av folk som går i takt gjennom en sidegate, fordi musikken følger dem hjem.

 

UKM-Oslo, en stor kulturell begivenhet!

Gjennom en forrykende helg delte Osloungdom med kulturell interesse både uttrykk, kreativitet og scene.
Nivået var høyt og temperaturen på gleden og inspirasjonen til å ta og føle på. Her ble alle sett, alle hyllet, alle fikk prøvd seg og alle jobbet hardt og fokusert. Dette bærer bud om en saftig generasjon kulturbevisste og uttrykksfulle artister og kunstnere. Oslo fremstår som en verdensby på kultursiden med denne gjengen som ambasadører.

Korpssommerkurs for voksne!

Korpsnett Norge inviterer til sommerkurs for voksne 29. juli til 2. august på Bjerkeliy Folkehøgskole, Flisa i Hedmark. Musikalsk leder er Morten Fagerjord. Kurset er åpent for alle og påmeldingsfrist er 1. mai. Mer informasjon på www.korpsnett.no/voksenkurs2015/

Mange penger til voksenopplæring

i 2015 passerte Akershus for første gang 1,5 millioner kroner i utbetaling til voksenopplæring i musikk gjennom musikkrådet. Statistikk fra Musikkens studieforbund viser at 1.516.867 kroner ble utbetalt til fylkets musikkliv. For hele landet utbetalte Musikkens studieforbund hele 14,7 millioner. Timetallet i Akershus i 2014 var 1.880, en liten økning fra 16.575 i 2013.

Sommerkurs i storbandspill!

Østnorsk jazzsenter og Hedmark og Oppland musikkråd arrangerer et unikt sommerkurs i storbandspill 3.-8. august. Et ungdomsstorband og et voksenstorband blir satt sammen og øver flittig gjennom uken med solotimer, gruppetimer og fellesøvelser på vakre Ringsaker. 

KOMP-midlene er delt ut

Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2015. Det kom inn 155 søknader, og 102 av disse ble tildelt støtte. Fordelingsutvalget hadde kr 1.564.000 til disposisjon.

Gratis søknadskrivekurs

Super anledning til å utbedre dine søknadskrivekunnskaper! 

På besøk hos Nordre-Aker musikk- og kulturutvalg

Mandag 16. mars gjennomførte Nordre Aker Musikk og Kultutvalg (NAMK) sitt Årsmøte for 2015. Oslo musikkråd v. Iver Waage var tilstede for å fortelle om arbeidet med endringsforslag til standard romprogram for skoler.


Kurskalender

Vi har samlet mange av vårens kurs arrangert av blant annet AKKS OsloMØSTGramArt og Rikskonsertene i denne kurskalenderen

Kurs i gregoriansk sang (Hamar)

Hedmark og Oppland musikkråd arrangerer kurs i gregoriansk sang 13-14. juni i samarbeid med Middelalderfestivalen i Hamar.


UKM Oslo

Siste lokalmønstring er over, og UKM Oslo gjør seg klar for fylkesmønstring på Nordseter Skole 1.-3. mai.

Aspirantkortreff - en suksess!

Aspirantkortreffet forrige lørdag (7. mars) var en stor suksess!


Hvor skal vi øve?

- spør Rhiannon Edwards på vegne av musikere i Norge. Torhild Widveys satsning Talent Norge ble stiftet forrige uke. "Skal man lykkes, kreves det mye og tilpasset øving", sier hun. Edwards og vi er enige i det, men da må det finnes gode og tilpassede lokaler å øve i også!

Release: Nye UKM Oslo

UKM Oslo slår til med en releasefest på Popsenteret for å feire at de fornyer seg!

Tidspunkt: 23. februar kl. 18.30-21.00
Sted: Popsenteret


Spennede korpsvår

Korpsnett Norge inviterer til Landsstevne for voksenkorps og NM i marsjering. På Smågardistvestivalen blir det tattoo med Alexandria Marching Band fra Minnesota og H.M. Kongens Garde blant deltakerne.

Kartlegging; Mari Lauvdal

Intervju med Mari Lauvdal, en av fire som i disse dager farter rundt til bydelene i Oslo og måler og tar bilder av alle rom som brukes til musikkøving og -fremføring.


Alva Eide er ny fylkeskontakt for UKM Oslo

Da Oslo musikkråd skulle finne ny fylkeskontakt for UKM året 2014/2015 falt valget på 21 år gamle Alva Eide. Eide har jobbet aktivt med UKM blant annet gjennom å ha sittet i URG Norge i fem år og som leder og styremedlem i UKM Norge de siste to.

Iver Waage går inn som anleggskonsulent

Iver Waage – går nå inn i rollen som anleggskonsulent. Oslo musikkråd har fått driftsmidler til å bistå både brukere og kommunen med tilrettelegging og bruk av lokaler til kulturformål.


Ledig 40 % stilling som hovedansvarlig for UKM (Ungdommens Kulturmønstring) Oslo

Oslo musikkråd søker ny hovedansvarlig for Ungdommens Kulturmønstring Oslo.

Det foreslåtte kuttet i studieforbundet reverseres

Etter regjeringens budsjettforhandling med Venstre og KrF er det bestemt at det foreslåtte kuttet til opplæring i studieforbund og frivillige organisasjoner med 40 millioner kroner reverseres.
Les Voksenopplæringsforbundets (VOFO) pressemelding her
Mange puster lettet ut nå som kuttet reverseres og budsjettkronene de nå får tilbake vil settes i god bruk.
 
 

Ny daglig leder i Oslo musikkråd

Eline Monrad Vistven ansettes som ny daglig leder fra januar 2015. Vi har tatt en snakk med henne om tidligere arbeid og tanker om tiden som kommer. 

Julekonsert i Nordberg Kirke

Nordre-Aker musikk og kultur-utvalg inviterer til julekonsert!

Musikkens studieforbund søker ny daglig leder

Vil du være med på det viktige arbeidet med å lede arbeidet med opplæring innen musikkområdet i hele landet?

Korweekend

Korweekend 2014 arrangeres i år 8.-9.november på Vinderen skole i Oslo, og er åpent for korister på 4.-7.trinn.

 


UKM: Lokalarrangørmøte 8. oktober

Onsdag 8. oktober samlet et knippe representanter fra forskjellige bydeler i Oslo seg til et årlig møte om UKM i Oslo.

Kultur- og næringsbyråden la frem kulturbudsjettet

Oslo Musikkråd arrangerte 8. oktober et møte med byrådet om årets kulturbudsjett med fokus på bevilgningene innad i Oslo.

Konsertstøtte - Frist for å søke: vår 15. januar - høst 15.august

Oslo kommunes støtteordning for frivillige lag og foreningers konserter i Oslo. Skal du arrangere en eller flere konserter i Oslo, kan du søke konsertstøtte her (søknadsskjema finner du nederst på denne siden).


Støttekalender høst 2014

Det er mulig å søke støtte året rundt til forskjellige fond og ordninger. Her er søknadsfrister høsten 2014

Årsmøte 28. april 2014 18:30 i Musikkens hus

Oslo musikkråd avholder årsmøte 28. april 2014. Vi har tidligere sendt ut innkallelsen, og nedenfor finner du saksdokumentene.

Program for UKM - Oslo

Oslo musikkråd arrangere UKM Oslo denne helgen, og programmet har vi lagt ut her.


Skolen som lokalt kulturhus

I desember 2013 vedtok et enstemmig bystyret at skolene skal fungere som lokale kulturhus.

Fristen for Voksenopplæringsmidlene nærmer seg

1. juli 2014 er fristen for innrapportering av vårens kurs. Søknad for høsten 2014 må sendes til godkjenning før kurset starter opp.

Lyst til å delta på UKM?

Fylkesmønstring arrangeres på Sentrum Scene 6.april 2014. Sees vi der?


Budsjettmøte med Hallstein Bjercke 21. oktober kl. 14:00

Oslo Musikkråd inviterer til budsjettmøte med Hallstein Bjercke 21. oktober kl. 14:00 for å fortelle oss om tankene bak budsjettet.

Konferanse 12.oktober - Hvilke lokaler skal det lokale kulturlivet bruke?

Oslo musikkråd i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund inviterer til konferanse om hvilke lokaler det lokale kulturlivet skal bruke.

Stemmerettens bursdag feires – bli med på folkefest!

11. juni er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett på lik linje med menn. Dagen feires med arrangementer over hele landet. I Oslo inviteres alle til gratis bursdagsfest utenfor Stortinget, med kake og sang, selveste Fantorangen og festkonsert med Mari Boine og Bigbang.


Oslos unge talenter inntar Sentrum Scene!

Søndag 28.april er det igjen klart for Oslofinale for Ungdommens kulturmønstring.  Hele 40 innslag kjemper om å representere Oslos ære i UKM festivalen 2013. Det blir alt fra ballett og luftakrobatikk til beatboxing og metall når Oslos unge talenter møtes på Sentrum Scene.

Årets første frokostmøte

Oslo musikkråd inviterer til frokostmøte med tema politisk arbeid i Oslo, fredag 18/1 kl 09.00 på Musikkens hus i Schous kulturbryggeri.Påmelding til oslo@musikk.no

Arrangørprogram på by:Larm

Norsk Rockforbund inviterer til spennende seminarprogram under by:Larm. Verdt å sjekke ut!

Stemmerettsjubileet

11.juni markeres Stemmerettsjubileet sin fødselsdag foran Stortinget og Oslo musikkråd skal være med å lage en festforestilling. Les mer om Stemmerettsjubileet og kontakt oss dersom dere vil bidra til feiringen. Vi gleder oss!

Nyhetsbrev

* indicates required
-------------------------------------------

Kontakt oss

Oslo musikkråd
Telefon: 22 00 56 76
E-post: oslo@musikk.no

Trondheimsveien 2 , bygg J
Postboks 4774 Sofienberg
0506 Oslo