Nyhetsarkiv

Alna ungdomskor trenger ny dirigent!

Alna Ungdomskor i Oslo søker ny dirigent. Koret består av 15 jenter i alderen 12-­15, og øver på Lindeberg skole onsdager 19-­21. Vi søker en dirigent som er engasjert og har gode samarbeidsevner. For mer informasjon, ta kontakt med leder Signe Marie Øye, tlf: 90 64 99 66, signe_marie.oye@getmail.no. Søknadsfrist: 5. september

Kulturkortbloggen tester Øvingshotellet

Kulturkort for ungdom i Oslo har fått en egen blogg. Hver uke testes tilbudene til Kulturkortet til det fulle og denne gangen har turen kommet til Øvingshotellet. Les mer om testen av Øvingshotellet på Kulturkortbloggen !

UKM Oslo på UKM festivalen!

24.-28. juni er UKM Oslo på UKM festivalen. Takket være en egen UKM redaksjon kan du holde deg oppdatert i Lokalavisene eller på UKM Oslos egne sider.

Musikk på Majorstuen for unge musikktalenter

Osloskolen har landert et spesielt tilrettelagt grunnskoletilbud for talenter i musikk. 25 unge musikere skal tas opp til 5.-7. trinn ved Majorstuen skole fra høsten 2011. Elevene vil få ekstra musikkopplæring, slik at de kan utvikle sitt musikalske talent allerede fra tidlig alder. Les mer hos Utdanningsetaten


22/11-2011: Jakten på gjennombruddet: Karriereplan

Legg en god plan for musikk-karrieren din! Oslolyd og BandORG gir deg nytt gratis kurs med mannen som gjør det hele forståelig: Stein Bjelland.

Korkonsulent og fagkonsulent, 70- 100% vikariat

Vår korkonsulent og fagkonsulent går ut i permisjon og vi søker derfor etter en dyktig erstatter. Stillingen består av en 70 % stilling som korkonsulent for Oslo barne- og ungdomskorforbund og 30 % stilling som fagkonsulent/ saksbehandler for Oslo musikkråd.

Jakten på gjennombruddet

bandORG, AKKS Norge, Oslo musikkråd og RKØ til inviterer til gratis bandkurs om promotering og bandutvikling for band og artister. Foredragsholder er Stein Bjelland som bl.a. er manager for Kvelertak og Purified In Blood.

Kor 21 er VM klare!

Kor 21 feirer sitt 20 års jubileum med underholdning under VM-uka. Les mer om hvordan dere kan bidra til VMs folkefest på Nordre Aker Budstikkes sider


Standard areal- og funksjonsprogram for nye grunnskoler

Skolene er den viktigste arenaen for fritidsmusikklivet i Oslo. Det vil være kritisk for det lokale kulturlivet, dersom det ikke legges til rette for musikk- og kulturaktivitet ved rehabilitering og nybygging av skoler.

Badedroner på Vestkantbadet

Av med klærne og på med svømmebrillene! Fem musikere fra Oslos impro- og støy-miljø inntar Vestkantbadet for å servere kveldsbadende gjester en langsom og boblende drone under Oslo kulturnatt.

Lyst til å delta på Sangkulturkonferanse?

Sangkulturkonferansen er rett rundt hjørnet. Konferansen vil demonstrere betydningen av sangen for enkeltmennesker og samfunn, program og påmelding på www.syngforlivet.no.

Gratis øving under Oslo kulturnatt

Førstkommende fredag arrangeres Oslo kulturnatt med en mengde gratis aktiviteter over hele byen. Ett av tilbudene finner du på Øvingshotellet i Schous-kvartalet, hvor Kulturetaten inviterer til gratis nattøving mellom kl 21 og 03 fredag 24.september.


Ny stipendordning

Oslo kommune har opprettet en ny stipendordning til kunst- og kulturformål. Stipendordningen skal sikre kvalitet, nyskapning, forskning, tilgjengelighet og/eller bredde innen kunst- og kulturområdet. Ordningen skal videre være til berikelse for byens kulturliv og til glede for kommunens innbyggere.Les mer om ordningen her

Alle mann hadde fota -

sangkurs med norske stev, bånsuller og folketoner på menyen!

Korkafé på Oppsal

I forbindelse med bydelsdagene i Østensjø inviterer Oslo musikkråd og Østensjøsangerne til åpen korøvelse med gratis sangkurs på Oppsal skole.

The Sound of Oslo: Musikk for alle

Oslo musikkråd arrangerer en egen konsertserie på sykehus, sykehjem, fengsel og andre institusjoner for de som ikke kan komme seg ut for å delta på folkefesten. Gjennom folkefestukene vil det bli arrangert rundt 70 konserter og sangstunder rundt omkring på institusjonene.

 

 

 

 

 

 


Hip Hop Night på Revolver

Torsdag 30 juni kl 20.00 arrangeres det Hip Hop Night på Revolver. Arrangørskolen fra Sinsen byr på A-Lee, Jonas Benyoub, RightRime & Amani, Kenneth Engebretsen og Emir og Lillebror til den nette sum av femti kroner. Velkommen!

Oslolyd

I anledning folkefesten The Sound of Oslo inviterer Oslo musikkråd, ungdomsfestivalen Free my music og Arrangørskolen til en festdag i Spikersuppa, Eidsvolls plass. Lørdag 22. mai braker det løs kl 13.00 og det blir høydepunkter fra Oslos musikkscene helt frem til 23.00.

Arrangørskolen

Vil du lære å arrangere festival, klubbkonserter eller kanskje lage noe helt nytt? Da er Arrangørskolen noe for deg. Arrangørskolen er skreddersydd for å gi deg mellom 14 og 20 år de verktøyene du trenger for å bli en god arrangør. 

 

Ny støtteordning for opplæring innen rytmisk musikk- søknadsfrist 15.januar

KOMP er en ny støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm.

Søknadsfristen er allerede 15.januar, så les mer her..


Tre av fire nordmenn vet ikke hvem som er kulturminister

Tre av fire nordmenn vet ikke hvem som er kulturminister. – Det tar tid å etablere seg, sier Anniken Huitfeldt selv.

Dette melder NRK i dag, les hele saken på www.nrk.no 

Sang for Eldre - allsangkurs

Oslo musikkråd tilbyr dagskurset "Sang for Eldre" for alle som arbeider med eldre, som helsearbeidere, aktivitører eller frivillige.

SimSalaSang

SimSalaSang er lekende sang, sangleiker, rim og regler. Det er sanger om kråker og katter og Per Sjuspring som danser som en adelsmann, som passer for både barn og voksne.

Klare for årets landsmønstring!

I helgen inntar Oslos UKM-deltagere Olavshallen i Trondheim for vise Norge hva de er gode for!


Young Star: Seminar 2009

Er du mellom 13 og 20 og har lyst til å lære mer om jazz?
Bli med på Young Star Seminar og lær å spille jazz med noen av Norges aller fremste jazzmusikere. 

Dhol-workshop 28. februar

Lørdag 28. februar deltok ungdommer fra Dhol-gruppa på Furusetheimen på workshop med Jas Daffu. Gruppa ble startet i høst, i forbindelse med Dhol-prosjektet, og teller nå 10-15 aktive Dhol-spillere. Gruppa ledes av Tito Guevara og Niket Sharma, og samtlige fikk en flott workshopdag sammen med Jas. 

Familiesang på Veitvet

Første onsdag etter høstferien starter Familiesang opp på Veitvet SFO. Prosjektet er støttet med midler fra Enhet for mangfold og integrering, og er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo musikkråd, Veitvet SFO og bydel Bjerke. Familiesang tar utgangspunkt i barnesanger fra ulike kulturer og tradisjoner, målet med prosjektet å skape en kulturell og musikalsk møteplass for foreldre og barn i bydelen.

Innspill til Oslo kommunes budsjett?

Hvis du har innspill til Oslo kommunes kulturbudsjett, gi oss gjerne beskjed. Innspillene kan sendes til oslo@musikk.no i løpet av oktober. Det er også mulig å be om deputasjon, et møte med kultur -og utdanningskomiteen. Selve budsjettet og alt om budsjettprosessen kan du lese mer om på Oslo kommune sine nettsider.


Besøk Kulturnatt!

Oslo kulturnatt er i år fredag 16. september på over 120 steder i byen. 
Årets program er bredere og smalere enn noensinne. Oslo musikkråd arrangerer Musikk for alle med konserter på ulike institusjoner rundt omkring i byen. Se hva du bør få med deg her!

Kulturvalget 2011

Vi har oppsummert partienes handlingspunkter på musikk og kulturfeltet og presenterer partienes kulturpolitikere slik at valget blir lettere for deg.
Les mer på våre valgsider

Oslo musikkråd- knutepunkt for Musikk i fengsel og frihet

Oslo musikkråd er nå knutepunkt for samarbeid med kriminalomsorgsregion Øst. Vi skal blant annet være et synlig kontaktledd for kriminalomsorgen, utvikle nye tilbud og gi løpende informasjon og veiledning om Musikk i fengsel og frihet.
Les mer om Musikk i fengsel og frihet her

Nytt år - nye muligheter

Nytt år, nye muligheter! Hva med en øvetime eller to på Øvingshotellet? Book rom her!


Nytt år- nye nettsider

Vi bruker første halvdel av januar til å få på plass nye nettsider. Ta gjerne kontakt dersom det er noe du savner. Vi gleder oss til et spennende år med Ungdommens kulturmønstring, kartlegging av musikklokaler og Stemmerettsjubileum.

Julekampanje: Miljøvennlige konserter!

Er du lei av å gi bort slips og nips? Hva med en felles konsertopplevelse eller et trommekurs i stedet? Musikkopplevelser er noe av det mest miljøvennlig du kan gi bort til jul og vi har samlet våre beste tips!

Nyhetsbrev

* indicates required
-------------------------------------------

Kontakt oss

Oslo musikkråd
Telefon: 22 00 56 76
E-post: oslo@musikk.no

Trondheimsveien 2 , bygg J
Postboks 4774 Sofienberg
0506 Oslo